Kézfogásnál a férfi nyújtotta a kezét a nőnek (beszélgetés)
És? Akkor most mi van?:)
Hát ez jó, kívánom, ennél nagyobb bajod sose legyen:)
A szabály valóban az, hogy a nő nyújtja előbb a kezét. De hát valahogy emelkedj ezen felül. (folyamatosan röhögök ezen):)
Egyébként mióta pandémia van én nagyon nem is fogok kezet és nem pusziszkodom senkivel.
De azért mosolyogva megkérdezem, hogy kezet fogunk? Adunk puszit? Megadom a lehetőséget, hogy ha nagyon akar valaki velem, hát üsse kavics, de megvagyok nélküle.
Bár az illem szerint a nőnek kell először kezet nyújtani, manapság szerintem ennek már nem nagyon van jelentősége. Én például függetlenül attól, hogy ki az, mindig nyújtom a kezem. Mindegy is ki kezdi, csak viszonozd. Itt nem az a gáz, ha nőként véletlenül elfelejted a férfinak nyújtani a kezed, hanem, ha nem viszonzod. De ha csak hozzáteszed, hogy "Jajj, elnézést, nekem kellett volna nyújtani", talàn még mosolyognak is és értékelik, hogy ismered a szabályt és feltűnt a hiba. De mondom, szerintem felesleges ezen fennakadnod.
Mikor sokan találkozunk egyszerre, van, hogy én még mást köszöntök, mire fordulnék az adott férfit köszönteni, ő már nyújtott kézzel várja az üdvözlésem.
Köszönöm ezt a reggeli kis szösszenetet! :)
Máris máshogy indul a napom.
Németeknél teljesen természetes, a reggeli üdvözlésnél is, hogy aki érkezik, nyújtja a kezét, ha férfi, ha nő.
Fura inkább az, hogy ezen rugózol :D
Nem értem, a "környezetedben csak férfiak nyújtottak kezet" mondatot. Azzal indítottál, hogy a barátnőd bemutatta, a vőlegényét, a vőlegény akkor nem férfi, hanem nő?
Amennyiben, kínosan szeretnél ügyelni az etikettre, javaslom olvasd át: Ottlik Károly PROTOKOLL című könyvét. Országokra nagyon részletesen lebontva, leírja azt, hogy hol és mi illik, öltözködésben, viselkedésben,étkezésben adott helyzetekben. Nő és férfi, idősebb és fiatalabb, beosztott és főnök közötti kapcsolatokat is részletesen leír.
Bár, a valóvilág nem ennyire 'karótnyelt.
Igen, valóban a nőnek kell nyújtania a kezét kézfogásra, ahogy a nőnek kell a tegeződést is bedobnia.
Jól tudod, az illemkönyv ezt írja elő, ahogy az udvariasságot, stb.
Sokan viszont annyira rosszul vannak nevelve, hogy az is csoda, hogy ha egy normális köszönés elhagyja a száját, nemhogy tudja, hogyan kellene viselkednie;)
További ajánlott fórumok:
- Női és férfinevek felváltva szóláncban
- Te tudnál olyan férfit szeretni, aki ha csak egyszer is, de kezet emelt rád? Szerinted ezt még meg lehet bocsátani?
- A clostylbegit tabletta kinél mennyi nappal nyújtotta meg a ciklust?
- Mit tudok tenni, ha az ügyvéd nem nyújtotta be a cégbíróságra a Kft. eladását?
- Miért nyújtotta ki a nyelvét?
- Aloe vera gél - melyik volt eddig a legjobb, amit bőrre használva a legjobb eredményt nyújtotta?