Nyelvvizsga gyorsan.... milyen nyelvet ajánlotok? (beszélgetés)
A Rigó utcai nyelvvizsgánál nem hiszem, hogy a mostaniak szígorúbbak.
Angolból nem rég nyelvvizsgáztam, most nem a Rigó utcában. Sokkal könnyebb volt.
Ne haragudj Fiatal nő, de a Te sikertelenséged nem azért van, mert most nehezebb a nyelvvizsga egyszerűen nem vagy elég szorgalmas, vagy nincs érzéked hozzá. A mostani tudásod nem hiszem, hogy x éve elég lett volna a nyelvvizsgához, mert ha most nem sikerül, akkor nem tudod a nyelvet. Azt hiszem huszon éves lány vagy, nem? Én akkor voltam huszon éves, amikor a németből vizsgáztam, az angolnál majd nem 40 voltam. És mind a két alkalommal sikerült. Tudom most azt fogod mondani, hogy ahol én vizsgáztam ott könnyebb a vizsga, mint nálatok....
Gondolkodni szoktál mielőtt valamit kijelentesz?
Nem tudom mit végeztél, de abban biztos vagyok, hogy rajtad kívül mi8ndenki megszerezte a bizonyítványát, te meg ajándékba kaptad:)
Igen, de ma már jól megszigorították a nyelvvizsgákat. Már nehezebb letenni őket, mint x évvel ezelőtt. :-(
Ha anno nyelvvizsgázom a mostani tudásommal, nekem is simán meglett volna. :-(
Most tele vagyok lelkesedéssel :) előszedtem a hétvégén az itthon fellelhető összes angol könyvet, munkafüzetet, jegyzeteket :) még a gyerkőc elsős könyvét is :)
Holnaptól tanulás :)
Köszönöm a biztatásokat :)
Szerintem én egy átlagos képességű ember vagyok. Nem rendelkezek semmi féle zsenialítással.
Ebből adódóan, erre mindenki képes!
Tanulni kell! És akkor meg lesz!
:-)))
Egyébként helyes a megfigyelés. Az angolban egy közepes szintre (pre-intermediate) nagyon könnyű eljutni, majd innen válik nehézzé. A németben épp fordítva van. Nagyon sokáig tart elsajátítani az alapvető nyelvtani részeket, de ez után már olyan lesz a német tanulás, mint lejtőn biciklizni.
Olvastam lentebb az eszperantót és lovárit. Én ezekre sem időt sem pénzt nem vesztegetnék. És sok helyen nem fogadják el a diplomához. Esetleg a szoc. munkásnál, vagy művelődésszervezőnél:)
Inkább akkor már olyat, aminek értelme is van. Angol, német...és az orosz valóban jó ötlet, egyre több helyen keresik ezt a nyelvtudást.
hát nagyon úgy néz ki, hogy csak az angolnak ugrok neki ....
ezt a könyvet ismeri valaki?
most találtam a neten...
Annyi.
Hát remélem is, hogy meglesz, mert drága vizsgánként a 30.000 forint... :-P :-S
18 éve?
Pedig én csak alapfokra készültem, és a nyelvtanárom mondta, hogy szerinte próbáljam meg a középfokot:)))
Igaza lett:)))
És még a Rigó utcába vizsgáztam.....
Tessék belehúzni!!:))))) Fog az menni!!!!
Azért azt nefeledjük, hogy napi kb. 5 óra tanulás!!!! Akkor megtehettem, mert gyesen voltam, volt időm. Ma már csak max 1-2 órát tudnék rászánni.
1 év? Én 18 éve kínlódom a némettel és eddig csak egy fél nyelvvizsgám van... :-( Meg kell szerezni nekem is a másik felét...
Amúgy én is nyáron diplomáztam. Nekem is ahhoz köll... :-P
Angolt szerintem is simán meg lehet tanulnai kb. annyi idő alatt. Én mondjuk németből 1 év tanulás után szereztem középfokot. Igaz napi 3 órám volt és még otthon tanultam vagy 2-3 órát.
Az angol sokkatl egyszerűbb volt, de lehet, hogy csak azért, mert a németen túl voltam. Az a rossz ebben, hogy ha nem olyan helyen vagy, ahol használhatod, akkor elfelejted. Én is így vagyok. 93-ban volt a német nyelvizsgám, hát már alig tudok valamit. Az angolt 2003-ban kezdtem tanulni, azt tovább tanultam, vagy 2 évig, a nyelvvizsga meg van, de már alig tudok valamit.
A spanyol nagyon nehéz nyelv. Ha gyorsan kell a nyelvvizsga, ne ezt válaszd.
Ha hasznosíthatót akarsz és gyorsan, akkor szerintem evidens módon az angol. A csapból is ez folyik...
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Ti hány évig tanultátok a nyelvet mielőtt közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgát tettetek? Szerintetek létezik olyan, hogy nyelvérzék?
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Szükséges bármilyen előképzettség C1-es nyelvvizsgához?
- Milyen típusú angol nyelvvizsgák vannak?
- Milyen véleményed, tapasztalatod van a szakmai nyelvvizsgáról?