Nyaki redő 3,57mm (beszélgetés)
Először is nyugodjál meg!
Én már régen voltam terhes, de az biztos, hogy a 14. heti mérés nem releváns!!
4mm-tol magas riziko, 3.5 mm jobban oda kell figyelni.
Es lassuk be ennyi idos terhesen mar par nap elteres is sokat szamit hisz ilyenkor rohamosan nonek a babak. Azt mar nem tudom megmondani hogy pontosan 12+0-n voltam orvosnal vagy mondjuk 12+4. Es arrol mar nem is beszelunk hogy egy masik orvos masik erteket kaphat egy masik geppel.
Az viszont furcsa hogy a kerdezot orvosa jol beparaztatja de semmi tovabbi vizsgalatot nem ir elo…
Bocsi de nem igazan ertem, a doki megijesztett de nem irt ki tovabbi vizsgalatokat ? Azert ilyenkor mar biztosan tudni kell hogy down koros e a baba, hogy a szulok minel hamarabb meg tudjak hozni a dontest hogy megtartjak e…
Kovetkezo idopontod egy honap mulva van ?
Ha a prena negativ akkor az biztato, bar nyilvan az sem 100%, hiba szazalek mindenhol van. Csak az orvost nem ertem. Ha ketelyei vannak akkor nagyon gyorsan tovabb kell kuldeni a kismamat…
Egyebkent az elso terhessegemnel 12 hetesen 3.1 mm volt a tarkoredo. 4mm-ig normalis, az en dokim semmit se mondott. Kulfoldon elek es csak kombinalt tesztem volt, alacsony kockazat jott ki pedig 35 eves voltam es a kislanyom teljes egeszseges.
Ezek alapjan 14 hetesen 3.5 mm koruli teljesen normalisnak tunik.
Sziasztok!
Én 4 évet vártam a babára, lombikkal sikerült Kassán a beültetés.
November 13án vették le a vért (ahol a papírra azt írták 11hét 3 napos vagyok) a Prena teszthez, november 26án voltam genetikai UH-n, ahol a nyaki redő méretét 3,57mm-re állapította meg az orvos. (Dr Orosz László - Debrecen). Ő pedig akkor már azt írta a papírra, hogy 14 hét 0 napos vagyok. Egyébként a beültetés szeptember 14-én történt, az utolsó menses pedig augusztus 28án volt. Mivel első baba én őszintén nem olvastam utána ezeknek a dolgoknak, hogy milyen határértékek vannak, hittem az orvosnak, aki azt mondta minden rendben van. Tegnap (december 12én) a saját dokimhoz mentem, aki felhívta a figyelmem erre a 3,57mm-es nyaki redőre. Teljesen belém állította az ideget. A prenateszt eredménye negatív volt down, edwards, patau szindrómára.