Nőstény cica ivartalanítása után mit kell tenni a gyógyulásig? (tudásbázis kérdés)
Nem hozom:)
Kutya baja nem volt utána annak a cinyónak, évekig megvolt (aztán köddé vált, de ez nem a vágás miatt:)
Csak mondom, dokinő ragozta ott a dolgot, és nem is értettem orvosilag.
Semmi baj nem lesz a cinyóddal.
Csaaaaaak????
A mienk majdnem végig volt vágva mellkastól végig:((
Lehet benne valami. Mi Tatán, tök olcsó helyen, állatkórházban ivartalaníttattuk az egyik lányt anno, 5 ezerbe került, kicsi vágás, és másnap már elvileg nem volt baja.
Ezt a legutóbbi cicát pedig kb. fél évre rá, magánrendelőben, 20 ezerért, hosszú vágással, és még rosszul is volt (pedig egy nagyon megbízható és jó fej az orvosnő).
Ami érdekes, hogy az előző cica műtétjét lefikázta, hogy hogyan lehet ilyen kis vágással, hogy ez akkor momentán jó, de amúgy meg nem jó (de nem értettem egészen.)
Szerintem minden orvos másképpen csinálja, azért lehet ez.
Én kb. 20 cicámat ivartalanítottam már, de egyikkel sem volt nagyobb gond.
Mi lesz, ha egyszer a cica dönt úgy, hogy ivartalanítja a gazdit? :O)
Örülni fog a gazdi...Ugye? :O))
Tényleg szerencsétek volt.
A mienk kimondottan rosszul is nézett ki, vissza is vittem pár nap múlva, és infúziót is kapott (annyira nem evett és nem ivott, pedig kényeztettük, szájához tartottuk.)
Nem volt jó időszak.
De amúgy a vágás, hát az bazi hosszú volt a pociján, nem is gondoltam volna:(
Szerintem minden rendben van a cinyóval, ez így normális.
A mienk, amikor ivartalanítva lett, napokig pocsékul volt, hányt is többször, 8 napig csak pihent. Megviseli a lánycicákat, az az igazság:(
Ja, ő is így csinálja, mármint a doki!:))
De azért kétemberes meló: amikor az egyiket elkezded kihúzni, tuti, felébred: le kell majd fogni, hogy ne akarjon elszaladni!!
Szia!
Az én cicám is sokat aludt utána, és kába volt napokig, ne aggódj.
Csodálkozom hogy a doki nem adott gallért.
Honnan tudja hogy a varrást ne fogja kiszedni? :)
Nálunk volt rajta, igaz csak éjszaka, nappal levettem róla, de állandóan néztem mit csinál, mentem utána, ne piszkálja a sebet.
Vagy nehogy felmásszon a szekrényre, mert ha onnan leugrik, szétrepedhet.
Gyógyulást a cicádnak :)
A miénk is csak feküdt napokig - 2 nap múlva kapott antibiotikum-injekciót.
Nem kapott gallért, nyalogatta is, nedvedzett - de az normális.
Mi karácsony előtt vittük a kandúrjainkat ivartalanítani, aztán altatás után kiderült, az egyik lány!:))
Száraz hely, alomtálca, víz, "diétás" (kevesebb) kaja. Arra figyelj, hogy igyon!!
További ajánlott fórumok:
- Hipofízis adenóma-tapasztalatok, gyógyulások
- Náthából "gyors" gyógyulást, de hogyan?
- Az állatok ivartalanítása
- Csomót a mellben műteni kell? Más módon hogyan gyógyítható, teljes gyógyulás van-e?
- Lánykutya ivartalanítása. Mit szóltok hozzá? Nagyfiam nem akarja engedni, állatorvos szerint muszáj.
- Mennyibe kerül egy kistestű nőstény kutya ivartalanítása?