Norvég tekercs recept
30 perc
A Norvég tekercs hozzávalói:
40 dkg lisz
1 deci tej
1 pohár natur joghurt
1/2 csomag sütőpor
5+6 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 deci tejszin
2 kávéskanál fahéj
pici barnacukor diszitéshez
A Norvég tekercs elkészítési módja:
Az alapanyagokat a fahéj kivételével összegyúrom,majd kinyújtom. A vajból hagyok 3 kanálnyit amivel a kinyújtott tésztát megkenem. A 2 kávéskanálnyi fahéjat a 6 deka cukorral összekeverem és a kinyújtott olvasztott vajjal megkent tésztára egyenletesen rászórom. Feltekerem tekercsnek és ujjnyi szeletekre vágom. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakom a tekercseket,melyek tetejére pici tejszint öntünk és barna cukorral meghintjük.
Előmelegitett sütőben maximum 20 perc alatt megsül.Nem kell sokáig sütni!Nagyon egyszerű elkésziteni és finom puha még másnap is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4cf2a56ac6, 2009. márc. 9. 14:48
A norvég tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.