Normális-e, hogy szülés után 3 évvel még fáj a gátmetszés helye? (tudásbázis kérdés)
Szia Kedves Fórum Indító!
Ne add fel! Menj el több dokihoz is! Én is így voltam, 15 évig szenvedtem, míg a negyedik szülés után ott helyben a szülőágyon olyan szépen megplasztikázott az orvos, hogy csuda. Addig fájt, éreztem én is a göböket, előbb fájt a gátmetszés helye és csak kb. 1-2 nap múlva a torkom.Akármilyen bajom volt, mindig a gátmetszés helye jelezte először. Fájt a házasélet is sokszor.Az első szülésnél rosszul varrt össze a doki, szűkebbre,a második szülésnél pedig szakadtam (pedig végül császár lett!), innentől fájt a gátmetszés/szakadás helye. Ne nyugodj bele! Nekem a negyedik gyereknél az orvos a beleegyezésemet kérte a gátmetszésbe, mert a babának jobb lenne. Azt hittem rosszul hallok, meg is kérdeztem, hogy mi van ha nem-et mondok?A válasz az volt, hogy amíg nincs veszély helyzet addig dönthetek én, ha baj lenne, nem kérdezne, ő döntene.Ezzel a negyedik szülésnél történt gátmetszéssel és plasztikával olyan szépen helyrehozott, hogy azóta semmi bajom sincs. Érdemes beszélni erről a dokikkal.Ne féljetek erről beszélni. Nagyon jó tapasztalatom van erről.
Lám nem mindig a gátmetszés miatt van.Alkat függő? Vagy a gátmetszés során használt cérnától is függ? Vagy a doki figyel esetleg mást is? Ez a doki például ragaszkodott hozzá, hogy apukát is szeretné látni,mindig úgy intézte az ultrahangot, hogy apukának is jó legyen...Lehet, hogy a testalkatból is tud valamit következtetni? Régen ez támpont volt, azt tudom. Ne nyugodjatok bele, élő példa, hogy jó doki helyre tudja állítani a dolgokat.Ahogy egy lakást fel lehet újítani, vagy a fogakat helyre lehet hozni, úgy ezt is.
Üdvözlettel: Lurkó4
Osztom a véleményed!
Amíg egyik ismerősöm alig bírt menni, mert az erőlködéstől kijött az aranyere, fájt a gátmetszés varrása, addig én vígan mászkáltam már másnap a császáros hasammal:-)
Hidd el, a császár rosszabb, hiszen ott több mindent, érzékenyebb részeket is vágnak, mint a gátnál.
Nyugi, az első szülésem után - akkor még a farkcsontom is eltört - évekig én sem akartam hallani semmilyen szülésről. Aztán egyszer csak elfelejtettem az összes kínt, s azt mondtam: jöhet a kistestvér. Jött is. Járt úton; az már meg sem kottyant, pedig jó fél kilóval nagyobb volt, mint a bátyja.
Azt az értelmetlen ruhadarabot minden szempontból jobb, ha mellőzöd. Hordja az, aki kitalálta!
Kezdőként én is furcsa szemmel néztem a nicknév alatti hozzászólásaidat.
Aztán női mivoltod tudatosodott bennem! XD
Kívánom, hogy a következő is hasonló jól sikerüljön, az a baj, hogy ezt nem lehet borítékolni.
A gátmetszés sem fáj mindenkinek.
Ezt nem gondoltad komolyan gondolom.
Képzeld el ha a gátmetszés problémát okoz,akkor milyen az, amikor az egész izmod, méhed átvágják.
Nem tudod mit beszélsz! Minek a császár, ha már van egy járt út?
Nem mondhatnám, hogy fájt volna a gátmetszés szülés után évekkel (kétszer is volt benne részem), de kétségtelen, hogy sokáig éreztem, hogy "történt valami".
Talán felejtsd el tangát. Jól deresre húznám, aki kitalálta azt a baromságot. :(
igen normális!
Nekem is fáj időjárásváltozásnál, frontoknál, meg menzi előtt-után.
Szia! Én 1,5 éve szültem, de konkrétan mikor megjön úgy érzem, mintha ketté akarnék repedni.
Ráadásul nekem a farokcsontom is elég sokáig fájt - hallottam olyanról is, hogy kificamodhat, vagy megrepedhet. Sikerült nagyon fantasztikusan ráesnem szüléskor az ágyra, mert kicsit későn szóltak, hogy átalakították az ágyat. Én meg kicsit mással voltam elfoglalva.
Lényeg a lényeg, hogy ezek szerint egyénfüggő. Valakinek jobban fáj, valakinek egyáltalán nem.
Nem biztos,hogy jobban jársz a császárral hidd el!
Nekem a gátmetszés helye nem fáj,viszont mellette repedtem is rendesen,na azt minden hónapban,plusz hidegfrontok alkalmával megérzem.
További ajánlott fórumok:
- Van olyan aki megúszta a szülést gátmetszés-repedés nélkül?
- Apa és kislánya kapcsolat, nem tudom, hogy normális-e?
- Szerinted normális-e fórumokon vadidegenekkel társalogni?
- Szex szülés után 1 évvel...
- Szülés után mennyi ideig fáj a gátmetszés helye illetve mennyi ideig vannak hasi görcsök?
- Szülés után 1 évvel hogy mutatsz a tükrödben? Hogy érzed magad, mint nő?