Nokia 6700 classic telefont vettem tegnap itt Németországban. Hogyan tudnék bele tenni (ingyen letölteni valahonnan) magyar nyelvű menüt? (tudásbázis)
Szia!
Őszintén sajnállak, hogy a Nokia ezen "sikertelefonjára" esett a választásod.
Én hivatalos Nokia szervízben dolgozom, szoftveres vagyok, és a legtöbb típus ami bekerül hozzánk, az pont a 6700, mert a 2010előtt legyártott telefonok 80%-a! processzor hibás... tehát 10ből 8telefon olyan, amit használ a szerencsétlen tulajdonos pár hónapig, aztán meghal a telefon, és küldheti be szervízre, ahol talán meg tudjuk csinálni, de az esetek többségében megy a hulladéktelepre, és kap helyette cseretelefont a felhasználó... amiben ha ismét "szerencséje" van, 2010előtt legyártott szériát láthat ismét... ördögi kör.
Senkinek nem ajánlom ezt a típust, és ezt jó szándékból mondom.... 20% esély rá, hogy jót fogsz ki!
Aki mindenképp ilyet akar, az várjon még, hogy 2010es gyártmányt vegyen, mert a gyártó most már javítja, és mi is a szervízben javítjuk a régi rosszakat...
Köszi szépen, hogy ilyen részletesen leírtál mindent. Egyik volt osztálytársam segített msn-en keresztül átírni a produkte code-ot. Nem sikerüt, mert valami miatt mindig visszaíródott a régi kód. :-(
De párom elvitte egy boltba ahol foglalkoznak ilyennel, már ehy hete lassan, hogy a telcsim ott van náluk mert állítólag egy speciális kábel kell ehez. Holnap kész azt mondják. Remélem! Majd beszámolok mi lett. :-)
Na elmondom, miért nem sikerült...
Van a Nokiának ez az idiótasága (persze meg lehet magyarázni, hogy miért csinálják), hogy ahogy a gyárból kijön a telefon, hivatalosan olyan nyelveket támogat, amik a telefon úgynevezett product code-jának megfelelnek.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy ők minden legyártott készülékről előre tudják, hogy akkor ez Japánban lesz eladva, vagy mondjuk Lengyelországban, de legalábbis Kelet-Európában.
Ettől függően ráütnek egy úgynevezett termékkódot avagy Product Code-ot - a sajátod megtalálod az aksi hátára ragasztott matricán -, ekkor ezzel a kóddal automatikusan meg van határozva, hogy milyen nyelveket fog tudni a telefon.
Példa: Nokia N80, Product Code 0529381:
ez azt jelenti, hogy a telefon az
angol
portugál
spanyol
olasz
holland
és francia
nyelveket támogatja alapból.
(ez a telefon nyugat-európai eladásra készült.)
a tények:
- bármilyen szoftverfrissítésnél ezeket az új szoftver is tudni fogja;
- lehet a kezedben egy ilyen készülés és mégis tudja mondjuk a magyar nyelvet, ez gyakori, ha importőr vagy disztribútor vette meg a készletet és ők telepítették a nyelvi csomagot, de ha te egy ilyenre ráfrissítesz, a készülék vissza fog térni a kód szerint nyelvekhez, és elvesztheted a magyar nyelvet;
- nincs pontos közzétett lista, hogy melyik product code milyen nyelveket tartalmaz (de sejteni lehet, hogy a német piacra készül telefon NEM tartalmaz magyar nyelvet)
- a nokiákon NEM lehet régebbi firmware-telepíteni, legalábbis az NSU-val biztosan nem
- viszont:
van egy olyan hekk, hogy "meghamisítom" a product code-om, már ha tudok konkrétan egy olyat, ami magyarisztánba való, tehát kell, hogy tartalmazza a magyar nyelvet, és így próbálok szoftvert frissíteni, vagy sikerül, vagy nem.
én mindenképpen aztat javasolnám, hogy fáradj be a boltba, ahol vetted, és ha a bótosok rendes nokia-partnerek, vagy netán mobilszolgáltató, ők tudnak neked segíteni, ugyanis általában ők tudnak language pack-eket telepíteni, már amennyiben eléggé szépen kéred és eléggé megértőek a problémáddal kapcsolatban, ami azért szerintem nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban azért esélyes.
szóval visszamenni a boltba és kicsit ott toporogni, hogy nyünyünyü, de nekem magyar kéne, meg lécciii, hátha segítenek, első körben.
ha ez nem ment, akkor talán kereshetünk valami product code-ot, de ennek az eljárásnak utána kell nézzek, mert én még nem szorultam ilyesmire, úgyhogy pontosan nemtom, hogy kell.
Szia!
Tudtommal sehogy. Én mondjuk Sony Ericssonnal próbálkoztam, de be kell küldeni a központi szervízbe, 1-2 hét, míg visszaér. És fizetős.
További ajánlott fórumok:
- Miért élvezetes a pasik számára letölteni "idegen" csajok képeit a netről?
- Magyarok Németországban
- Kismamaként Németországban:-)
- Melyik dalt hallottad legutóbb? (Nem, amit feltétlen te akartál hallgatni, hanem ami csak úgy szólt valahonnan.)
- 3D led tv-re próbafilmet lehet valahonnan letölteni?
- Friss gyógyszerárlistát tudok valahonnan letölteni?