Nők a volán mögött! (beszélgetés)
Az én oktatóm mindig azt mondta, hogy aki szeret vezetni, az tud is.
Szerintem egyébként a női sofőrökkel kapcsolatos előítélettel van a baj. Sokszor megkapjuk, hogy "Ez is nő!" Emiatt alakult ki sok nőben a gátlás, a félelem.
1996 óta van jogosítványom. Kb. 10 éve vezetek napi rendszerességgel (átlag 100 km/nap), és élvezem. Egyszer voltam sértettje egy balesetnek, amikor telezöldem volt, és valaki balra nagy ívben elém kanyarodott. De ez sem tartott vissza az autótól.
Ha kocsiba ülök, azonnal lenyugszom.
Szóval türelem, csajok! Ne foglalkozzatok az előítéletekkel!
Jól vezetek.Legalábbis remélem és mások is ezt mondják.És ez tényleg így is van,egész a parkolásig.Életem legszebb pillanatai közé sorolom,amikor a bmw megcsiálta azt a tolató radart,ami nem csak csipg,de belül a kijelzőn körbe rajzolva a kocsit,jelzi ,hogy melyik oldalon még hány centi szabad hely van:D:D
Egyszerűen nincs szemmértékem,ezért nem megy a parkolás,szóval szerintem a nők nagyrészének is ez a problémája,nem az hogy hülyék lennének:)
Hu tükrözni tényleg rossz!
A Barkas után Ducatot kaptunk azzal jártunk keltünk a városban. Kb. ugy 3 évet asszem de lehet kevesebbet! a lényeg az, hogy a Ducato után puntót kaptam! Pillanatok alatt megszoktam, mondjuk nem az volt furcsa, hogy a ducatoval elég volt csak indexelni és huzódni beengedett mindenki, a puntóra meg rá se hederítettek szépen ki kellett várni amig valaki megszán!
A legrosszabb pillanat akkor történt amikor a thökölin mögém állt egy busz! Egyrész nagy volt mint egy állat másrészt azt hittem, hogy beállt a hátsó üléssorba. ... tul közel volt a lámpája a tükörben a ducatohoz képest! :D
Hát,időbe tellik,amíg eltűnik ez a rossz szokás. Én emlékszem,hogy hónapokig bámultam a tükröt,ha mögöttem volt valaki,mindig elfogott a pánik,persze ilyenkor kevésbé figyeltem előre. Nem szabad! Aki mögötted van,az is figyel,ugyebár! :D
Úgyhogy,semmi gáz, gyakorlat kell és minden ok.! :)))
Hát,amióta betartom az 50-et a városon belül...bizony sok hapi integet nekem :D
Vajon mit akarnak? :)))
Köszönöm nektek!Tegnap vezettem és ti jártatok a fejemben!Azt gondoltam hogy ti ültök a többi autóban és hogy mindenki segít és kedves!Lehet hogy butaság,de sokkal jobb volt.
Egyébként ha nincs senki mögöttem egy centit sem gurulok hátra kézifék nélkül sem,de ha látom hogy nagyon közel állnak hozzám,akkot nagyon izgulok,mert nem akarom hogy neki menjek,meg hogy mutogasson meg integessen mert az nagyon rossz!
De kiheverem!
Csak 1,5 éve van jogsim de nagyon szeretek vezetni. Pedig eleinte sokat paráztam én is. Mondjuk szerintem a vizsga után még nagyon sok idő és gyakorlat kell az embernek ahhoz hogy valóban rutinos legyen a vezetésben, azt nem lehet az oktatás ideje alatt megtanulni.
A jogsi megszerzése után itthon kétszer fellöktem az udvarunkban álló virágos hordót tolatás közben. Aztán belejöttem. Bár én tükörből szeretek tolatni, nem hátrafordulva.
Én is pánikoltam mikor először mentem nagyvárosba, de ott is csak az elhatározás kell, hogy igenis meg tudod csinálni!
Ne aggódj,eleinte nekem is ez volt a parám.
Aztán egyszer csa már ment simán.
Mindenkinek máshogy jobb. Én ilyenkor nem használom a kéziféke csak a rendes féket,nekem ez jött be. majd Te is rájösz,h.jobb és menni fog csak legyen önbizalmad.
A volt férjedtől azért nem volt szép,h.leorditott...ez teljesen el tudja venni a kedvet..
szia.
Nem, nem leszel ilyen béna!Próbálj lazítani.Szeresd az autót, ne foglalkozz másokal hülyék mindenhól vannak.Rám is szoktak dudálni pedíg én oktatok is.Cáfolnám, mi nők nem vagyunk pánikolósak hiszen a gyereknevelésben is jobban megőrizzük a nyugalmunkat.
Ha nyomják rád a dudát vágd ki az elakadásjelzőt, akármi is lehet nem?Dombon felfelé húzd be a kéziféket az segít elindúlni gurulásmentesen.
Statisztikai adatok szerint a nők kevesebb balesetet okoznak, vagy szenvednek, tudod a józan ész.
Vigyázz magadra, sokat gyakorolj gyér forgalomban.
Üdv.......
Én 1990-ben vizsgáztam,aztán beálltam a garázsba és meghúztam az autó oldalát.A volt férjem leordította a fejem.Utána 16 évig nem vezettem és elváltam,persze nem ezért.
Most kb.egy éve vezetek,először órákat vettem,amikor beültem újra az autóba nagyon féltem,de nem volt olyan rossz mint gondoltam.Ma már nem remeg kezem lábam,és nem szorítom görcsösen a kormányt.Nagyon kell figyelni,mert minden pillanatban történhet valami váratlan.
Szerintem a nők jól vezetnek,csak akkor van a gáz,ha baj van mert szerintem mi pánikolósabbak vagyunk és rosszabbul reagálunk!Bár lehet hogy ezt is megoldja a sok rutin,ezt még nem tudom.Több aférfi a volán mögött,de ez az arány változik.
Azt nem szeretem,ha türelmetlenek az emberek,ha valamit nem csinálok olyan flottul.Nyomják a dudát rögtön,megelőznek,mutogatnak.
Amitől még mindig félek az az,ha a dombon kell elindulni fölfelé és állnak mögöttem,mert ilyenkor néha még visszagurulok egy kicsit,vagy pörgetem a motort.Vajon ez mikor múlik el?Vagy én mindig ilyen béna leszek?Másnak olyan szépen megy!
Sziasztok.
Én egy hői gépjárműoktató vagyok.Az a tapasztalatom, hogy független az férfi vagy nő, agy nélkül nem lehet vezetni.Volt olyan tanoló férfi aki alap dolgokat nem tudott megérteni a 25. stop táblánál sem állt meg.6. vizsgán ment át kreszből.
Most már elég az írni, olvasni tudás.Kár.........
Reggel hazafele jövet (nem buli munka) majdnem elütött egy enyhén világoshajú fiatal lány mert a cdjét kereste a padlón a kocsi addig meg felmászott a járdaszigetre! éééss!
ahelyett, hogy leüvöltöttem volna a fejét, hogy a fenéért ülsz volán mögé te szöke 3,14csa.
Erre a fórumra gondoltam mosolyogtam egyet és továbbmentem.
Sziasztok!
Kb. 4 éve van jogsim. Hát, a vizsga félelmetes volt,a forgalmi ugyebár..:) Harmadszorra sikerült!
1.bukta: majdnem elütöttem egy biciklist (mentségemre legyen mondva,hogy a drági nem a 1,5 m-re lévő kerékpárúton haladt..ja,és esett az eső :D )
2. bukta : állítólag kihagytam egy index-et (szerintem megszívattak,mert annyira izgultam)
3. siker! Hát,megizzadtam...
Egy pici Opelon tanultam,nekünk kombi van. Hát, a különbség? Akkor érzed,ugye? Sokáig nem ültem be a kocsinkba,mert nem láttam az elejét,végét... Nemhogy beállni..:)
A mai napig ha viszem magammal a gyereket,néha hátranézek,hogy mit csinál, hát..nem kellene :)
Ellenben ha egyedül megyek,na az még veszélyesebb! :D
Egyszer,emlékszem szakytottam a körforgó felé,de már sehogy nem tudtam volna megállni,így kecsesen integettem az éppen ráforduló autósnak, hogy " bocsi,de én nem állok meg..."
Szerencsére nem történt baj! Azért most már nem száguldozok, ha nem muszáj...:)
Te meg gyakorolj sokat, és meglesz az eredménye! Én sokáig gyomorideggel szálltam be a volán mögé, de elmúlt...
Még nem volt meg a jogsim, de volt rá példa, hogy Ati átadta a volánt. Egyszer nekihajtottam a betonkerítésnek... Azóta is emlegetik... :)
Persze ilyet mostmár nem csinálok! :)
Amúgy én is Cegléden vizsgáztam,de nem ott tanultam,csak ott volt a vizsga!De nekem nagyon jó oktatóm volt és télen tanultam vezetni!
Szia!
További ajánlott fórumok:
- Tudtátok h van a T..CO hipermarket próbafülkéjének tükre mögött kamera?
- Beszélgessünk egymással és ne egymás mögött
- Ha már felment a pumpátok a pult mögött...
- Hogyan kezeled, ha a hátad mögött pletykálnak?
- Miből lehet észrevenni hogy a szép szavak mögött van-e tartalom?
- PCO, IR, alacsony progeszteron szint és ami mögötte van