Niacinamide-től hámlana az arcom?! (beszélgetés)
Tusfürdőm pedig Lactovit!
Évek óta használom.
Igen a skinsmart oldalról rendeltem őket és ott írták is, hogy használható bármikor.
Reggel és haza érve a munkából Neutrogenával mosom az arcom:
Mivel most 2 hónapja száraz a bőrőm így a problémás területet a Bioderma krémmel kenem, azt szereti a bőrőm.
Ha van patim akkor Avonos A vitaminos kezelővel vagy Aknesollal kezelem, de most azt se használtam.
És most ezen a héten kezdtem az ordinary-t használni.
Azért gyanakszok a Niára mert este az egész arcomat kentem be vele és reggelre a pofim részem szemem alatti táskáim hámlanak... :S
Elvileg naponta is használható hatóanyag a niacinamide (B3 vitamin). Nem gondolnám, hogy hámlasztó hatása lenne. Sem nem vas, sem nem alapvetően hámlasztó hatású.
Más nincs a rutinodban? Valami agresszív lemosó pl?
Szia!
Okosszépség insta oldalát nézd meg, vagy van egy fb csoport is Skincare Beauty (vagy vmi ilyesmi), ezeken rengeteg hasznos tanács van.
Sziasztok!
26 vagyok lassan, eddig kombinált zsíros bőrőm volt T volnaba.
most két hónapja nem tudni mitől teljesen felborult az arcom, ki vagyok pattogva, szheborreás dermatitiszem lett 1-2 fonton az arcomon (halánték és áll régió)
Bioderma/ Kamedis száraz bőrre krémmel kentem eddig,de a héten próbáltam ki a The Ordinary-s termékeket: 100% Plant-Derived Squalane (száraz bőrre, reggel használom) és a Niacinamide 10% + Zinc 1% (patikra, este használom)
Hétfőn kezdtem el és a Niát csak estére használom, 1-2 kis pati megjelent a homlokomon viszont...az egész arcom hámlik 2 napja!!!
Valamit nem jól csinálok? Nem láttam, hogy együtt a kettőt nem lehetne használni de nem is egyszerre viszem fel hanem egyiket reggel másikat este.
Nektek volt ilyen tapasztalatotok?
További ajánlott fórumok:
- Szép az arcom, de duci vagyok! Nekem nem jár már a boldogság?
- Mit tehetnék az arcommal, hogy összeszedje magát?
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?
- Pár nap múlva megyek anyajegy leszedésre, sebészi kimetszéssel távolítanak el.az arcomon van, a fülem és az állam között.Mennyire múlik el?
- Miért lehet 17 évesen ráncos az arcom?
- Annyi piszkos fémpénzzel dolgozom, hogy az ujjaim hámlanak és feketék, bármivel mosom, mit tegyek?