Népszámláláshoz kellett volna kapni, vagy ezután kapjuk meg a borítékot? (tudásbázis kérdés)
Még október elején kitöltöttem neten, erre ma megjelent itt egy kérdezőbiztos, és addig nem ment el, amíg le nem diktáltam neki a kódomat amit a kitöltés után kaptam. Direkt próbáltam elkerülni, hogy zaklassanak. Ezek szerint ők nem tudják, hogy hol adták be online, mindenhova elmennek? Furcsa.
ez is olyan,mint amikor a statisztikát kellett beküldeni,véletlenül három nullával többet írtam.aki rögzíti,az majd csudálkozik?a jó francot.így lesz harminc malacból harmincezer.
Lőtéri kutyát nem érdekli, 10 perc alatt letudtam két háztartásra, három főre.
Nálunk is kevés a hely. Mire fát kapunk, addigra valószínű, elfogy, ami az elszáradt faágak levágásából származik.
Nyereményjátékkal buzdít az online kitöltésre....
Mint némely munkahely az oltásra....Egy statisztikai hivatal erre vetemedik?
Gondolod, hogy megnéztem valahol? :) Saccolunk az építési évre, azt' jó napot.
elvileg semmi.miből épült a házad,mikor,milyen betegséged van.mit akarnak még tudni rólunk?milyen színű bugyi van rajtunk?
mivel konvektorom van,nehéz lenne a fát belegyömöszölni.pár fám van,amit kivág az unokaöcsém,de annak száradni kell.
lövésem sincs,mikor építették,azt a viskót,arról sem,hogy mekkora a kert.majd a vejem hoz valami kütyüt,azzal leméri.nem mintha engem érdekelne.az meg van,hogy az összes mennyi,de hogy abból mennyi a kert,gőzöm nincs.
Nekünk el kellett menni az erdőgazdasághoz ! Ott ki kellett tölteni egy papírt,aláírni, beírtak a sorba sorszámmal, mert aszerint haladnak az értesítéssel. Talán februárban lesz tűzifa nekünk, amivel csak jövő télen lehet majd fűteni vagy utána.
Tehát nem kellett internet, csak megadni ott a tel.számunkat.
Akinek nincs lakcíme, annak nem tudnak kódot se küldeni. A számlálóbizottság meg vagy megtalálja őket vagy nem.
a hajléktalanokat is büntetik?
Milyen igazad van! Ha annak vallod magad, az is vallás. Vagy vallomás? 😀
nem ez a borzasztó,hanem,hogy a tűzifához is kell internet.szegény juli néni,hogy tudná,én sem tudnám.ja,meg az árverezéshez ügyfélkapu,vagy,mi szösz.
a lányom kitöltötte,a vallása,ateista.
10 perc alatt kitöltöttem kettőnknek, igaz 5 percet az vett el, hogy fiam ( külföldi ) munkáltatójának a pontos megnevezését kerestem. Nagyon belefájdult a fejem, de nem azért mert bonyolult volt.
Lakásonként, de bármennyi kódot kehet elektronikusan ügyfélkapus azonosítással kérni.
Amire nem kötelező válaszolni ott ott van ez mint opció pl. vallás. Ahol kötelező ott mindig lehet szabad szöveget is írni így pl. nálunk a munkahely "cég" és "kórház" lett...
Elvileg 200.000-re büntethetik aki nem tölti ki.
Mi külföldön élünk 8 ill a férjem 10 éve. Elméletileg ránk nem vonatkozna, de van bejelentett lakcímünk. Végül arra jutottunk hogy nincs kedvünk a büntihez úgyhogy kitöltöttük neten. Ti. nincs megnyugtató válasz arra hogy honnét fogják tudni hogy inket pl nem kell megbüntetni...
Ha nem tartoztok az alábbiakba, akkor nem kötelező. Egyébként törvényi kötelezettség.
2) * A népszámlálás kiterjed
a) a Magyarország területén élő vagy 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön tartózkodó, de Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárokra,
b) a Magyarország területén három hónapnál hosszabb ideig tartózkodó
ba) EGT-állampolgárokra,
bb) harmadik országbeli állampolgárokra és
bc) hontalan személyekre
[a továbbiakban az a) és b) pont alattiak együtt: természetes személyek],
Széttéptem és kidobtam. Felbosszantott.addig jutottam, hogy milyen és mekkora szombáim vannak, milyen anyagból van a ház??? Ez hol népszámlálás? Szerencsére rossz címre nyomták a borítékot is, azóta utcanév valtozás volt. 100% hogy nem tudnak meg semmi ilyeneket rólam. Mégis mi tud történni, ha nem érnek el? Mi közük van ezekhez?
Minden kérdésre muszály válaszolni? Ha nem válaszolok mindenre akkor büntetnek?
Itt egyik fórumtársunk linkelte a kérdőívet, érdemes átfutni.
További ajánlott fórumok: