Németországi családi pótlék (beszélgetés)
A Familienkasse-t hívtuk.
A Familienkasse-t hivtátok, vagy volt valaki aki intézte nektek, és őket hivtátok?
Szia minden hiánypótlást időben be küldtünk.Utoljára októberben.Azóta hívtuk is őket és annyit mondtak folyamatban…
Alapvetően a kérelem beadásától számitva 6 hét ideje van elbirálni a hatóságnak, tehát ha eddig semmi értesités nem jön, érdemes érdeklődni náluk. Ha hiánypótlást kérnek, akkor azon van egy határidő, amig pótólni kell, vagy jelezni ezzel kapcsolatban, különben automatikusan törlik a kérelmet.
Hát ez remek jól becsapják akkor az embereket.
Ez nem igaz. Nem indul újra a 6 hónap.
Igen minket is le rázták eddig azzal hogy minden hiánypótlás után újra indul a 6 hónap.
Egyre többen jelzik, hogy sok pénzt fizettek és a kapott szolgáltatás nem megfelelő. Vannak akik a kifizetett pénz ellenére nem akarnak velük kapcsolatba lépni már. A megbízó akire gondolok.
Szia állítólag az a baj hogy nem a különbözetet kértük.Igazából a tündérek cég intézte nekünk, nem kevés pénzért majdnem 80 ezer forintért és azt nem tudta, hogy nem az egész jár hanem csak a különbözet?Borzasztóan mérges vagyok holnap fel hívja őket a férjem.
Nálunk gyorsan ment, ha minden papír megvan, érdemes telefonálni, hogy még miért húzódik az elbirálás.
Sziasztok az egyik csoportba fel tettem a kérdést a német családi pótlékkal kapcsolatban,és azt írták van aki 2 év után kapta meg és úgy hogy ügyvéd lépet közbe már.
Megkaptam és válaszoltam is.
Köszönöm szépen! Írtam privát üzenetben!
Igen, természetesen. Remélem azóta rendeződött.
Ha leirod röviden az esetet, átnézem neked és elmondom mi a helyzet.
Köszönöm,ezt tudom.
Igazából azt nem tudom hogy mikor hoznak döntést a németek.
A félelmem pedig hogy a gyerekek apja ne hogy a saját számlájára kérje,mert akkor abból nem látunk semmit.
Attól függ, hogy mi a családi pótlék azonositószámod utolsó számjegye. Itt találod meg mindegyiket, lebontva a számokra, és hónapokra.
[link]
Ti megkaptátok már a családit?
Az a baj nekem nincs is nagyon német nyelvű ismerősöm aki megtudna írni egy hivatalos emailt.
Fordítóval nem tudom mennyire sikerül.
De lehet kérek valakitől segítséget,mert így nagyon rossz hogy nem tudok semmit.
Igen sajnos nagyon kell a pénz mert mi még albérletet is fizetünk😟A férjem ismerőse fel is hívta őket,és csak annyit mondtak folyamatban semmi mást😟
Nekem mindkettő gyermekem autista.
Tudom milyen sokat jelent az a kiesett pénz.
Átérzem a helyzeted.
Akkor hiába írok nekik emailt ezek szerint.
Én már novembertől nem kapom és azért 62 ezer forint mínusz.(Autista a kisfiam).Az a baj hiába írtunk nekik e-mail nem is válaszolnak.
Én annyit biztos nem várok.Most decemberben már nem kaptam családit.Egyedül nevelem a két tartós beteg gyerkem.Azért nem is tudom hogy gondolják hogy ha a magyar megszűnik miért nem utal a német?
Szörnyű hogy még mindig semmi,egyik Facebook csoportban az anyuka azt írta 2,5 évet várt rá..
Sziasztok van aki meg kapta már?
Annyira jó lenne ha meg jönne, karácsony előtt reménykedjünk🥰
Én is ebben a helyzetben vagyok
Bár én még levelet nem kaptam
De telefonon beszéltem a MÁKkal és mondták hogy csak a németet kapom majd a magyar nem jár már
Azért bízom a karácsonyi csodában
Kívánom neked is mihamarabb megérkezzen
Szia sajnos nem kaptam,el vették a magyar csp és írták a levélben mostmár a Németország akitől fogjuk kapni.De semmi még.
Szia!
Azóta kaptál már utalást a német csp ról?
További ajánlott fórumok: