Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Szia nekünk ma érkezett meg a Magyar Allamkincstártól hogy megszűnik a csp és a Német állam fog ezután utalni.Kiváncsi vagyok mikor.
Nekem az ügyintéző azt mondta,ha van hiánypótlás újra számolódik a 6 hónap 😞
Hát én már nem tudom,hogy meddig húzzák még!
Mikortól van a 6 hónap a kérvény beadásától vagy az utolsó pótlás beadásától!?
Válaszolni sem emailre sem levélre nem válaszolnak.
Oh ez szörnyű hír akkor lassan tőlünk is el veszik a Magyarországi családi pótlékot gondolom,mert 2 hete kértek tőlünk a magyarok nyilatkozatot hogy itt mikortól meg mennyi pénzt kapunk.Akkor egy hamar nem is számítunk hogy határozatot hoz a kinti.Én úgy tudom amikor határozatot hoz Németország akkor utal is nem várja meg az utalási dátumot.
Sziasztok!
Mi Február 12.én adtuk be kb 3 hónapja kérték a kinti lakcím pótlást pedig beadtuk már egyszer.
Augusztus 31.vel megszüntették a magyar családot azóta sehonnan semmit nem kaptunk.
Kintről sem jött októberben sem családi most sem jön szerintem mert még nem kaptunk kintről határozatot azóta sem.
Nem tudom meddig tart 9 hónapja várjuk.
Szia mi május 5én adtuk be,volt hiánypótlás kértek kinti lakcím,azt pótoltuk és egy hónap múlva megint jött a magyar államkincstár kért nyilatkozatot hogy itthon mit kapunk és mikortól.Ezt is pótoltuk egy hete és még mindig semmi.
Mennyi idő az elbírálás mostanában? Kaptuk már csak kiküldetésbe volt ezért elvették a férjem most vette át a német cég
Szia!
Sajnos jogosan követeli vissza,mivel már nagyon rég elvette a német állam azoktól,akik kiküldetésben dolgoznak kint.Tudom,mert tőlünk is elvették.
Szia sajnos jogosan követelhetik,mert kiküldetésben nem jár már egy jó ideje a pénz.Ti mégis meg kaptátok ezért vissza kell fizetni sajnos.
Sziasztok!
Stuttgartban egyedülállóként tartosan beteg autista gyereket nevelő édesanya milyen ellátásokban részesűl? Mennyi a cs.p.? Illetve ha van akkor a GYOD?
Köszönöm.
Sziasztok, kérem aki tud segítsen ebben a témában. A férjem 2022 mai napig Németországban dolgozik ki küldetésben. 2022 elindítottuk a Nemet kindergeldet amit meg is kaptunk decemberben. 2024 Feb a Fammilen kasse küldött egy levelet mi szerint túlfizetés keletkezett. Ennek tudatában utalták a pénzt minden hónapban. Utólag hallottuk h ki küldetésben nem jár. Most 2400Eu követel tőlünk vissza az állam! Ilyenkor mit tudunk tenni ? Volt valakinek hasonló problémája? Minden dokumentumot be adtunk időben. Sőt lakcim változás is volt azt is elküldtük nekik. Most pedig arra hivatkozva követelik vissza a pénzt miszerint nem járt erre az időszakra 2023-2024. Pedig mai napig kint dolgozik.
Sziasztok.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, pàrom kapott levelet,hogy igazolja a gyerek tanulmànyàt 2023ra,megkapta az iskolàtól az igazolàst.
Ha beadja mennyi az àtfutàsi idő mire utalnak?
Köszönöm
Sziasztok most mennyi idő az elbírálása a német családi pótlénak?
Üdvözlök mindenkit!
Érdkelődnék, hogy volt férjem több mint 3 éve kint él Németországban, a gyermek velem él Magyaroszgáon.
Így is járhat német családi pótlék? Köszönöm
Sziasztok
Ma utaltak a 10 havi családit 9:35 kor több mit egy év után. Sajnos kiküldetesben nem jár még mindig.
Sziasztok! Valaki küldött már be papírt a Familienkasse oldalán? Elfogadták így is? Ha igen, mennyi idő volt a feldolgozása?
Sziasztok.
Tegnap kaptam levelet a magyar államkicstár-tól. Meg kereste őket a német hívatal. Ki kell tölteni a papírt és vissza kell nekik küldeni.
Most novemberben lesz 1 éve,hogy el indítottuk az egészet. A párom már nem dolgozik német cégnél. Járt már így valaki?
Sziasztok. Auguaztus elején kaptam a Magyar Államkincst@rtól levenet hogy az E411 es nyomtatványt töltsem ki, mert a német hivatal adategyeztetés céljából kéri. Kitöltöttem, elküldtem. Ezután jött levél hogy a Magyar hivataltól nem kapok családi pótlékot. A férjem és én is Németországban dolgozunk, a gyermek 18 elmúlt de még tanul. A kérdésem az lenne, hogy a magyar hivatal jelenthette a német hivatalnak hogy Magyarországon nem vagyok jogosult a családi pótlékra? Valaki járt már így? Mennyi idő múlva kapott kindergeldet?
Sziasztok! Abban tudnátok segíteni, hogy a férjem 5 éve Németországban dolgozik német cégnél, én a kisebbik fiammal Magyarországon lakom. A nagyobbik fiam most kezdte Hollandiában az egyetemet. Eddig kapta a férjem mind a két gyerek után a családi pótlék különbözetét Németországban. Szerintetek ha egyikünkkel sem egy országban jár a nagyobbik gyermek nappali tagozatos egyetemre akkor jár utána Németországban a családi pótlék, mert Magyarországon tudom, hogy már nem jár, de elvileg a németeknél 25 éves korig jár, ha nappali tagozaton tanul.
Szia!
Nekünk azóta sem érkezett családi.Nektek?
Sziasztok.
Kapott már valaki valamit?
Sziasztok .
Novemberben adtuk be a papírokat. 2 szer kértek hiánypótlást, az utolsó hiánypótlás 2 hónapja ért ki . Azóta nincsen semmi . Meddig húzzák még ?
Én nem kiküldetésben dolgozom mégsem kaptam eddig. Határozatot sem kaptam. A tanácsadó cég rakerdez mi az oka... Ha tudok valamit írok.
Szia!
Sajnos nem érkezett azóta sem családi.Semmi infóm nincs,csak amit hónapokkal ezelőtt lehetett hallani,hogy elveszik a kiküldetésben dolgozóktól.
Szia! Érdekelne, hogy 17 kellett volna kapnod a csaladit. Azóta megkaptad? Nekünk 21 lett volna esedékes de nem kaptuk. Van esetleg valamilyen infód miért nem kaptatok? Én nem kiküldetésben vagyok mégsem utaltak. Köszönöm a válaszodat előre is.
Szia!
Érdeklődöm,hogy május óta érkezett már családid?
Nekünk a mai nap kellett volna az augusztusinak érkeznie,de sajnos eddig semmi.Viszont mi még semmilyen papírt nem kaptunk ,hogy eltörlik számunkra a családit.
Én tavaly novemberben igényeltem,júliusban kaptuk meg. Az államkincstártól kaptam egy papírt,hogy ők továbbra is utalni fognak,azutan a papir utan 3 hónapra érkezett.
Szia mi Tavaly igényeltünk ! Júniusban küldtük vissza a magyar államkincstárnak ezt a levelet . Azóta sincs semmi.
Sziasztok. Januárban igényeltem meg a Német családi pótlékot. A héten kaptam a Magyar Állakincstártól adatlapot hogy a Familienkasse megkereste őket, és a kitöltött adatlapot vissza is küldtem. A kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok? Aki kapott ilyen levelet, megkapta a kindergeldet? és mennyi idő múlva?
Szia! Nem lesz az adózás változott ott van konpenzáció, több marad a nettó a gyerekek számának megfelelően.
További ajánlott fórumok: