Németországba milyen ajándékot érdemes vinni /cserediák/ a fogadó családnak? (tudásbázis)
Az én lányom éppen júliusban volt egy német családnál cserediákként.
A Szabadság hídnál levő vásárcsarnok felső szintjén kiváló, izlélses magyaros ajándékokat lehet kapni. szakácskönyvek több nyelven, fakanál, konnyharuha, kötény, amin németül van pl. a gulys receptje stb. Mi is ott vásároltunk mindenfélét.Ezen kívül vitt egy zacskó darált mákot, és a mákos guba lefordított receptjét és megcsinálta egyik este. romalndó dolgokkal vigyázni kell, nem biztos, hogy kibírják az utat a bepakolástól a kipakolásig. Igen, a paprika kétesélyes, ha nem tudják használni, akkor haszontalan lehet. Ja, még gondolkodtunk egy CD-n, a Kerekes Man, Folklore Man lemezén, nagyon klassz világzene.
Ha én vinném, egy szép Magyarországról szóló német nyelven íródott könyvet vinnék sok-sok fotóval. Esetleg magyar zenei összeállítást CD-n.
Ételt nem vinnék, mert nem tudhatom mit szeretnek. Sokan a pirospaprikát vinnék, bizony, ha nem szeretik, akkor csak egy lom marad. Voltam Németországban, más fűszereket használtak (ahol én voltam) nem mindenkinek jönnek be a magyar ízek.
Igaz a csarnokban látom a németek viszik a pick szalámit és a libamájat.
Én vinnék tipikus magyar "élelmiszereket" a konyhába. Pirospaprikát, Pirosaranyat, Erős Pistát és ehhez hasonló, kint nehezen beszerezhető dolgokat. Esetleg egy jó üveg magyar bort az apukának. Vagy Unicumot. Bár ezek attól függőek, hogy mivel mész, mert a kézipoggyászba ezt nem rakhatod be a repülőn.
A diáknak pedig valami magyar édességet (Győri kekszeket, Duna kavicsot...) meg valami apróságot, ami a neméhez illik. Például lánynak valami napló szerűséget, jegyzetfüzetet kalocsai mintával díszítve, egy tollal. Fiúnak nem tudom mit szokás :D
Én hirtelen ezekre gondoltam.
Gindel szakácskönyvet németül (Libriben is láttam már pl.)
valami magyar bort
pirospaprikát, pálinkát,
hungarikumokat
További ajánlott fórumok:
- Magyarok Németországban
- Kismamaként Németországban:-)
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Mit tennél, ha kapnál egy olyan ajándékot, amit nem neked szántak?
- Kaptatok idén ciki ajándékot? Ha igen, mit?
- Milyen ajándékot lehet vinni házszentelőre egy olyan családnak, akiknek mindenük megvan?Jó ötleteket várok :-))))