Német vagy Angol? (beszélgetés)
Szerintem nem igazán lehet eljutni egy sikeres nyelvvizsgáig ha kizárólag egyedül otthon akarod tanulni! Igazat adok annak, aki azt írta, hogy nem tudod kontrollálni magad, fogalmad sincs, mikor hibázol!
Valamilyen szintig mindenképp tanfolyam kell, utána már folytathatod egyedül! (Fiam és én angolosok vagyunk.)
köszönöm a biztatást:)
lehet mégiscsak lesz nyelv vizsgám valahogy:)
de a kiejtést hogy tudom begyakorolni, ha önállóan tanulnám a nyelvet, mert sajnos a tanfolyamokat fizetni nem tudnám...
továbbtanulással is küzdök, pedig nagy szükségem lenne rá, ahhoz hogy maradni tudjak...
Létezik olyan, hogy nyelvérzék. Egyesek sokkal könnyebben tanulnak nyelveket, mint mások.
Viszont kitartás, türelem, sok-sok gyakorlás, és meglesz az eredménye.
Ez igaz.
Bár én a norvéggal szenvedtem, de nagyon... Tök mindegy volt, hogy tudtam angolul meg németül...:) Mert annyira más nyelv, és nehéz is.
a suliban mindig azt mondták, nincs nyelvérzékem...
létezik egyáltalán ilyen?
pedig én nagyon szeretnék nyelvet tanulni, de valahogy mindig belebotlom a kiejtésbe... és sok minden másba is...
de szerintem leginkább idő és kitartás hiányban szenvedek :(((((((((
mi némettel kezdtünk az iskolában és a gyakorlati tapasztalat szülőkkel való beszélgetések során kiderült, hogy bár a német nehezebb nyelv sokak szerint, mégis aki ezzel kezdte sokkal könnyebben tanulta utána az angolt...
fordítva szinte mindenki nehezebben veszi az akadályt...
Lehet, hogy most elbeszélünk egymás mellett.... :)
Adelina71 írta, hogy ha valaki az angollal kezd, akkor ritkán tanul meg egy második nyelvet is jól. Erre mondom azt, hogy azért ez nehogy már ettöl függjön!
Azt, hogy a német után könnyebb az angol, nem vitatom. (Mivel nem beszélek németül, ezért tapasztalatom nincs, de mindenki, aki beszéli mindkét nyelvet, ezt mondja. :D)
A saját tapasztalatom egyébként az, hogy második, harmadik nyelvet azért is tanul könnyebben az ember, mert addigra van egyfajta "nyelvtanulási rutinja".
Ok, már látom.
Német nyelvtanár vagyok.
De a legegyszerűbb az eszperantó:))))
A mi sulinkban az angol a "menő", nagyon kevés németes van. A nagyfiam, amikor 5 éve el kezdett németet tanulni, az osztályban ő volt az egyedüli, aki ezt választotta.
A német tényleg nehezebb.
Egyébként ha a későbbiek folyamán még egy nyelvet kell esetleg választani, akkor inkább a németet javaslom először. Német után nagyon könnyű az angol, ami fordítva nem igaz - de ez az én véleményem. Szóval szerintem ezt is vedd figyelembe, aztán dönts.
Német.
Sokkal egyszerűbb dolga lesz, ha először a némettel kezdi, mivel nehezebb nyelv, és később jön az angol. Én fordítva voltam vele, és szenvedtem eleget a némettel az angol után...
Egyébként angol-német szakos tanár vagyok.
Sok mindentől függ.
Az üzleti nyelv angol, de külföldi munkánál Ausztriában, Németo-ban a német kell. A családi hagyományok is szerepet játszhatnak.pl. fogorvos, fodrász, panziós az osztrák határ mellett jobb, ha németül beszél.
További ajánlott fórumok:
- Angol vagy német nyelvet érdemesebb tanulni?
- TELC Felsöfokú német vagy angol nyelvvizsga
- Ajánlanátok izgalmas, valós történeten alapuló könyveket? Lehet magyar, angol vagy akár német nyelvű is
- Francia-angol tudás mellé, melyik nyelvet válasszam? Spanyolt vagy németet?
- Tudtok ajánlani angol és/vagy német tanárt Pécsen?
- Egészségügyi szakmai angol vagy német nyelvhez milyen könyvet ajánlotok?