Nem tudok megszabadulni attól az 5 kg.-tól (beszélgetés)
171cm,65kg vagyok. Tudom hogy ez még egészséges kategória, de űgy szeretnék 60kg lenni.. Egyszer már sikerült, és űgy éreztem a legjobban magam:) plusz voltam testösszetétel mérés én, ahol kijött, hogy sok a zsigeri zsírom. Ezért van kis pocakom:/
Tényleg nem tudom mennyi kcalt kellene fogyasztanom.eddig 1600at ettem, de lehet az sok volt.
Talán ha regisztrálna a KalóriaBázis.hura, bevési a személyes adatain kívül az általad írt paramétereket is. A progi kiszámolja a napi szükséges kcalt, és a napi átlagos mozgáshoz szükséges kcalt.
És ha még oda bevésné a napi bevitt és a napi mozgással elégetett kcal-t, kiderül mennyi volt a napi deficit, vagy éppen nem volt.
Hiszen a fogyás lényege, hogy többet égessünk el, mint amennyit bevittünk.
A paramétereid nélkül (év, cm, kg)nem lehet mit írni.
Az 1500-1600 kal átlagos testalkatra szerintem inkább súlytartásnak jó.
A vacsi lehet a ludas. Úgy oszd el, hogy a vacsi ne legyen több 200 kcal-nál!
Illetve méreteket nem írtál, de nekem 1300-1400 kcal ami jó, többen megáll a fogyás vagy nő a súlyom. Én 160 cm és most 61-62 kg.
Illeve én ha mozgok, annak kalória mennyiségét nem viszem be pluszban kajával. Tehát ha sportolok, akkor sem eszek többet.
* az adott étel milyen gyorsan bontja le = az adott ételben levő ch-t a szervezet milyen gyorsan bontja le
Bocsi, egy kicsit belegabalyodtam a mondatba. :)
Ez totál jó, nem tennék mást, mint:
- fehér kenyér, fehér liszt helyett a teljes kiőrlésűre cserélnék
- fehér rizs helyett barna rizs, vagy bulgur, hajdina, hasonlókat ennék
- fehér cukor helyett xilit vagy valami hasonlót
És alapjaiban az alacsony Glikémiás Index %-os kajákat választanám.
A GI azt mutatja, hogy az adott étel milyen gyorsan bontja le a benne ch-t, minél gyorsabban, annál gyorsabban éhezünk meg.
Alacsony GI % 0 - 55 között
Közepes GI % 55 - 85 között
Magas GI % 85- 100 között
Az alacsony %-ba tartozóknál lassabban bontja le a ch-t, később éhezel meg.
Itt az utolsó oszlop a GI %, ahol nincs adat, azok alacsony %-osak, vagy gyakorlatilag nincs is ch-tartalmuk.
Nézd át a kenyérféléket, gabona termékeket, (magvakat) és a gyümölcsöket.
Menni fog az, ne görcsölj, ahogyan étkezel, ahogyan élsz, tökéletes, előbb-utóbb beindul a fogyás!
Én sosem voltam vékony, tehettem bármit, elfogadtam nem görcsöltem, ilyen vagyok és kész.
De azt vettem észre, hogy szép lassan a kortársaim, akik mindig nádszál vékonyak voltak, ők is az enyémhez hasonló pocakot eresztettek. Illetve a nők is főleg szülés után, kerekebbek lettek. Valószínű ez a korral is járhat. Persze, ha nagyon odafigyel magára az ember biztos tudja tartani a versenysúlyát, csak az a kérdés, megéri-e sanyargatni magunkat.
Igyál almaecetet, az segíti az emésztést.
Én annyira nem sanyargatnám magam. Szerintem az emésztés felpörgetése a kulcs. Sok víz, sok gyümölcs. Mellette egyél rendesen. A zabpehely tök jó, én is azt reggelizem, felöntöm rizstejjel és teszek bele mindenfélét.
Leirom 1 napi kajámat
Reggeli: sovány túró pár kanál zabpehellyel, valamilyen szórással(mák, natúr kakaópor) eritrittel édesítve
Tizorai: tojáslepény(1 egész, és 2 tojás fehérjéből) serpenyőben sütve, kis vajon. Mellé 150g zöldköret
Ebed: 15 dkg sovány hús, 50g rizs, valamilyen zöldséggel például főzelékképpen
Uzsonna:ugyanaz mint a tízórai
Vacsora: lecsó,pár darab jó minőségű csirkemell sonkával, és tojással
Napközben biciklizés munkába. Melóban is sokat mászkálok.heti négyszer pedig edzek(2 futás, 2 saját testsúlyos edzés pl Trx, vagy köredzés)
Sokan mondják hogy élvezik a fogyás menetét, jobban érzik magukat,jobb emésztés, több energia.
Miért lehet az, hogy én szabályosan rosszul leszek tőle, és nem tudok normálisan aludni?
Megeszem a húsos zöldséges vacsimat, ami normál adag, de utánna még éhes maradok, pedig megvolt a napi 1600kcal.
Nem tudom hol ronthatom el, kérlek segítaetek:(
További ajánlott fórumok:
- Olyan fogyis társakat keresek, akik csak 4-5 kg-tól szeretnének megszabadulni
- Miért 20 kg-tól akarnak mindig megszabadulni? Fogyjunk már 3 kilót is!
- 25 kg-tól szeretnék megszabadulni! Pár hónap alatt!
- Kb. 20ezer forintnyi aprótól hogyan tudok megszabadulni? Illetve hogyan "változtathatom" papírpénzé?
- Az ATLAS csomagküldő szolgálattól hogyan lehet megszabadulni? Hová kell vissza küldeni a küldeményeiket?
- Hogyan tudok megszabadulni a Google kéretlen adatvédelmi felajánlkozásától?