Nem szeretném a magántanárt megbántani (beszélgetés)
Szerintem nyugodtan kérdezd meg a tanárt, hogy úgy látod, nem halad megfelelően a gyerek, szerinte ennek mi lehet az oka?
Esetleg ő is mondhat fontos vagy megfontolandó dolgokat, szempontokat. És a beszélgetés keretében megmondhatod, hogy mivel nem halad megfelelően, ezért más megoldást kerestek neki.
A bombon, virág, stb. csak azt erősítené a tanárban, hogy ő mindent jól csinált. Pedig nyilván nála is hiba van - meg valószínűleg a gyereknél is, mert általában mindkét fél benne van az ilyesmiben.
Értelmes ember nem sértődik meg az esetleges kritikán, hanem elgondolkodik és változtat.
Nem értem: ha nem halad a gyerek, akkor ezt miért nem jelzitek a tanár felé? Miért kell rögtön váltani? Nem fogja levenni a fejeteket ha normálisan megkéritek, hogy húzzon bele.
Ezt azoknak írtam, akik emiatt váltanak.
Szerintem is a legjobb az őszinteség lenne, egyszerűen mert abból a tanár is profitálna, ha ezt megtoldjátok még a bonbon stb.-vel az meg még érzékeltetné azt is, hogy nem haraggal akartok elválni tőle.
De ha ragaszkodsz a kamu sztorihoz:
A gyerek egy osztály/évfolyam társa, vagy a kollégád gyereke egy anyanyelvi tanárral fantasztikus eredményeket ért el, a következő hetekben szeretnétek próbát tenni, mennyire kompatibilis a gyerek a másik tanárral, pár hét múlva értesítitek.
Amúgy én matematikánál értem, hogy mért jó a teljesen magán tanár, mert akkor csak rám figyelnek, csak az én kérdéseim számítanak. De nyelvtanulásnál, én sokkal hatékonyabbnak éreztem a kis csoportos nyelvórát, mint a magántanárt.
A pénzedért ne legyen kínos. A pénzedért minőséget vegyél. Nem kell magyarázat, miért érdekel mit gondol? Kifizeted, ami még jár neki, jelzed nem megy a gyerek már. Ha tapintatos, nem fogja kérdezni miért, ha meg nem. nehogy már Te érezd kellemetlenül.
Ha mégis hamis indokot keresek, Zaharell tökéletes ötletet írt le.
pedig az őszinteség a megoldás.
Mondjuk ha nem passzolnak a tanárral, szerintem a tanár maga elküldhette volna a ygereket, esetleg ajánlhatott volna mást.
mert a tanár a jó híréből él, nemcsak a tudsból. Aki nem fejlődik, az nem viszi jó hírét, szóval a tanuló érdekében keresni kell a megoldást. adott esetben másik tanárt.
figy ha emberileg ok a tanár semmi baj nem lesz, ha meg megsértődik, legalbb tudjtok, hogy csak lehúzsra ment. Mert csak akkor lehet ilyenen megsértődni, ha tudta ő is, hogy nem haladnak, de mégis kamuzott, hogy odahordjtok a pénzt. nem korrekt, de van aki ezt csinlja. ott ltalban nem ragadnak évekre emberek... nem véletlen.
Ha iskolai tantárgy, és a különórák eredménye az osztályzatokban, a kapott jegyekben nem tükröződik, akkor lehet erre hivatkozni.
Ha nem kötelező tárgy, hanem egyéb területre szóló külön-órát oktat, mondhatod, hogy úgy látod, a gyermeked nem veszi egészen komolyan, nem igazán érdekli, és most ha egy kis időre abba-hagyjátok, hogy később komolyodik-e, és mi lesz... majd még visszatértek rá, egyelőre ne erőltessük... mondod a tanárnak!
Okés, h nem tud menni, de vmi konkrétabb indok? (Pénzre nem tudunk hivatkozni)
Nálunk is ez a helyzet, h nem érzi a fejlődést :( , de így meg nincs értelme.
Őszinteség....nem vagyok egy összeveszős ember, nem akarjuk azt mondani, hogy "nálad sokkal jobb tanárok vannak" én ezt nem tartom jó ötletnek. Nem akarok konfliktust :S .
Na ez jó, mi így jártunk nyelvtanárnál. Érezte a gyerek, hogy nem halad, és azt mondta: egyelőre nem tud menni, majd jelentkezik.
De nálunk már nem iskolás volt, esetedben nem tudom mi a helyzet. :))
További ajánlott fórumok:
- Ha megbántanak mit teszel?
- Ha megbántanak Te könnyen bocsájtasz...
- Szoktál megbántani embereket és mennyi ideig szokott lelkiismeret furdalásod lenni?
- Van értelme várni rá? Tényleg csak időt kért vagy ennyi és nem akar megbántani?
- Hogyan lehetne egy ilyen barátnőt segíteni anélkül, hogy megbántanám?
- Nyelvtanulás magántanárnál - elvárások, tapasztalatok, eredmények, árak