Nem sikerült muffin... (beszélgetés)
Én úgy szoktam, hogy olvasztott vajjal kenem ki a formát és ameddig a tésztát kikeverem berakom a mélyhűtőbe.
Nekem még soha nem ragadt oda.
Vannak muffinok,amiket nem szabad papírban sütni,mert beleragad.Ezeket a formában süsd papír nélkül,de jól kend ki előtte.
Van,ami meg szuperül kijön a papírból.
Hogy mitől függ,fogalmam sincs,de valószínűleg az alapanyagoktól.Sok muffint sütöttem már,és ez a tapasztalatom:)
A banános csokis pl jobb papír nélkül.
Azért az tény,hogy kihűlés után mindegyik könnyebben kijön.
Az első rátapadt akkor is igen. Ezt még nem rég vettem ki a sütőből, de akkor megvárom, hogy kihüljön, hátha.
Marjann, semmi eget rengetőt nem akarok én. Elsőnek sima barackosat csináltam, most banános csokisat. :)
Hmm, ha küldesz egy levelet, hogy milyen muffint szeretnék sütni, akkor küldhetek olyan receptet, ami nekem még sosem tapadt le.
Egyetlen egy van, ami ragad, a karamellás, de azt írja is. Amúgy sosem szokott letapadni. Kipróbálhatod, hogy a formát kivajazod, ha nincs papírom, úgy szoktam csinálni.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne már másodszor, hogy a muffinom szinte fele odatapad a papírjához, mikor leszedném róla. :( Mit kellene csinálnom, hogy ne tapadjon rá a forma papír? Kenjem ki vajjal, vagy nem is kell a papír, csak simán a forma tepsit kenjem ki és hagyjam el a papír formát?
További ajánlott fórumok:
- Miért ragad rá a papírkapszlira a muffin?
- Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a muffin ne ragadjon bele a papírkosárkába?
- Karácsonyra keresek fini muffin recepteket!
- Gyermekeiteknek vannak kedvenc sütijei(torták, muffinok, piték, stb..minden érdekel), amiket ti csináltok?
- Pozitív és negatív tapasztalatok a szilikonból készült muffin- és egyéb sütőformák kapcsán?
- 12 db muffinhoz nem sok az 1 sütőpor?