Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
Kész a terv:
- ma ebédre s.borsó leves, rizi bizi, amihez sütök tükörtojást, virslit
- vacsorára a bőrös malac sült a rizi-bizivel
- holnap ebédre s.borsó főzelék serpenyős mustáros sertés-karaj.
Most kimegyek a konyhába és sütök-főzök, nem akarok egész nap ott ténykedni. Elkészítek mindent, és majd amikor enni akarom, annyit melegítek belőlük, amennyi zaba-kapacitást érzek. :)
Most elmegyek pihibe.
Meg kellene álmodni, hogy holnap délben a leves után mit egyek. A bőrös malacsültet rizi-bizivel vacsorára tervezem.
Ha valaki erre jár, és segít kitalálni, vagy leírja, náluk mi lesz, előre is köszi. :))
Majd úgy 2 óra körül jövök. Ha úgy tisztességgel bele nem alszok, mint a múlt héten, hogy közel 3-kor ébredtem. De idő az van, szerencsére nem hajt a tatár. Kellemes pihit mindenkinek. :)
Az idén utoljára voltam boltban. Kenyér, wc.papír, virsli, égő. Kész, apróságok, de nem szeretném az évet bármelyik hiányával zárni-kezdeni.
Napsütéses, csípős idő van, de sokkal jobb szeretem ezt, mint a tegnapit, amikor esett egy kis hó is, egy kis eső is, és egész nap borult, nyirkos... majd ebéd után valamikor ismét erre kanyarodok, talán lesz a régiek-újak közül, akik szintén bekukk. ide (is!) És velem együtt elkezd vissza olvasni. A jó pap is holtig tanul, hát még aki nem pap??? :))
Kb. egy évvel ezelőtt mintha elvágták volna ezt a fórumot, pedig (ha visszolvassuk) sok jó okos ötletet lehet találni itt is.
Még a mai napon vissza is olvasom.
Mert igaz, hogy nálam kaja nem landol a kukában (csak igen ritkán!), de még itt van előttünk egy-két roskadásig terülj asztalkám nap. A maradékok felhasználásának ötleteit sorakoztathatjuk!
Kitalálam.
Keskeny tepsi, amibe csak akkora fér, hogy kisülés után hosszában kettévágod, majd keresztben felkockázod, és mindenk van széle.
Csak nem vagyok bádogos, hogy meg is csináljam.
A család nem találkozik ilyenkor sem - de nem is nagy. A szomszédokkal nem vagyok kínálgatós viszonyban.
No meg nem is sütök semmit.
Egyik ismerős a találkozókra rendszerint almás pitát süt.
Szerencsére nem vágja le a széleket, legalább hárman a széle-darabokra várunk mindig.
Na ezen még matekozok.
Mennyit süttök, hogy a levágott szélekből kitelik x adag desszert?
Karácsonyra több féle sütit kell sütnöm.Ahhoz, hogy a tányéron szépen mutasson, le kell vágnom a széleket.
Ezeket a levágott darabokat egy edényben összegyűjtöm(mindegy milyen a sütiszél, krémes vagy nem, mákos vagy diós..)és szilveszterkor a már megszáradt darabokat ledarálom és pikáns lekvárral, rummal összedolgozom, ízesítem, golyókat formázok, beleforgatom valami dekoratív szórócukorba, kakaóporba, kókuszba, olvasztott csokiba -kinek mi tetszik-és kész a bulis sütigolyó.
Hahóóó, megint én vagyok.
Kocsonyából kimaradt főtt köröm, csülök kicsontozva, kirántva, krumplipürével isteni finom!
Szia! Nem tűntünk el, csak ez a hirtelen jött novemberi idő, eléggé lelombozó.
No meg ilyen finom kaját, amiket írsz, bizony csak csorog a nyálam.
Megsütni is egészben fogod tyúkanyót?
Mindenki eltűnt?
A tegnap főzött tyúkhúslevesbe egész tyúkot főztem.
Ma a húst alaposan befűszerezve pecsenyét sütök belőle, a benne főtt zöldségekből mártást csinálok hozzá -vadasosan.
Ó, de jó, hogy szóba hozod!
Még mindig nem szoktam meg, hogy nagyobb a fagyasztórekeszem, mint volt.
Veszek pár leveles tésztát, bármikor jól jöhet, ahogy látom. Nem használtam még, de biztos megszokom. :D
Jó kis történet! :D
Kamra nincs, ketten pedig csak-csak sikerül megegyezni. :D
Kislány koromban hűvös kamránk volt, ott tároltuk a kaja-maradékot, (hűtőszekrény akkor még nuku) de ott volt a krumpli, a zöldség, akármit is.
És persze a kész kocsonyát is oda rakta be édesanyánk.
Egy alkalommal hazamegyek suliból, kamrába be, (édesanyánk dolgozott!), látom, hogy az utolsó tányér kocsonya szélén egy cetli: ennek fele a nagymamáé! Hát akkor nem bántom, jön még haza a tesóm is. Ettem mást. Tesóm is jön, látja a cetlit, no akkor ő is meghagyja a kocsonyát nagymamának! Evett mást!
Édesanyánk hazajön, hát a kocsonyát miért nem ettétek meg? Mondjuk neki, ott a cetli rajta!
Édesanyánk nézi, nézi, majd összecsapta a két tenyerét: hát ő azt a cetlit az elvetni való zsák krumplira tette, csak az ajtó nyitással a huzat röpítette a kocsonyás tányér szélére!
Jót nevettünk, sokáig emlegettük: ennek fele a nagymamáé!
Ti ügyesebbek vagytok, hogy inkább megbeszélitek, mint cetlizzetek!
Nálam a tej még sohasem savanyodott meg, mivel régebben is csak akkor vettem, ha palacsintát akartam sütni. Egyébként meg nem iszom! A többi tejtermék (sajt, túró...) jöhet, de tejet nem.
Most már hogy lehet kapni a csupa egészséges!!! tartós tejet!! :)
No abból van a hűtőmben, mert hogy sokáig eláll, de éppen ezért nem is fog megsavanyodni! Ha! havonta 1x sütnék palacsintát, akkor is elég lenne 3 hónapig!!
Vagyis én arra hiába is várnék, hogy a tejből aludttej legyen! :))
Igazad van, de nálunk éppen rendszer nincs. Mi sem eszünk másutt, vásárolni megbeszélve szoktunk, de mégsincs rendszer. Nem szeretjük.
Romlott meg jó párszor úgy étel, hogy mindenki a másiknak hagyta volna. Most már rákérdezek másnap, a fiam kéri-e a maradék ezt vagy azt, és megtanulta, hogy ha nem kéri, akkor nem tartogatom tovább.
Ennyi pici elsiklás belefér. :D Szerintem. :D
Lényeg, hogy finom legyen! (És amikor még megsavanyodott a tej, és úgy készült a hamistúrós, nem egyedül voltam ám rá, hanem két kicsi lány, vagy később ugyanők kicsivel idősebben, plusz a férjem... Valódi túróval nem biztos, hogy győztem volna.)
Jól csinálod, valóban kell, hogy csak egy ember tartsa kézben ezeket a dolgokat, különben nem csak az étkezésben, a hűtőszekrényben is lenne akkora káosz, hogy csak no.
Látod, pontosan ezért írtuk itt már össze, hogy az egyes főtt kajákból a maradékot hogyan, miképp lehet átvariálni, ismét hasznosítani, hogy ne romoljon ránk, ne kelljen kidobni.
Egy több tagú családnál még csak-csak elfogy a kis lábaskába rakott maradék, mert valaki nekiül, és bekapja. Ott, ahol 1-2 fős a család, jól jönnek az ilyen ötletek, praktikák.
Várjuk tőled is, hogyan szoktad hasznosítani, ami esetleg mégis megmarad. Tudod, a jó pap is holtig tanul, hát még a kezdő! :))
Így van, ahogy mondod: ezért is van a kajás naplóm 19. szám alatt: Hamis túrógombóc-ként felvésve az, ahogyan én csinálom.
Azt írod:
"A savanyú tejes módszerben a túrót meg lehet spórolni.
Mármint lehetett, mert mai tejek már nem savanyodnak."
Erre írtam én, ha az előre megfőzött tejbegrízből kihagyom a túrót, akkor az már nem túrógombóc, hanem ízesített tejbegríz.
Szerintem nincs itt semmi gond, lehet, hogy egy kicsit "elbeszéltünk" egymás mellett???
Mondod Te, aki kifejezettem a tejbegrízt ízesíti túróval, tejföllel?
Maradjunk annyiban, hogy az enyémban a túró hamis, a Tiedben a gombóctészta. De hamis túrógombóc mindkettő. :D
További ajánlott fórumok:
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Szakítás után - Miért kell teljesen elválni?
- Szerintetek Teljesen közel kell magunkhoz engedni az embereket?
- Mi kellene még, hogy teljesen boldog legyél?
- Fütyikérdés: kell tornáztatni? Mikor fog feljönni teljesen?
- Fagyasztott hekkfilét ha kirántva szeretném elkészíteni ki kell olvasztani teljesen?