Nem jönnek ki a foltok a ruhákból, mi lehet az oka? (tudásbázis)
Szerintem felesleges ez a hercehurca:D
3 éves a mosógépem és semmi lerakódás/vízkő nincs benne, pedig csak nagyon ritkán az öblítő tartóba teszek egy kis ecetet.
Képzeljétek, a sárga pólómra paprikás étel fröccsent. Na, elő a vanish, előírásszerűen bedörzsöltem, aztán be a mosógépbe..Amikor teregettem ki, nézem..a paprikás folt eredeti színében, a póló viszont a folt körül kifakulva egészen világos színűre. Ennyit a vanishről.
A pólót cloroxos vízben áztattam két napig, míg annyira egyenletes színűre fakult, hogy sem a vanish folt, sem a paprikás folt nem látszódott már.A sárga póló majdnem fehér lett.
Indesit gépem van!Semmi hiper-szuperség nincs benne!
Mosóport használok,amit nem spórolok ki mosáskor!
Ennyi a titok!
Vannak gyermekeid?Mert egy gyerek bizony tud olyan foltokat produkálni a ruhákon amik nem jönnek ki előkezelés nélkül!Ez biztos!(3 gyermekem van)Babáknál a gyümölcsfoltok(vagy zöldség:cékla),később fűfoltok,sár stb...A nagyobb lányom 1 hetes tábor után hazahozott ruháihoz szívesen kihívtam volna valamelyik mosópor gyártót,hogy mutassa meg mit kezd a beleszáradt sár,fű és egyéb foltokkal!
Egyébként a Dm-ben kapható marhaepe szappan szuper,illetve a nátrium perkarbonát nevű csodaszer!
Enyém is Zanussi, sőt 26 éves.
Azt már félve merem elmondani, hogy majdnem mindent 40 fokon mosok :) Ha nagyon koszos a gallér, azt esetleg előkezelem mosószappannal. Ha ráfröccsent valami, pecsétes, akkor minél előbb kimosom, nem hagyom beleszáradni. Egyéb titok nincs. Néha mosópor, de általában inkább gél.
Hát nem tudom mit csinálsz rosszul....
Én egyedül a konyharuhákhoz teszek trisót, de azt sem azért, hogy a foltok kijöjjenek, hanem a szag miatt.
Ha még is nagyon gáz a cucc, akkor mosószappannal megdörzsölöm és megy a gépbe.
A férjem fehér cucca vakítóan fehér, pedig van, hogy sikerül neki jól összekoszolnia. Épp nem rég kérdezték meg, hogy hogyan mosom.
Megüzentem, hogy semmi extra, csak mosószappan, utána mosógép.
Bosch mosógépem van, de nem a legdrágább. Ariel mosóport használok (színes és fehér(
De szoktam venni Ariel mosógélt is. A kapszulákat nem szeretem.
Ja, ha zsíros a ruha, akkor a trisó vagy esetleg ráfújni a foltra hideg zsíroldót, kicsit rajta hagyni, majd öblítés és mosás a gépbe.
Az én gépem LG, szuper halk, a dobban vannak olyan labda szerű kidomborodások, a mosás segítéséhez. Van 30 perces mosás is, amit gyakran használok.
A motorra 10, a gépre 3 év garanciát kaptam 2 éve és 80 ezer Ft körül volt.
Indesit.
Tényleg kevés vízzel mos,viszont sokkal öblít!
Arról nem beszélve hogy 2 óra a mosási ideje és fél óra az öblítés.
Milyen géped van?
Szerintem a nagyon hiper-szuper gépek már annyira kevés vízzel mosnak, hogy a port nem tudják kiöblíteni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a ruhákból kiszedni az olaj foltot?
- A meleg víz hatására piros foltok jönnek ki a lábszárra, mi lehet a gond?
- Mivel (módszer, vegyszer) szeded ki a gyerekruhákból a foltokat?
- Hogyan lehet a spenótfoltot kimosni a ruhákból? Nekem még nem sikerült.
- A szekrényben álló megsárgult ruhákból hogy lehet kiszedni a foltot? Főleg a színes ruhákból, amiket nem lehet fehérítőbe tenni
- Babaruhákból hogy tudom a foltokat eltüntetni?