Hogyan lehet a ruhákból kiszedni az olaj foltot? (tudásbázis)
Dr. Beckmann olaj/főzőzsír, stb. kiszedésére nagyon profi, minden ilyen foltot kiszed és a ruha színe marad. DM-ben, Tescoban, Rossmannban is vettem már. 800 ft körül van és sokáig elég. Én erendszeresen összeolajozom magam munka közben és ez a megoldás. Pár csepp a foltra és pár perc után mehet a mosásba a többi közé. Ennyi, semmi extra.
A masszázslepedőből az olaj kiszedésével nekem is gondom akadt, régebben semmi probléma nem volt vele, de most az általam használt olajnak biztosan megváltozott az összetétele, mert ami évekig nem okozott gondot, most igen. Már mindent kipróbáltam, az ultra-derm-et, vanish-t, vanish-szappant, mosogatószert többfélét, semmi hatás. Ami legjobbban bevált az az ecet, egy fél üveg a 95 fokos mosáshoz. Hát ez valamennyit segített, de nem az igazi. Ha megtalálta valaki a tuti módot, véletlenül se felejtse el megosztani!
Mosogatószert öntök rá, s hagyom kb 20 percig
miután a foltba dörzsöltem, dolgozni.
S csak utána teszem be a gépbe.
Nekem a hidegen zsiroldó bevált.
Mosógépberakás elött a csap alatt ki kell öbliteni.
Köszi. :))
Megnéztem.
De ennyi árért nem hiszem,h. kipróbálom.
Inkább keresgélek tovább más foltisztító után.
Azért kösz.
akkor is hülyén nézne ki, ha a másik karjára is rajzolnál? meg a kabáton máshova is?
nem nagyon bízom benne, hogy ki lehet bármivel mosni...
Mivel nem igazán tudom eldönteni, hogy a weboldal beírása a fórumba minek minősül, ezért inkább priviben írom.
Szia
Éva
Megírnád,h. hol?
Csak webáruházakban kapható?
Szia Tinendo, én tudok segíteni. Szerintem megtudnád menteni pici manókád kedvenc kabátját, - igaz nem házi praktikával, hanem egy jó folttisztítóval. Egyszerű a használata is, csak annyi, hogy mosás előtt felviszed a szennyezett részre, hagyod úgy kb. 5-10 percig hogy be tudjon szívódni a kabátkába, majd ezt követően mosógépbe teszed.
Nálunk ez a folttisztító nagyon bevált, nekem is segítségképpen ajánlották régebben. Már eredményesen használtam vér, olaj, kakaó, vörösbor folt eltávolítására.
Ezen már én is gondolkoztam, csak az a baj,h. az egyik kezén van ez a folt, ott meg hülyén nézne ki a rajz.
Nem lehet valamelyik drogériában kapni a benzinfoltra vmi jó tisztítószert? vagy nincs vkinek vmi jó házi praktikája a foltra? Imádja manókám ezt a kabátot... :((
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a szörpfoltot kiszedni a kanapéból?
- Hogyan lehet kiszedni a penészfoltot bordó babakocsi anyagából?
- Összemostam az új felsőmet egy sötét pólóval.Hogy lehet kiszedni a foltot?
- A szekrényben álló megsárgult ruhákból hogy lehet kiszedni a foltot? Főleg a színes ruhákból, amiket nem lehet fehérítőbe tenni
- Hogyan lehet a ruhákból kiszedni a beleszáradt vérfoltot?
- Hogyan lehet a hosszú idő miatti sárgás elszíneződést kiszedni a ruhákból?