Nem iszik a babám (beszélgetés)
Szia!
Azt írtad 6 hónapos, de már eszik főzeléket, gyümölcsöket. Hányszor szopik ezek mellett? Hozzátáplálás nélkül az anyatej önmagában is elegendő egy hat hónapos babának, ha igény szerint szopik.
Régi fajta kávés pohárból apró kortyonként biztosan sikerül megitatni. Nagyon jó dolog, hogy nem használod a cumisüveget. :-)
Hát az én babám nem lesz szomjas:-(
Az a baj hogy nem csak kibukja amit iszik de szinte úgy kell beleerőltetni,azt a kicsit is:-(
Remélem ahogy nő változni fog mivel egyre kevesebb tápszert fog inni,most még 7-800ml megiszik egy nap.
Így igaz!A kutacs az tényleg árulkodó!Az biztos,ha háromszor szopizik,vagy kétszer,és mellette eszik is már,akkor nincs gond..
vagy ha tápszert eszik,és mellette már mást is,valszeg ugyanez a helyzet!
Az enyém már annyit iszik egy nap,hogy vissza kell fogni,mert már lassan az étvágyára van kihatással..
Nem tudom,hogy a tápszer esetében is ez a helyzet..végül is az is folyadék..
egyébként ezek a kismanók nagyon tudják,mit akarnak..ha szomjas lesz,elfogadja majd..
más:
pl,az enyém egésznap rostosat inna..viszont este 6-tól csak kizárólag vizet hajlandó inni..mellette van a kis kulacsa,és éjszaka hallom,ahogy iszik,majd visszapattintja a fedelét..:)
Szia!
Köszi én is ebben reménykedem hogy kinövi,mi voltunk hasi uh-n ott azt mondták semmi baj se reflux se más,így nem tudom mitől lehet egyik gyerekemnek se volt ilyen:-(
De ha bejön a nyár és muszáj lesz inni addig nem nyugszom míg valamennyit nem iszik:-))
Kipróbálom mait írtál,hátha segít!
Szia!
A kislányom is iszonyúan bukós volt, hidd el, egy éves korára megszűnik(én sem akartam elhinni, de így lett:) ). (Amúgy igazoltan refluxos volt, nem csak én beszéltem be).
Ráadásul nyáron még csak 8-11 hónapos volt, szóval akkor még voltak gondjaink a vízzel, inni meg muszáj lett volna:( A híg dolgokat az enyém is gondolkodás nélkül visszaküldte. Ráadásul, mivel szomjas volt, sokat is akart inni. Én azt csináltam, hogy megitattam, majd rögtön adtam neki valami szilárd(abb)at. Igaz, néha így is visszajött egy kevés, mert felhígult a kaja, de lényegesen kevesebb, mint amúgy. És valamennyit az is segített, ha utána nem tettem le, hanem egy kicsit tartogattam függőlegesen. Néha a ruha bánta a hátamon:), de azért működött.
A kérdezőnek: egyetértek azokkal, akik azt írták, majd iszik, ha akar:), de ha mindenképp akarsz neki adni, próbáld meg a csőrösből adni úgy, hogy nincs benne a gumiszelep, mert így nem kell szívnia, sokkal könnyebb. Csak óvatosan, mert így hirtelen sok jön! Kitartás, és ne aggódj: van benne annyi életösztön, hogy szól, ha szüksége van valamire!
(Bocsi, hogy hosszúra sikeredett...)
Egyenlőre elég neki az anyatej folyadékpótlásnak, majd ahogy csökkented a szoptatást, úgy fog fokozatosan egyre többet inni. Kínálgasd, de nem kell erőltetni.
Az enyém is nagyon kevés folyadékot ivott amíg szoptattam.
Szia!Az én gyerkőcöm sem ivott ..már kétségbe estem én is,hogy miért nem iszik..?Próbáltam pohárral,kiskanállal a folyadékot itatni,de nem volt szomjas..majd amikor már több szilárdat eszegetet,akkor próbáltam csőrös pohárból kínálni,kb.7 és fél hónapos volt,és azóta olyan sokat iszik,hogy állandóan azt hurcolássza..
Lassan 19 hónapos..
ha gondolod,priviben megírom,nekünk melyik vált be..
szóval,ha anyatejes,akkor az a folyadék gyümölccsel,zöldséggel bőven elég!:)
Sajnos az én Kriszem se iszik.6 hónapos lesz tápszeres baba olyan 700ml tápszert iszik emellett kap már főzeléket,gyümölcsöt.
De mivel bukós baba speciális tápszert kap ami sűrű mint a főzelék és a gyümölcspürék,de a a víz a tea az úgy ahogy van kijön belőle.Nagyon nyugtalanít mert azért szerintem kéne innia de a vizet nem tudom besűríteni.
Nálunk sem megy az ivás, én a főzeléket szoktam több vízzel higítani.
Ha nagy ritkán szomjas, akkor iszik kb 3 korty teát cumiból.
Nincs értelme erőltetni.
Ciciből drinkkel:)))
Bálintom sem iszik..
sokat olvastam és láttam, hogy nem egyedi:) gyakran kínálom..naponta többször..3 hónapos kora óta (most 6 hónapos) kb 3x ivott..
engem is nugtattak..ha szomjas, iszik!!
Bálint még sok tápit eszik..kb 6-700ml-t, és 2x gyümölcsöt, főzeléket..ezekben is sok folyadék van!!