Nem eszi a tápszert!!! (beszélgetés)
este bealudt úgyhogy próbálkoztam a tápival,langyossal áááá nem jött be ivott 30 ml .Persze éjjel éhes volt akkor ivott 80 ml.De hol van ez a megszokott 190-200ml-től???
Akkor most hanyagolom 1-3 napig
Akkor megpróbálok változtatni először a hőmérsékleten.Ha így sem kell Neki akkor pár napig hanyagolom.Ezt még nem próbáltam
Egyébként Noel nem igazán édesszájú,sőt!
Persze cukrozom neki a sóskát vagy a paradicsomos krumplit (persze csak egy kicsit) de pl ha egymás utáni etetésnél kap valami " édes" ételt azt valahogy nem csipázza.Gondolok itt tejbegríz,pép és utána mondjuk gyümi.
Szereti nagyon a főztömet :) Én meg nem szeretem az üveges főzit. Krumpli,répa,sóska,túró,cékla ,gyümölcsök,csireke -és pulykamell,gríz stb. Azért próbálok neki beiktatni napi 2x gyümit 1 husos főzit és ala nature főzit is és valami pépet.
Egyetertek teljes mertekben! Kislanyom 2 eves. Kb. ennyi idos koraban ugyanez volt nalunk, nem akarta inni a tapszert. Hanyagoltuk par napig es utana kellett neki es minden oke volt. Valoszinu foga jott akkor. Mint emlitettem, 2eves es a mai napig nem tudja mi az a gyumolcsle, cukor es egyebek!!! Tudatosan figyeltunk erre. Neha eszik egy kis csokit, sutit, de nem azon el! Vizet iszik, imadja! Esetleg neha ker "szuros vizet"... :-) de a doki szerint semmi baja nem lesz tole!
En maximuma homersekleten valtoztatnek, vagy egy par napig hagynam a tapszert. Nalunk az bevalt anno. Sok sikert!
Vegulis mielott el tudna donteni, hogy mi jo neki, ra kell szoktatni a cukorfogyasztasra a meg szinte tehetetlen gyereket. Aztan anyuka ne csodalkozzon, ha egyszer csak rohadni kezdenek a kicsi fogacskak, nyuszites lesz az edessegekert, az egeszsegre karos esetleges tovabbi mellekhatasokrol, szovodmenyekrol ne is tegyek emlitest.
Gratulalok!
Es meg tanacsolod is, szomoru.
:(
esetleg próbáld a hőmérséklet változást mégegyszer hátha.
Nem eszik...
Próbáltuk Milumil AR,Humana baby fitt(banános),Beba 2 ,Beba pro2,Mildibe,Mildibe jóéjszakát...
Az én fiam se ette. A dokinőnk akkor írt fel másikat, az se ízlett. Aztán felírta a Humana BabyFit 1-est. Banános. Na azt itta :) Igaz refluxos babáknak van, de ez nekünk mindegy is volt, csak hogy igya.
Lehet próbálkozni kellene más tápszerrel.
én rendes kakaót teszek bele, szerncsére nem allergiás a kakaóra.... vagy barnacukrot egy picit
mondjuk az enyém már 1,5 éves
Az én lányom tejpéppel együtt issza a tápit csak, megérezte hogy vannak jobb ízek, így nem csoda.
egy normál adagtápihoz kb egy fél adagolókanálnyi port kap hozzá, így simán csúszik.
Lehet a meleg miatt.
Inni iszik eleget?
Noel Fiam, 6,5 hónapos és kb. 1 hete nem hajlandó megenni a tápszert.Reggel és este kapott egy ideje ,mert napközben sem volt hajlandó megenni.Most ha meglátja az üveget már tolja el magától és üvölt.A főztömet megeszi és az üveges gyümit.Az üveges főzit meg kell javítanom mert ízetlen.
Nagyon sokféle tápival próbálkoztunk de semmi...
További ajánlott fórumok:
- 7 hónapos tejérzékeny babám nem eszi meg a tápszert!
- Mit tegyek ha a hozzétáplálás óta a lányom csak nagyon kevés tápszert eszik? (Néha 100 ml-t se)
- Nem eszi a tápszert és keveset szopik. Ötletek?
- Nem eszi a tápszert
- Nem eszi meg a tápszert!!!
- Ha a 4, 5hónapos baba, csak tápszert eszik, akkor is kell adni a D-vitamin olajat?