Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nem eszi a tápszert!!! fórum

Nem eszi a tápszert!!! (beszélgetés)

2011. júl. 14. 12:36

este bealudt úgyhogy próbálkoztam a tápival,langyossal áááá nem jött be ivott 30 ml .Persze éjjel éhes volt akkor ivott 80 ml.De hol van ez a megszokott 190-200ml-től???

Akkor most hanyagolom 1-3 napig

25. d0759ec0b9 (válaszként erre: 24. - Kryszta05)
2011. júl. 14. 08:45
Szia, na, van valami változás?
2011. júl. 13. 15:20

Akkor megpróbálok változtatni először a hőmérsékleten.Ha így sem kell Neki akkor pár napig hanyagolom.Ezt még nem próbáltam

Egyébként Noel nem igazán édesszájú,sőt!

Persze cukrozom neki a sóskát vagy a paradicsomos krumplit (persze csak egy kicsit) de pl ha egymás utáni etetésnél kap valami " édes" ételt azt valahogy nem csipázza.Gondolok itt tejbegríz,pép és utána mondjuk gyümi.

Szereti nagyon a főztömet :) Én meg nem szeretem az üveges főzit. Krumpli,répa,sóska,túró,cékla ,gyümölcsök,csireke -és pulykamell,gríz stb. Azért próbálok neki beiktatni napi 2x gyümit 1 husos főzit és ala nature főzit is és valami pépet.

23. cooltim (válaszként erre: 22. - B486c9cf7d)
2011. júl. 13. 12:28

Egyetertek teljes mertekben! Kislanyom 2 eves. Kb. ennyi idos koraban ugyanez volt nalunk, nem akarta inni a tapszert. Hanyagoltuk par napig es utana kellett neki es minden oke volt. Valoszinu foga jott akkor. Mint emlitettem, 2eves es a mai napig nem tudja mi az a gyumolcsle, cukor es egyebek!!! Tudatosan figyeltunk erre. Neha eszik egy kis csokit, sutit, de nem azon el! Vizet iszik, imadja! Esetleg neha ker "szuros vizet"... :-) de a doki szerint semmi baja nem lesz tole!

En maximuma homersekleten valtoztatnek, vagy egy par napig hagynam a tapszert. Nalunk az bevalt anno. Sok sikert!

22. b486c9cf7d (válaszként erre: 6. - Russodebby)
2011. júl. 13. 10:12

Vegulis mielott el tudna donteni, hogy mi jo neki, ra kell szoktatni a cukorfogyasztasra a meg szinte tehetetlen gyereket. Aztan anyuka ne csodalkozzon, ha egyszer csak rohadni kezdenek a kicsi fogacskak, nyuszites lesz az edessegekert, az egeszsegre karos esetleges tovabbi mellekhatasokrol, szovodmenyekrol ne is tegyek emlitest.

Gratulalok!

Es meg tanacsolod is, szomoru.

21. Manon (válaszként erre: 20. - Kryszta05)
2011. júl. 13. 09:58

:(

esetleg próbáld a hőmérséklet változást mégegyszer hátha.

2011. júl. 13. 09:43
Annyi mindent és mindenhogy próbáltam már,hogy azt el se hinnétek.A lányaimnak mindegy volt csak ehessenek :) Kimerültem úgy érzem.Nem is hízik úgy ahogy kell de ugye ha már "nagy -mozgásokat" csinál akkor nem is fog.
2011. júl. 13. 09:27
Neke sem itta meg egyik sem a tápit.Ha valamibe próbáltam 1-2 kanállal belekeverni,rögtön érezték azt a jellegzetes ízét. Ha jól emlékszem a Milumilnak van egy gyümölcsöse,azt még valamennyire elfogadták.Különben megértem szegény gyerekeket,valami iszonyatosak ezek a tápszerek,én se innám meg,de ha még kicsike mit adjunk neki,ha mást nem igazán ehet még...
2011. júl. 13. 09:20
Nálunk is ez volt. Én mai napig mindenhez tápit adok. Tízóraira uzsira gyümölcshöz, az ebédet vacsit ezzel higítom, de már az is sokat segíyt néha, ha kanállal adom neki a tápit.
2011. júl. 13. 09:09
Nekem is csak langyosan hajlandó meginni a tápit. Ha úgysem, akkor tejpépet adj helyette!
2011. júl. 13. 09:02
És nem próbáltad még hogy langyosan adod neki? (Vagy legalábbis nem olyan melegen ahogy eddig.) Lehet hogy most ebben a nagy melegben nem kívánja a meleg tápszert...
2011. júl. 13. 08:58

Nem eszik...

Próbáltuk Milumil AR,Humana baby fitt(banános),Beba 2 ,Beba pro2,Mildibe,Mildibe jóéjszakát...

2011. júl. 13. 08:57

Az én fiam se ette. A dokinőnk akkor írt fel másikat, az se ízlett. Aztán felírta a Humana BabyFit 1-est. Banános. Na azt itta :) Igaz refluxos babáknak van, de ez nekünk mindegy is volt, csak hogy igya.

Lehet próbálkozni kellene más tápszerrel.

2011. júl. 13. 08:51
milyen tápi eszik?
2011. júl. 13. 08:50
Kakaóval nem merek mert vasat kap és a széklete így is kemény.
2011. júl. 13. 08:49
Próbáltam karamellel,cukorral,banánnal,péppel és semmi...
2011. júl. 13. 08:42

én rendes kakaót teszek bele, szerncsére nem allergiás a kakaóra.... vagy barnacukrot egy picit

mondjuk az enyém már 1,5 éves

2011. júl. 13. 08:40
Én is ízesítettem már vaníliás cukorral, igaz nem tápszert, vagy banán turmixot belőle, de az is lehet hogy most jobban esne neki hűvösebben esetleg, de lehet hogy csak simán unja, pár napig adjál mást neki, tejpép mondjuk és hátha vissza áll utána, de az meg rizikós, mert előfordulhat hogy mégannyira sem fogja meginni, a tejpép meg elég húzós. Kezdésnek nem rossz a vaníliás cukor esetleg egy kis kakaó és az a színét is átváltoztatja, hátha...
2011. júl. 13. 08:37
vagy próbálj meg a gyümülcsléből tenni a tápszerhez.
2011. júl. 13. 08:36

Az én lányom tejpéppel együtt issza a tápit csak, megérezte hogy vannak jobb ízek, így nem csoda.

egy normál adagtápihoz kb egy fél adagolókanálnyi port kap hozzá, így simán csúszik.

2011. júl. 13. 08:23
próbálj meg egy kevés vaniliás cukrot rakni a tápszerbe. Az én kisfiam is csak úgy volt hajlandó meginni. Ha úgysem, próbáld meg a tejpépeket.
2011. júl. 13. 08:14
120-140ml gyümilét
2011. júl. 13. 08:13

Lehet a meleg miatt.

Inni iszik eleget?

2011. júl. 13. 08:12
2 alsó és 1 felső van már Neki.Lehet jön de nem látom,hogy piros lenne az ínye
2. Kata 1977 (válaszként erre: 1. - Kryszta05)
2011. júl. 13. 08:11
A foga nem jön?
2011. júl. 13. 08:03

Noel Fiam, 6,5 hónapos és kb. 1 hete nem hajlandó megenni a tápszert.Reggel és este kapott egy ideje ,mert napközben sem volt hajlandó megenni.Most ha meglátja az üveget már tolja el magától és üvölt.A főztömet megeszi és az üveges gyümit.Az üveges főzit meg kell javítanom mert ízetlen.

Nagyon sokféle tápival próbálkoztunk de semmi...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook