7 hónapos tejérzékeny babám nem eszi meg a tápszert! (beszélgetés)
Régen erre jó megoldás volt az Oriza rizsnyák.
Nem tudom manapság van e,vagy milyen néven fut,érdeklődj a gyógyszertárakban.Kérd ki az orvos vagy a védőnő tanácsát.
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat. Még amiket nem próbáltunk, azokat is megtapasztaljuk.
Remélem valami be fog válni valamelyik módszer.
Köszönöm!
Már volt, hogy én is belekevertem egy kis tápszert a tejpépébe. Igaz úgy rosszabb szájízzel ette meg, de legalább megette.
És szerinted nem baj, hogy a két dolog van keverve? bár a te gyereked is felnőtt így, akkor az enyém is felfog :)
tejfehérje érzékeny.
A laktózmentes termékek sajnos minket nem érintenek, mert az más, mint a tejfehérje.
De azért nagyon köszönöm!
Én is használtam már nála cukrot, szerintem ha módjával kapnak cukrot, semmi bajuk nem lesz tőle, úgyis minden másban van cukor.
De ezt a pudingos dolgot is kipróbálom, hátha ettől jobban megeszi.
Köszönöm!
Az ilyen alapú tejpépet megeszi, csak mi ebből a milupa milumil sinemilt használjuk, ezt nagyon szereti. De nekem azt mondta az orvos, ez nem teljesen helyettesíti a tápszert. Ennek ellenére ebből napi két jó nagy adagot megeszik, jó pépesen szereti a legjobban.
Szerinted, ha csak ezt kapja ez is elég neki így?
Na, ezt még nem próbáltuk, de ki fogom próbálni.
Mikor Lius megszületett (32 hétre), akkor még másfél hónapig a koraszülött osztályon volt és akkor még szoptattam, de egyszer kb 1 hónaposan írtó véres széklete lett és akkor először nekem nem lehetett tejes dolgokat enni, de még utána is kimutatható volt a vér a székletében. Úgyhogy leállítottak a szoptatásról és tápszerre lettünk ítélve (nagyon nem örültem neki). A kórházban lévő gasztroenterológus állapította meg, de felmentünk Pestre is egy maszek rendelőbe és ott is ezt állapították meg nála.
Én is már mindent próbáltam belekeverni, de semmi. Már tápszert is váltottunk.
Próbáltam kakaóporral is, cukorral is, a kettővel együtt is, tegnap este búzadarával pépesítettem, úgyse ette meg. egyszerűen reménytelennek tűnik a helyzet.
a vanilián és kakaón kivül izesítésre a gyerekorvos nekünk még a fahéjat is ajánlotta, azt biztosan szabad adni a babának.
A sinlacot én is tudom ajánlani, mi is kaptuk 4 hós kortól, mondjuk a tejterméket(fehérjét) nem fogja pótolni. Én anno próbáltam a a sinlacot viz helyett tápszerrel elkészíteni hogy egyen a baba tápit is.
Csináltam tápival tejpépet is(víz helyett) és tejbegrízt is.
Igaz nálunk más probléma volt, tejcukor érzékenység volt amit kinőtt a baba 8 hós korra, illetve bukós volt így sűrítenem kellett valamivel hogy ne bukja ki mert a laktózmentes tápszerből nem volt olyan ami bukós babának való..
Az én kisfiam ugyan elmúlt 2 éves, viszont tejallergiás. Receptre kaptunk szójás tápszert, ami 4 hónapos kortól adható. Az elején rengeteget kínlódtunk, nem fogadta el. A megoldást egy egészen pici só hozta. Tápszer+cukor+csipet só+víz. Amióta a csipet sót beletesszük, simán megissza, sőt kéri!
Milyen tápszert használsz egyáltalán? És ki állapította meg a tejérzékenységet?
Az én lányom majdnem 8 hós koráig szopcsizott, majd egyik napról a másikra abbahagyta. Kb. másfél éve koráig semmi tejeset nem fogadott el!Se tápszer, se joghurt,semmit. Hígított baba gyümölcslét kapott helyette, az orvos meg csak nyaggatott, hogy kell neki a tápszer. Azóta 7 éves. semmi baja, eszik mindent.
Ne aggódj, nem fog éhenhalni, ha már eszik főzeléket.
Az én barátnőm,kevert bele kakaóport,vagy cukrot,persze nem sokat,a gyereknek semmi baja nem lett,nem hízott meg,nem lett cukorbeteg,meg semmi.Sokan sikítanak a cukortól,pedig,ha okosan van adagolva,semmi baja nem lesz a gyereknek.Anyósom a legkissebb fiát híg tejbegrízzel etette,már 2 hónapos korától,ő is egészséges felnőtt lett.
Nekem a lányom nem ette meg a tápszert,tehettem én bármit bele,kb a 4. vagy 5.fajta volt az amit hajlandó volt megenni.
Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki már találkozott a tejérzékenységgel.
Már váltottunk tápszert, de teljesen mindegy, egyiket se szereti és mostmár, hogy egyre nagyobb a babám, egyre okosabb is és vagy kiköpi vagy le se nyeli. Idáig álmában meg tudtam etetni, de mostmár úgyse eszi meg. Főzelékekbe keverve megeszi, na de nem tudok annyit belekeverni egy főzelékbe, hogy a napi legalább 3x-i tápszer adagja meglegyen.
Már arra gondoltam, hogy esetleg a tápszert vagy rizstejjel vagy grízzel vagy kakaóporral összekeverné, de minden oldalon más-más a vélemény, hogy kaphat-e ilyeneket egy 7 hós baba?! Esetleg létezik-e tejmentes joghurt babáknak?
Segítsetek! Mit tapasztaltatok? Mi a véleményetek???
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Van másnak is tejérzékeny és refluxos csecsemője, aki anyatejet eszik? Hogy vészeli át az ordításokat? Használ valami?
- Mit tegyek, ha a kisbabám nem fogadja el a tápszert?
- Tanácsokat kérnék, 3 gyógyszertárba nem kaptam a tápszert a 10 hónapos babámnak, adtak helyette beba aktiv egyet ti adnátok a babának?
- Az ajánlott mennyiségnél kevesebb tápszert eszik a babám! Baj ez?
- A lányom 13 hós és 2 éves koráig HA tápszert kapja mivel volt tejérzékeny a családban. Vizsgálatot lehet-e kérni?