Van másnak is tejérzékeny és refluxos csecsemője, aki anyatejet eszik? Hogy vészeli át az ordításokat? Használ valami? (beszélgetés)
A reflux egyébként miben nyilvánul meg? UH-t csináltak, vagy egynapos vizsgálatot? Mert a reflux ugye az, ha nem zár a gyomorszáj valami miatt, és visszajön a gyomortartalom. De ez önmagában nem okoz fájdalmat, inkább bukást, hányást.. Bár nyilván felerősít más gasztroenterális problémát.. Lásd tejérzékenység.
Attól már inkább fáj a has.
Volt a legkisebb fiamnak egy tejtesója. Tőlem vitték a tejet. Annál a babánál volt ez az ordítás, végül neki is tejérzékenységet állapítottak meg. Ő is kapott mindenféle szereket a tejbe, de a végén abba kellett hagyni az anyatejet, mert nem bírta a gyerek.. Bele kellett nyugodni. Pedig ők is, meg az orvos is anyatejpártiak voltak, de mégis..
A végén megtalálták a nekik megfelelő tápszert.
De nagyon sokat szenvedtek, ráment a férfi munkahelye, majdnem a kapcsolatuk is..
Egy orvostechnikai eszköz (gyógyszer flakonban, csak hivatalosan nem gyógyszer, mert nem úgy hat.) Azt teszi, hogy bevonatot képez a gyomortartalom felületén, és így gátolja meg a refluxot.
Én már nagyobb refluxos gyerekemnél használtam, nem tudom, pici babáknak lehet-e..
köszi,
azt irja, hogy laktoz van benne, bar nem ertheto szamomra, hogy honnan. :-)
ha az osszetetelnel pedig nem szerepel.... :-)
hat ha rairhak, akkor biztosan van benne, es attol fajhat a baba pocija.
lehet hogy erdemes lenne rakerdezni a gasztrodokinal...
szentjánoskenyérmag-kivonat , tejmentes
KItartást kívánok!!!
Figyu, most el kell mennem, de estére vissza jövök, és begépelem...
Köszi szépen!
pontosan mi a neve? vagy linket tudsz adni, hogy elolvassam az osszetetelet?
csak megjegyzem, hogy ha akar hidrolizalt feherejekt tartalmaz, akkor is lehet allergias ra, az en gyerekemmel is ugy volt.
eleve a hipoallergen tapszertol jott elo...
hat az ok valoszinuleg a tejerzekenyseg. en tudom, hogy mirol beszel Aliz, nalunk is ugyanigy volt.
:-(
Aliz, te teljes tej es tejtermekmentesn etkezel?
ez a nutrition mi a csoda?
en csak 2 fele teljesen tejmentes tapszert ismerek, aminosavalapuak, de azok nem ezek.
es van meg a 4 honapos kortol adhato sinlac, ami tejmentes.
nalunk is 2 honapos korban derult ki a sulyos tejerzekeynseg.
A nutrition tejsűrítő.
Anyatej pártiak vagyunk és a csecsemő gasztroenterológus (nagyon profi a szakmájában, adunk a szavára), ezt javasolta. Más módszerekhez folyamodnék, mint a tápszer elsősorban.
További ajánlott fórumok:
- Mi készteti a frissen szült anyákat, hogy a véres csecsemőjükről képet tegyenek fel közösségi portálokra?
- Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel?
- Sziasztok!Olyan anyukákkal szeretnék beszélgetni, akiknél tejérzékenység miatt nem hízott a babája.
- Minden szoptatás után muszáj lefejni az anyatejet? Ha lefejem, a következő etetésre nincs annyi hogy jóllakjon a baba ha nem fejem akkor van
- Hogyan lehet az anyatejet még táplálóbbá, még zsírosabbá tenni?
- 8 hónaposan még csak anyatejet eszik. Vélemény?