A lányom 13 hós és 2 éves koráig HA tápszert kapja mivel volt tejérzékeny a családban. Vizsgálatot lehet-e kérni? (tudásbázis)
Szia!
Elolvastam és utána fogok érdeklődni,mert a dokinéni ezt nem mondta!
Nálunk a savanyitott készitmányektól nincs baja pl:joghurt ,túró.
A fiadnál?
Ez a fórum erről szól elsődlegesen. Szerintem olvasd el. Itt is azt írják, hogy valóban jár, meg más egyéb juttatások is.
Még nem kértem vizsgálatot,de az orvos nem is emlitete,hogy netán megkellene nézni.Rá mondta,hogy 2 éves koráig ezt kapja.
Emelt családipótlék erre az esetre hallottál róla?
A kisfiam ma 13 hónapos, és nála most egy hónapja jelentek meg allergiás kiütések. Ezért le kellett állnunk minden olyan étellel, amit abban az időben vezettem be neki. A jelek nálunk is arra utalnak, hogy a tejre allergiás, de mivel nem egyértelmű, a gyermekorvos minket most küldött el allergiavizsgálatra, hogy megállapítsák, hogy mire allergiás.
Emiatt nekem is körbe kellett járnom a kérdést, így megtudtam, hogy ilyen kicsi korban is csinálnak allergiavizsgálatot, de nem a bőrön végzik a próbát, hanem vért vesznek tőle, és abból állapítják meg, hogy mire érzékeny.
Szerintem te is kérjél beutalót a gyermekorvostól, mert biztosan van rá lehetőség, hogy ezt ellenőrizzék, hogy veletek mi a helyzet.
Azért előre egy tanács: hívd fel az összes helyet, ami a közeletekben van, ahol allergiavizsgálatot végeznek, hogy hol tudnák a legkorábban elvégezni, mert nálunk kifejezetten az adott kórháznak kell címezni a beutalót. (Nálunk az egyik helyen csak szeptember-október környékére tudtak volna időpontot adni, a legkorábbi pedig már most május végére. Szóval nagy különbségek tudnak lenni).
Remélem, tudtam segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- 7 hónapos tejérzékeny babám nem eszi meg a tápszert!