Ha a 4, 5hónapos baba, csak tápszert eszik, akkor is kell adni a D-vitamin olajat? (tudásbázis kérdés)
Ja és igen, csak 1 cseppet, mivel tényleg túl lehet adagolni.
Csak azoknak a babáknak kell ettől több, akinek az orvos mondja, pl: baj van a csípőjükkel
Mint írtam már előbb 1 éves koráig kötelező adni télen-nyáron, mivel a szervezetük még nem képes előállítani.
Utána 3 éves koráig az őszi-téli hónapokban kell amikor nem süt a nap, mivel a D vitamin a bőrben képződik a napsütés hatására
Akkor megnyugodtam, napi egy cseppet kapott eddig, és ezután is! :-)
Akkor a cikk, amit olvastam, hülyeség?!
D-vitamin minden újszülöttnek :
A másik vitamin, melyet minden gyermeknek javasolunk, a D-vitamin (Vig... olaj néven van forgalomban). Erre a babák egészséges csontfejlődése miatt van szükség. Ennek érdekében két hetes kortól napi egy cseppet csöppentsünk a babánk szájába (vagy egy kis anyatejbe, kiskanálba). A tápszerek D-vitaminnal dúsítottak, így ezek mellé nem szükséges kiegészítő vitamin adása.
Igen!
1 éves koráig minden nap kötelező, utána 3 éves koráig az őszi, téli hónapokban, amikor nem süt a nap.
Egy védőnő
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- CitroKalcium és D-vitamin egyszerre bevehető?
- Mire való igazából a D-vitamin, amit minden nap kell adni a babáknak?
- Éhgyomorra, B-, C-, D-vitaminokat be lehet venni vagy reggeli után jobb lenne?
- Szedett már itt valaki D-vitamint?
- Infralámpával lehet D-vitamint a szervezetbe juttatni?