Nektek mi a napi rutinotok a csecsemőknél? (tudásbázis)
Nem értem. Miért kéne mindig együtt enni? A kissrác edzésre jár, csúszik az uzsi, miért kéne addig az anyujának éhezni?
Gondolom biztos van, amikor együtt esznek, hétvége, esetleg néhány vacsi.
Biztos ezer dolog van ezen kívül, amit együtt csinálnak.
haha( ugye hogy napirend szerint működik nálatok is!)
Ezek szerint nálatok nem alakult ki hogy a család együtt étkezik, akkor eszik a gyerek mikor akar.
Na inkább megtartom a véleményem!
...FOLYT.
Kiegyensúlyozott, kedves, intelligens és szófogadó gyerek. Mindig tudta Ő is és én is, hogy mi következik, mi mi után jön.
Nem borul a napirend ha utazol, sőt, akkor igazán jó a napirend, hiszen egy idegen helyen új helyzetben fontos, hogy legyen biztos pont a baba életében és ez pont a napirend.
Kislányom 6 hetes és már van napirendünk, nem erőltetem, de igyekszem tartani a fürdés időpontját, meg a rutinokat, hogy mikor ül be a pihiszékbe nézelődni, mikor megyünk sétálni stb. természetesen hogy most 2,5-vagy 3 óránkén kér tejcsit, Ő jelzi.
Boldog, egészséges és főként ÉLETRE TERMETT gyermek neveléséhez elengedhetetlen a napirend.
Csillának igaza van!
Nekem is 4 éves a kisfiam, most 6 hetes a kislányom.
Kisfiammal is napirend szerint éltünk, NEM PERCRE PONTOSAN!
demoon25-nak és bmkriszta-nak üzenem undorítóak vagytok! Teljesen kicsavarjátok az ember szavait! Miért bűn az ha napirend van? Én csak a fórumindító kérdésére válaszoltam ami az evésről és az alvásról szólt. És igenis jól működik hisz már 4 éve csinálom. A tej és kakaóivás nem azért történik mert kötelező meginni hanem mert ők kérik.
Érdekelne azért Krisztáéknál hogy működik a napjuk, hisz látom a fia úszni jár, neki nincs napirendje vagy akkor megy edzésre mikor kedve tartja???
Gondolom suliba jár, edzésre, otthon tanul, és játszik. Ez szerintetek nem napirend? Vagy talán nincs is fogalmatok róla mit jelent a napirend?
Sziasztok!
Én az elején, mikor született a lányom, ölni tudtam volna egy napirendért! De nem lehet belekényszeríteni a gyerekeket, pláne a csecsemőket, egy olyan rendszerbe, ami teljesen a természetük ellen szól!
Szép lassan úgyis beáll a saját ritmusára!
Nálunk csak annyi a fix (8,5 hónaposan), hogy:
ébredés 7-kor (erre magától állt be!)
reggeli-játék-alvás
tízórai-játék-ebéd-alvás/esetleg séta közben
uzsi-játék/séta
fürdés 7-kor, vacsi, alvás!
Szóval szerintem nem az időbeosztás a fontos, hanem az, hogy minden nap egyforma sorrendben történjen!
És ha el kell menni valahová, akkor sem borul a napunk, mert akkor is van tízórai, ebéd, uzsi!
Igen, ettől tartok én is. Mert igazából nálunk a védőnők szorgalmazzák a minél biztosabb napirendet, tehát hogy nagy részben tartsuk meg a rutint minden napra. Na mármost, nem kel még utazás sem, hogy kibillenjen az egész. Hiszen tanácsadás egy időpontban van, oda muszáj menni, és muszáj a napirenden alakítani, hogy a babának is jó legyen, de a tanácsadásra időben eljussunk, meg ilyen apróságok vannak. Szóval akkor jól gondolom, hogy csak kb kell egy ritmus... De az sem jó ha túl feszes.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de továbbra is várom a tapasztalatokat és véleményeket!
De hat itt egy szoval nincs irva hogy ezt percre pontosan szigoruan betartjak..Csak egy atlagos napot irt le szerintem ugy kb-re..Szerintem kiforgatjatok egy kicsit:-((
Ez nem egy rettentoen szigoru percre pontos napirendes mint irod hanem csak egy par mondatos leiras naluk kb hogyan zajlik a nap..
Nem szep dolog hogy igy gunyolodtok...Bar az en baban meg nagyon pici,par napos csak,es szinte masfel orakent eszik,azert a kesobbiekben en is szeretnek egy napirendet betartani,mert ez ad a babanak egy biztos hatteret..En nem szeretnek az az anyuka lenni,akinek a gyereke nem tudja mi a reggeli ebed vacsora..Sajnos ismerek ilyen gyerekeket..Akiknel 'majd furdesz reggel nem kell most ha faradt vagy' mindennapos es a 4 eves kicsi pancsi es esti mese nelkul megy az agyba koszosan..
Inkabb legyen napirend mint az hogy a gyerek szabja meg mikor mit csinaljon..
bocs...:)
Remélem a kakilás is be van iktatva náluk. brr...
Na hát ez tiszta hülyeség! A szülőnek kell kialakítani a napirendet, nem a gyereknek.
Épp ezért vannak gondok az oviba az olyan gyerekkel akinél nincs betartva a napirend, nincs déli alvás, nem akar enni mikor kellene és evés közben játszani akar.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Napi 1200 kcal, nektek milyen egy napi menütök?
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Ki hogyan élte meg a csecsemőkorszakot légzésfigyelő nélkül?
- Anyukák! Nektek milyen a napirendetek?