Natúr joghurtos húsgombóc leves recept
35 perc
A Natúr joghurtos húsgombóc leves hozzávalói:
sárgarépa
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
fokhagyma
1 natúr joghurt
1 tejföl
só
levesízesítő
babérlevél
kicsi színes paprika (vagy gulyás krém)
1 tojás
bors
olaj
víz
1 púpos evőkanál liszt
1 marhahús leves kocka
A Natúr joghurtos húsgombóc leves elkészítési módja:
Nagy lyukú reszelőn a sárgarépát lereszeljük. Kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb.1,5 l. vízzel,és beleteszünk 3-4 babérlevelet, amíg a leves felfő elkészítjük a gombócokat. A darált húst, rizst,tojást,zúzott fokhagymát összekeverjük,ízlés szerint fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beletesszük a levesünkbe a leveskockával együtt, és kb. 20 perc alatt közepes tűzön megfőzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a habarást. 1 púpos evőkanál lisztet kikeverünk a natúr joghurttal, és a tejföllel. Teszünk bele sót, kevés színes paprikát(vagy gulyás krémet). Mikor a gombócok megfőttek a léből 4-5 szedőkanálnyit adunk a habaráshoz, és a forró lével jól elkavarjuk(én kis kézi habverővel szoktam), majd a leveshez öntjük, és mihelyst felforrt a levesünk elkészült.Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: lulu0616, 2012. okt. 12. 18:42
A natúr joghurtos húsgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.