Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Natúr joghurtos húsgombóc leves recept

Natúr joghurtos húsgombóc leves recept

Elkészítési idő 35 perc

A Natúr joghurtos húsgombóc leves hozzávalói:
sárgarépa
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
fokhagyma
1 natúr joghurt
1 tejföl

levesízesítő
babérlevél
kicsi színes paprika (vagy gulyás krém)
1 tojás
bors
olaj
víz
1 púpos evőkanál liszt
1 marhahús leves kocka


A Natúr joghurtos húsgombóc leves elkészítési módja:
Nagy lyukú reszelőn a sárgarépát lereszeljük. Kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük kb.1,5 l. vízzel,és beleteszünk 3-4 babérlevelet, amíg a leves felfő elkészítjük a gombócokat. A darált húst, rizst,tojást,zúzott fokhagymát összekeverjük,ízlés szerint fűszerezzük, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beletesszük a levesünkbe a leveskockával együtt, és kb. 20 perc alatt közepes tűzön megfőzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a habarást. 1 púpos evőkanál lisztet kikeverünk a natúr joghurttal, és a tejföllel. Teszünk bele sót, kevés színes paprikát(vagy gulyás krémet). Mikor a gombócok megfőttek a léből 4-5 szedőkanálnyit adunk a habaráshoz, és a forró lével jól elkavarjuk(én kis kézi habverővel szoktam), majd a leveshez öntjük, és mihelyst felforrt a levesünk elkészült.Jó étvágyat!


Kategória: Egytálételek receptjei


A natúr joghurtos húsgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook