Náthás a babám és nem tud szopni (beszélgetés)
IGEN BE SZOKTAM FOGNI
MOST AZ EGYIKBŐL VISZONYLAG JÓL SZOPOTT ÍGY A MÁSIKAT FEJEM CSAK LE, MERT RÉG VPLT MÁR REGGEL.....
JAJ HÁNY NAP MÉG???????
Szia. Nem olvastam az összes hozzászólást, viszont én is csak a nasivint, illetve a sterimart tudom ajánlani. A sterimarnak a kisebb változata babáknak való fejjel van ellátva, kicsit drága, viszont nagyon jó (1600-1800 ft körüli), és napjában többször is lehet használni (azthiszem 6x írja), nincs mellékhatása. Tulajdonképpen az orrjáratban található és ki nem jövő váladékot hivatott "lemosni" a garat felé...A nasivin tényleg remek, ha be van durranva a kis orrocskája, ahogy írták is már, megszünteti a túlzott váladékozást, egy icipici csepp is elég - a csecsemőknek való cseppentőfejen van egy mérce, ami segít az adagolásban. Ennek nem veszélyes az ára egyébként. De ha még nem próbáltad volna, sokan esküsznek arra, hogy egy kis anyatejet cseppentenek bele a baba orrába, feltéva, ha anyatejes a baba. Állítólag az anyatej erre is jó, és csodákat tesz - ezt nem tudom, nem próbáltam sose...:)
De olvastam, hogy valakiknek nem ajánlották a nasivint, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy az én első babám télen született, épp átépítették a kórházat, és a huzatos folyosón egyből megfázott. 3 naposan már nasivint kértek neki a csecsemősnővérek, és helyre is jött tőle hamarosan. Semmi baja nem vlt tőle. 2. babám is megfázott a kórházban valamiért, mondjuk Ő tavaszi volt, és már nem fűtöttek, de az éjszakák akkor még igencsak hidegek voltak. Sok újszülött hűlt meg akkor, az enyémmel egyetemben, és őnekik is nasivint adtak a kis orrijukba. Gondolom nem kértek volna egyik anyukától sem nasivint a gyereknek, ha valami gondot okozna nekik.
Jobbulást a babádnak!
Ugyanígy vagyunk...pár napja annyira teli van az orra, hogy nem tud enni, szopizni. Mi is még szopizunk, de már néha kap szilárd kajcsit is.
Van Nasivin csepp, de azt csak négy napig használtuk, van Nisita orrkenőcs, Nasopax sóoldatos orrspray az jó nekünk bevált.
Szopinál nálunk is sír, mert nem kap levegőt...
Akkor kiszívjuk, ha utána is van még benne, akkor ismét. Utána általában tud enni. :( Olyan rossz :(((
Ja értem, akkor ezeket már próbáltad, és nem használt :(
Még ilyen jut eszembe, hogy ha hanyatt fekszik, jobban beduzzad a nyálkahártya-beduzzad az orra, esetleg szopi előtt legyen egy ideig függőlegesbe, de úgyis látod, hogy úgy jobban kap -e levegőt.
Kitartás :(
Szia, tudom, gyógyszereket nem szeretne az ember ilyen picinek alkalmazni, de ha nem idegenkedsz tőle, meg kéne próbálni a nasivin csecsemőknek való orrcseppjét. (0-1 éves korig) a neten fent van a honlapjukon is a betegtájékoztató
Ezek az orrcseppek az orrnyálkahártya duzzanatát csökkentik, lehet, hogy a picinek be van nagyon duzzadva, és ilyenkor hiába szívod ki az orrát, maga az orrjárat van beszűkülve.A picike orrocskában egy kis duzzanat is nagyon leszűkiti a járatokat.
Mi annak idején használtuk, nátha idején estére-éjszakára a nyugodt alvás érdekében is használom néha.
Nasivinnal kell inkább óvatosnak lenni, nekünk nem is engedték, hiába bébiknek való...
A szívással, ha jól csinálja semmi baj nem lehet, inkább abból lesz baj, ha nem szívja ki a váladékot
Nálunk ugyanez volt, most van gyógyulóban.
Ha nem tudott szopizni, megint fújtam meg szívtam, próbálgattam, ha meg elment teljesen a kedve az egésztől, akkor nem erőltettem.
Kevesebbet szopizott ezekben a napokban, de nem aggódtam.
Most jobban van, behozta a "lemaradást".
Szilárdat enni meg most nem adtam, mert nem csak náthás volt és amikor betegek, akkor nem jó még új kajákkal is gyötörni....nem is szabad
Fújd, szívd ezt tudod csinálni, meg többször kínálgatni, és bízz benne, én nem fejtem le neki, evett amennyit akart, ha nyűgös volt, többet volt ölben, ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd?
- Pár hete alig kapok levegőt az orromon (olyan, mintha el lenne dugulva), de NEM vagyok beteg, náthás. Nem tudjátok, hogy mi lehet a bajom?
- Mennyit kell szopni egy nap 1 hetes babának Súlya = 3 kg
- Mostani helyzetben náthásan bemennél dolgozni?
- IQOS-t használók, ti betegen, náthásan torokfájósan is ugyanannyit szívtok belőle?
- 3 hónapos babám nem akar szopni és a tápszert is alig akarja enni , teát azt meg issza, mi lehet a baj?