Pár hete alig kapok levegőt az orromon (olyan, mintha el lenne dugulva), de NEM vagyok beteg, náthás. Nem tudjátok, hogy mi lehet a bajom? (tudásbázis)
fel kell forralni egy kondér vizet, beleszórni gyógyszertárban vett kimért kamillát (tök olcsó), törölközőt a fejre borítani, és a fazék fölé hajolni, és mélyeket lélegezni.
(természetesen valamennyire kihűlni kell hagyni a forralás után, szóval óvatosan, ne égesd meg magad. még gőzölögjön, de ne legyen nagyon forró, figyelj oda.)
ezt inhalálásnak hívják, és nagyon jót tesz. próbáld ki.
Nekem is ez a bajom, de én sem műtetem meg.
Eszem ágában sincs, összedaraboltatni a szájpadlásomat.
Régebben is biztos volt nagyon sok embernek és nem is tudtak róla, így élték le az életüket.
Én sem kapok levegőt az orromon,meg állapitottak
aszmát de hiaba fujok aszma elleni gyogyszert,nem jo akkor sem!Elmentem orr-fül gégészetre megállapitotta,hogy orrsövény ferdülésem van, meg kellene müttetni de nem merrem igy továbbra is az orr sray használok a neve nasivin
hát..
nem vagyok allergiás semmire..
Nekem is pont ugyanez volt! Januárban kezdődött és most enyhült csak! Az én storym kísértetiesen hasonló, mint a fóruminditóé!
Semmi nem jön ki de szinte fulladtam éjjel és nap közben 3-4x is kellett Rinathiollal fújkálnom, h kapjak levegőt! Tudom, h nem lett volna szabad de csak ez használt, SEMMI Más! Aztán elmentem fül-orr-gégészhez! Belenézett, nem talált semmit (polpra gyanakodott a háziorvos) és csinált allergiatesztet. Elvileg az vagyok, bár januárban el se tudtam képzelni mire lehetek. Na mindegy, szóval kaptam gyógyszereket, meg sprayt is. A spray semmit sem használt és semmi alleriára jó orrspray sem! így maradt a Rinathiol ismét. A gyógyszereket nem váltottam ki, mert úgy gondoltam sztem én nem lehetek allergiás akkor sem. Aztán mostanában már annyira nem bírtam tovább az egyik ilyen befulladós éjszaka után, h elegem lett és kiváltottam a bogyókat! És láss csodát, mintha elvágták volna a kínjaimat! Már nem fulladozom! Lehet nem egészen jó még a helyzet, mert olyan nincs mindig, h mindkét orrlyukam szelel de már sokkal jobban vagyok és ALSZOM éjjel! Szóval menj el dokihoz és ha allergia, akkor kezdd el a bogyeszokat, mert sztem hasonlóképp hozzám, más nem segít. Különben sztem orrsövényferdülés veleszületett dolog lehet, nem hiszem, h ilyenkor derülne ki ilyesmi! De mindenképp doki lásson!
Mi a homeos szer neve???
Én amúgy nem használom túl rendszeresen, heti párszor, tehát még naponta sem, ez talán nem árt.
Hát, hogy milyen gyorsan nő a polip???
3 hét alatt megint volt.....:(
Teljesen egyedi. Én is allergiára gyanakodtam és azért nem mentem a dokihoz. Volt homeo, sósvizes, allergia elleni szer, de egyik sem használt.
Kényes kérdés, de jön is valami az orrodból?
kössz :)
írtam priviben (:
Gégészetre nem kell beutaló, és valószínű, hogy ő is el tud küldeni allergia vizsgálatra, ha úgy látja az a probléma.
Igen így értettem én is:-) De csak nem nőtt meg neki az orrpolipja nagyon hamar? Remélem nem!
Bár nem tudom melyik betegség lenne a jobb....
Az orpolip és örsövény ferdülés műtéttel gyógyítható. Az allergia elég macerás:-(
igaz, hogy az orrpolyp nem egyik percről a másikra jön, de a tüneteket lehet, csak akkor érzékeli, ha elér egy bizonyos méretet.
Orrsövényferdülés általában arcüregi gondokat is okoz, szerintem először szakorvos, fül- orr- gégére nem kell beutaló.
Szia!
Mióta érzed ezt?
Gondolom az orr polip esetében nem hirtelen törr rá az emberre az orrdugulás:-)
Az orsövényferdülésnél általában az egyik járat érintett, és bizonyos fejtartásoknál dugul be az orr.
Az allergi a legvalószinübb.
Háziorvos tud adni beutalót.
Több fajta vizsgálati módszer létezik.
Én olyanon voltam, ahol a hátamra ragasztottak allergén anyagokat, és bizonyos időközönkén megnézték, melyik mit hozott össze.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudjátok hogy a párotok az igazi?
- Nem tudjátok, hogy melyik városban van olyan fal, ahová a szerelmesek feltehetik a lakatjukat? Budapesten van?
- Tüdőpestis ellen van védőoltás, nem tudjátok?
- Ti tudjátok párotok jelszavát mondjuk Facebookon?
- Férfiak, nők írjatok le bármit, amit most nyomja a szíveteket, vagy máshol nem tudjátok elmondani!!
- Mit tennétek, ha a Párotok nagy értékű Karácsonyi ajándékot adna Nektek, de Ti nem tudjátok viszonozni és ez zavarna?