3 hónapos babám nem akar szopni és a tápszert is alig akarja enni , teát azt meg issza, mi lehet a baj? (tudásbázis)
Minden bébi más...
A szülő látja a legjobban, mikor mi a legjobb a kicsinek. Ha meg bizonyalan, legjobb a gyerekorvoshoz fordulni, vagy a védőnőhöz..Mondjuk tapasztalatból mondom: azok sincsenek egy véleményen sokmindenben...
Végülis gyereke válogatja..
Van egy ismerősöm, akinek tényleg cumisüveg után már nem akart szopizni a picúr..
Az én fiam szopott mellette ezerrel továbbra is..Tán függ attól milyen a cumisüveg cumija..Nekem a legolcsóbb volt, gyógyszertári...
ha cumisüvegből adod neki akkor nem is fog szopizni, hozzászokik, hogy ömlik a tejcsi a szájába
nem kell neki külön folyadék, legalább is ha anyatejes akkor nem
de ha mégis valami oknál fogva adni akarsz neki akkor tényleg csak vizet
Nekem anno sokat esett a fiam súlya(szülés utáni napokban a kórházban), hiába szoptattam, alig szívott valamennyit...Majdnem kiszáradt a kórházban, pedig hányszor szóltam a nővéreknek, hogy vmi nincs rendben a kicsivel(első, s egyetlen gyerekem), adjanak tápszert..Nem adtak...Utána bezzeg futkostak, meg megvetően beszéltek hozzám..:PPP
Na, aztán a fiam infúzióra került, meg hogy besárgult, kékfény alá is...
Mikor végre 1 hét után hazakerültünk, akkor eljött a gyerekorvosnő, s azt mondta, adjak neki eleinte kis kanállal csipkebogyóhús teát, hogy elég folyadékhoz jusson mindenképpen, és + még ez az immunrendszerének is jól jön...
És ez mellett a fiam nagyon szépen szopizott is (2 éves koráig!!Ma már 3 éves nagylegény...)..Végülis napról napra több lett a tejem, belerázódtunk a dolgokba;D Fejtem is a tejem..Mikor el kellett otthonról mennem az ügyeket intézni, akkor cumisüvegből tudták a nagymamák etetni anyatejjel...
Aztán már cumisüvegből adtam neki később a teát is.
A csipkebogyóhús tea mellett még édesköményteát is adtam neki alkalmanként..
Mondjuk a fiam nem sokat ivott belőle, mert imádott szopizni;DD
A kórházból 1 hét után 3070g-al távoztunk.
1 hónapos korára 4230g-ra tornázta fel magát. 2 hónaposan 6010g volt. És így tovább..Szépen hízott...;D
Nálam nem volt gond, hogy teát is adtam..
Én a következőnél is így csinálnám, csakhát időközben ki kellett műtéttel venni a méhemet..De ez már egy másik történet..:(
Immunerősítő???
Hát az anyatej akkor mi? Kisfröccs?
Bocsi, de hihetetlen milyen baromságot mondanak.
Kiszáradás. Többször kell szoptatni, az eleje vizes, vége zsírosabb, pár korty és oltja a szomjat.
Esetleg ha lefejed a tejed, s úgy adod neki?
Mindenesetre én gyerekorvosnak szólnék, ha továbbra sem fogadja el sem a tápszert, sem az anyatejet...Hátha tudnak más tápszert ajánlani...
Lehet, hogy fáj a hasa, s ezért nem kér?
Esetleg édesköményteát is adjál neki, az jó a hasának...
Nekem is anno a gyerekorvos ajánlotta a teát, s a fiam 1 hetes korától adtam: csipkebogyóhús teát. Immunerősítő, kiszáradás ellen...
Először kanállal, majd cumisüvegből.
Elmondták a többiek is, nem kell tea.
Mióta issza a teát?
Ha meleg van, többször meg kell szoptatni, lehet csak pár kortyot akar majd melegben, de az is elég, utána ha éhes, majd eszik többet.
Víz sem kell! még..
Most nincs nagy kánikula, hanyagold pár napig a teát, hátha beválik.
A nagy kánikulában persze szüksége van plusz folyadékra.
Lehet, hogy éjjel is azért fogadja el az ételt, mert nincs tele a hasa teával.
Az a jobbik eset. Valószínűleg lusta a szentem. A cumiból könnyebben jön az étel, mint mellből. Ne erőltesd a szoptatást, a lényeg, hogy egyen.
Egy gyerek sem gép, hogy határidőre x kiló legyen. Ha egyébként az orvos szerint is egészséges, akkor nincs baj. Mióta tart ez az időszak?
Neked is vannak biztosan olyan időszakaid, hogy nem kívánod az ételt.
Miért adsz neki teát? Ilyen korban még elég az anyatej, tápszer.
Ha szépen hízik, akkor ne aggódj, hogy keveset eszik, de a legjobb, ha megmutatod a gyerekorvosnak, ő tudja, hogy mikor van baj.
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Már alig van tejcsim, de a 8hónapos kisfiam nem akarja elfogadni a tápszert! Mit csináljak?
- Mit tegyek, ha a kisbabám nem fogadja el a tápszert?
- 7 hónapos tejérzékeny babám nem eszi meg a tápszert!
- Ha a 10, 5 hónapos gyerekem nem akarja elfogadni a tápszert (tejpépet sem) akkor mit adjak helyette??Tejet?
- Nem akarja a tápszert enni