Narancssaláta recept
A Narancssaláta hozzávalói:5 dkg mandulabél
5 narancs
2 fej vöröshagyma
olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz
2 kisebb citrom
10 dkg magozott fekete olajbogyó
1 csokor friss menta
A Narancssaláta elkészítési módja:
A mandulabelet száraz teflonserpenyőben kevergetve megpirítom, lehúzom a tűzről, s hagyom hűlni. A narancsokat meghámozom úgy, hogy a fehér héjuk is lejöjjön, majd gerezdjeire szedem. A hagymákat vékonyra karikázom. Egy nagy serpenyőben felforrósítok 4 evőkanál olajat, s folyamatos kevergetés mellett aranybarnára sütöm a hagymát. Kb. 5 perc után hozzáadom a mézet, megszórom fahéjjal. Jól összekeverem, s kb. 3 percig tovább sütöm a hagymakarikákat. Lehúzom a serpenyőt a tűzről, és hozzáadom az egyik citrom felének a levét. Félbevágom az olajbogyókat, felaprítom a mentát, a mandulát mozsárban durvára töröm. Az öntethez összekeverem a másfél citrom átszűrt levét 10 evőkanál olajjal. Két nagy tányérra osztom a narancsot, megszórom a mandulával, az olajbogyóval és rájuk locsolom az öntetet. Végül a tetejükre halmozom a hagymakarikákat, meghintem a mentával.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. okt. 12. 22:44
A narancssaláta elkészítési módja és hozzávalói.