Narancshéjból mit lehet készíteni? (tudásbázis)
Egy kedves lány írt nekem privit, miszerint nem tudom lemosni a permetet a héjából.
Én durva szemű sóval szoktam megcsiszolni, majd megmosni, nem tudom elég -e, erre vigyázzatok, annyit azért nem ér, hogy mérgezzük magunkat!
Köszönöm Ibi!
Én most narancshéjból csináltam gyerekkorom kedvenc üdítójét, imádom!
Anyum mindig csinált nekem! Ismeritek?
-5-6 nagy nari alaposan(!!) megtisztit, megpucevál, picire vág a héja fehérestül, mindenestül
- fél kg. répa karikára
Ezt a kettőt felteszed főni úgy, hogy a víz ellepje kb. 1. 5-2 óra mire megpuhul, majd összeturmixol, én botmixerrel csináltam.
-közben már felforraltál 5 L. vizet 1 kg. cukorral.
Amikor kihűlt mindkettő langyira, összeöntöd, és 2 doboz (100 db) citrompótlót teszel bele!
Gyors és isteni!
hasonló, de a vége nem ugyanaz amit én mondtam.
ezt nem kell forralni vízbe, és nem kell alufóliába tekergetni.
simán a narancshéjakat cukorral kevergetni.
Lehet, bár nem rémlik! :)
maga a kandírozott szó...
Narancsos-fahéjas sütit.
1 sütőpor, 1 pohár kefír, 1 pohár olaj, 2 pohár cukor, 3 tojás, 3 pohár liszt, 1 tk őrölt fahéj, reszelt narancshéj+esetlen még narancsaroma, hogy jól kiérezhető legyen az íze. Csomómentesen elkeverni, sütőformában kisütni. Kb 40 perc.
"narancsos cukorkát"
csak egy baj van nem emlékszem pontosan rá!
De majd utána nézek!
2-3 napig áztatni kell a narancshéjakat, mindennap cserélni kell a vizet.
majd amikor letelt a 2-3 nap akkor egy lábosba kristálycukrot és narancshéjakat beletesszük és elkezdjük keverni addig amíg az összes cukor rá nem "ragad" a narancshéjra.
vmi ilyesm :$ 1000 éve csináltam utoljára.
Nekem izlett! narancs zselés beütésű ize lesz...
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Hogyan lehet finom lángost készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?