Narancsbőr és fogyás (beszélgetés)
Olvass utana orvosi meg bioszos oldalakon a narancsbornek...utana tobbet tuti nem problemazol rajta :)
Amugy pedig tornazz, sportolj legy egeszseges. A pasik eszre se veszik csak a formakat ugyis :)
12-13 éves korom óta van narancsbőröm.. pedig le se lehetett lőni akkoriban (futás röpi bicikli 0-24-ben kb... )
alkati kérdés sajnos..
mint ahogy tigrismintás lettem 14 évesen.. pedig nem voltam terhes.. :D
Amíg szoptatsz, nem tudod eltüntetni mert a szoptatás során termelődő progeszteron és más hormonok is felelősek érte. Ez nem jelenti azt, hogy ne mozogj, vagy ne diétázz (szoptatás alatti szükségleteidet igénybe kell venni ezalatt), de a vízvisszatartás egész addig marad, amíg szoptatsz, közben persze a mozgással adsz egy alapot, hogy amikor abbahagyod a szoptatást, hamar elmúljon a cellulitisz.
A vízvisszatartás azért kell, mert ha iszol vagy nem iszol, muszáj a tartalék víz, ami az anyatej alapjául szolgál.
Persze tök jó a bőrradír vagy a zuhany alatti kötőszövet masszázs (a nedves bőrön egy szaunakesztyűnek azzal a felével, amin a göröngyök vannak), de nem használhatsz tengeri iszapos pakolást, mert ez kihat a helyi vízvisszatartásra. Szoptatás befejeztével viszont majd használhatod, ajánlom heti 3x alghe guam tengeri iszap, felkened, fóliával betekered, 45 percig hagyod hatni (ezalatt tornázhatsz is), majd lemosod. A tengeri iszapban még van egy csomó nyomelem, amik segítik helyileg is, hogy a cellulitisz leapadjon. Ismétlem, most még nem használhatod, mert elapadhat tőle a tejed, olyan erős helyi vízhajtó hatása van. Az edzés addig is nagyon fontos, és a kaja is. Sok víz, minden étkezésre fehérjeforrás (hüvelyesekből is)+zöldség, gyümölcs, olajos magok, olívaolaj.
Hát nem tudom...
Nekem pont a CH csökkentett diéta miatt lett, eddig nem volt, ezért reménykedek benne, hogy elmúlik, pedig én sokat mozgok a diéta mellé....
Terhességi csíkok: ezek maguktól évek alatt kifehérednek, így elhalványodnak. Nem hinném, hogy véglegesen eltüntethetők lenének. Nekem 26 éve meg vannak. Nem zavar, egész halványak.
Narancsbőr: nem tudom, hogy lehet e bármit is tenni ellene. Nekem most így 48 évesen lett a fenekemen. Én járok tornázni, remélem hatásos lesz, bár az én koromban a kötőszövet, már,lehet ilyen marad:(
Mozgás: A legjobb az lenne, ha el tudnál menni tornázni valahová. Az elején sokszor abba hagyod majd a gyakorlatokat de hétről hétre egyre jobban fog menni. Ha nem tudod megoldani, hogy eljárj tornázni, akkor neten találsz videókat. Bármelyikkel kezdheted, a lényeg az, hogy rendszeres legyen. Heti 3x1 óra van napi 30 perc.
Majd később, amikor már ez is megy, akkor lehet mást és többet is csinálni. Majd kialakul.
szia!
A narancsbőrt mozgással és megfelelő étkezéssel tudod csak eltüntetni. a krémek önmagukban semmit nem érnek.
cukros és lisztmentes étkezés, rengeteg zöldséggel, hússal, ami sok fehérjét tartalmaz.
emellett a mozgást is be kellene iktatnod, azt mondják a heti 3-4 cardió ami már elegendő lehet.
ha ezek megvannak utána jöhetnek a krémek, meg az egyéb praktikák (váltózuhany, kávézacc, gyömbér stb.), de ezek semmit, SEMMIT nem érnek, ha nem változtatsz az étkezésen és a mozgáson.
sok sikert hozzá :)
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,ki mivel tudott a narancsbőrén változtatni.Még nem néztem jobban utána a dolognak,de olvastam,hogy több stádiuma is van a narancsbőrnek.Konkrétan én császármetszés után vagyok 1,5 évvel,szoptatok még.Nem méregteleníthetek,pedig olvastam,hogy az fontos ebben.Krémekről nem tudok semmit,melyik az,amelyik hatékony.Házi kávézaccos ötleteket olvastam,amiket szeretnék kipróbálni,ha egyáltalán érdemes.Erről valaki valamit?Próbáltátok már?Tudom,hogy a folyamatos mozgás is szükséges.Hogyan kezdjem el?Eddig nem nagyon csináltam,mert a fiam egy örökmozgó,sosem tudok csinálni mellette semmit,de már muszáj valahogy bevezetnem a dolgot.Segítséget kérhetek?Illetve az is érdekelne,a striákat mivel halványíthatom?Vagy el is lehet tüntetni?Tudom,ez genetika is.Minden érdekel ebben a témában.Megköszönöm a linkeket is,de inkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi,főleg olyasmikre,amik beváltak többeknél.Bár tudom,ez mindenkinél más lehet...Segítség? :D
További ajánlott fórumok:
- Harcban a narancsbőrrel
- Relax and Tone tapasztalatok a narancsbőr eltüntetésében?
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Székrekedés és narancsbőr elleni praktikák
- Te hiszel a narancsbőr "eltűntető" krémek hatásában?
- Régebben olvastam valami paprikakészítményről, ami fogyaszt és narancsbőr ellen jó. Ismer valaki ilyesmit?