Napi 3-4 liter vizet iszom, ez lehet káros a vesékre? (tudásbázis)
Annyit iszol, amennyi jólesik. A minimum 1,5 liter naponta.
Ezt a cikket találtam:
Halálos lehet a túlzott vízfogyasztás
[link]
Volt egy kolléganőm, akinek eleinte szintén így bejött a sok vízivás. Csupa pozitívumot mondott róla.
Aztán a dokija leállította, mert egész egyszerűen a sok víz "megállt" benne.
A szervezet azért nem egy nagy teljesítményű szivattyú.
Igyon mindenki akkor amikor szomjas:)
Azért a 4-5-6 liter, meg az elég között van különbség. Szerintem mindenki tisztában van a kevés vízfogyasztás következményeivel, de az látható, hogy te nem olvastál még arról, a túlzott vízfogyasztás mit okoz.
Vízmérgezés, beteges, káros... úristen... :D
Dehogy káros! Az lenne a káros, ha nem innál eleget.
Jól van, csak válaszoltam. Béke!:)
Jól van, csak kérdeztem. Egészség! :))
Ha te mondod. Nem versenyeztem, felénk a "legtöbb"-re használják a csúcs szót.
Igen, 06-22-ig, kánikulában, kinn a napon egész nap, rohangálós meló.
Ja, nem fejeztem be. Én nem mondtam, hogy káros a több, mindenki érzi, csak azt mondom, a 2 l. tisztán víz elég.
Nem! Komoly, hogy a leves, kévé, tea mellett 2l cspvíz elég. Én beteszem a hűtőbe a csapvizet, néha "rendes szódát" nyomok rá. Ez a 2l. és szerintem elég . Nyáron még a legtöbben gyümölcsöt is esznek, azok mellé, amit az elején írtam. Az, hogy igyál 4-5-6 litert, már átesés a ló túlsó oldalára.
Úristen én ennek töredékétől se merek messze menni a buditól , mert napjába v 20x rohangálok csurizni .
Én napi 5 litert iszom,immár 8 hónapja.Csupa jó hatásról tudok csak beszámolni.Szóval nyugodtan igyál csak te is sok vizet :)
Úgy gondolom nem káros, én van amikor többet is iszom. Nem sikkből, hogy eloszlassam mások kételyeit. Egyszerűen imásom a vizet.
A biztonság kedvéért fordulj orvoshoz, mert a cukorbetegség egyik tünete is lehet.
Azért ezt így kijelenteni, hogy "nem egészséges", barokkos túlzás.
Pl. a testsúlytól is függ a szükséglet.
Egy egészséges felnőtt embernek,napi2,5-3 l. folyadékra van szüksége, de ebben minden benne van,leves tea,stb.Nyáron, nagy melegben vagy extrém körülmények között még elmegy + 2 liter,de ennél több már nem egészséges!
A féknyomba öntöd, vagy magadba, és biztos h. mind víz?
Én két litert sem bírnék meginni, de ha muszáj lenne, akkor esetleg. Manapság divat, hogy egyesek magukba erőltetnek 5 litert is. Minek?
Ez már beteges. Mi az, hogy a csúcsod? Versenyeztél?
Nem a víztől károsodhat a veséd, hanem attól, ami miatt ennyi vizet iszol. Bár a 3 liter folyadék még elmegy, de az afölötti mennyiségen azért már érdemes elgondolkodni, főként így télvíz idején.
Hány kg vagy?mert mondjuk az is számít.Esetleg kimosol magadból sok mindent.(vitaminok,nyomelemek)
Én is ilyen sokat iszom, szerintem nem, legalábbis semmi bajom. Mondjuk nem "divatból", hanem egyszerűen kell és kész.
Ha valakinek baj van a veséjével, annak igenis káros lehet.
:O
Gondolom ez extrém körülmények között volt.
Ennyi vizet kívánsz, vagy csak azért iszod, mert ez a sikk?
Nekem 13,5 liter a napi csúcsom.
Takarítóssal értek egyet.Hogy bírtok meginni 4 litert?Ha valami nagyon sósat eszem ,vagy meleg van nagyon, max. akkor bírnék annyit meginni.
minimum? én 2 litertől nem tudnék többet.
Nem is kell, csak most divat, még 5-6 l.-t is ajánlanak néhányan.
Szerintem kaja, leves, + 2 l. víz oké.
További ajánlott fórumok: