Nagyon finom muffin recept-Cupcake hab? (beszélgetés)
Na ezt próbáltam ki valamelyik nap, fincsi volt, elfogyott hipp-hopp :) Én csak csokit tettem bele első körben, hogy az alap tészta ízét érezzem.
Muffin:
Hozzávalók:25 dkg ráma margarin (1kocka ráma)
4 db egész tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
csipet só
kiskanálnyi sütőpor
1-2 csomag vanília cukor
+ bármi, ami eszedbe jut!
Elkészítés: A cukrot, tojást, vajat, vanília cukrot egy tálba tesszük és habverőgéppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, míg olyan jó masszává nem válik. Muffin sütőbe teszünk kis papírkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!
Tanácsok: Én holland kakaót és banánt szoktam tenni bele legsűrűbben. Finom még instant kávéval is... Amit csak kitalálsz! Tényleg a legjobb! Anyukámtól tanultam!
Elkészítési idő:20 perc
Felvitte:weberkitti (Köszi :)
Legközelebb másikat próbálok, úgyhogy jöhetnek az ötletek.
köszi, megnéztem, és ezt is kipróbálom. :) most gyűjtöm a recepteket, és elkezdem a tesztelést, hátha megtalálom karácsonyig a legfinomabb receptet :D Aztán akkor jöhet a díszítés.
Karácsonyi bulira szeretnék készíteni, a munkahelyre.
olyan, mint a muffin, csak a teteje díszített, pl jó sok habbal :)és emiatt nagyon jól néznek ki, és sokfélét lehet készíteni, csak a fantáziára van bízva.
Pl:
hab alá:
2bögre liszt
1bögre cukor
1bögre tej
1cs. sütőpor
1,2bögre olaj
1tojás
összekevered, mehet bele gyümölcs, tört csoki, de simán is finom.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Sütemények, amiket nagyon könnyű elkészíteni, mégis finomak
- Kókusztejet készítettem, nagyon finom lett!
- Fasírt recept - ami nagyon finom -
- Tudtok finom süti receptet, amibe zsíradékból is csak nagyon kevés kell?
- Hogyan lehet nagyon finom káposztasalátát készíteni?