Fasírt recept - ami nagyon finom - (beszélgetés)
"Mifelénk" soha nem tettünk a fasírtba paprikát, viszont a vörös és fokhagymát meg egyszerre tettük bele. Már úgy értem, hogy mindkettőt használtuk az ízesítéshez.
Tojást annyit tettünk bele, ahány zsemlét.
Nagyon szívesen,eleinte én is félve fogtam hozzá,de tényleg gyerekjáték:)
Majd írj,hogy sikerült..
A tepsibe olajat tegyek? Nem fog odaégni?
Mennyi idő kb.,míg megsül?
Az "ujhullámos" könyha elveit követve kölessel zöldséggel is szoktam csinálni.
A kölest megfőzöm, csak pár perc kell neki,nagyon hamar elkészül. A főzőlébe 1 leveskockát teszek só helyett.
A darált hús, reszelt hagyma, fokhagyma, tojás, köles keverékhez zöldségnek a franciasaláta mirelit zöldségkeverékét használom. A hús nálam minden esetben cs.mell. Próbáljátok ki, nagyon finom és egészséges, és így felturbózva elég sok is készül belőle.
Gombafasírt
1 fej felkockázott vöröshagyma
50 dkg megtisztított és feldarabolt gomba
pirospaprika
só
pici őrölt kömény
egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
négy-öt kis kockákra vágott zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kis kockákra vágott kenyér
2 tojás
(aki szereti) szezámmag
esetleg zsemlemorzsa
a kisütéshez olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, aztán azonnal felöntjük egy fél deci vízzel, beleszórjuk a gombát, sózzuk. A gombát 10 percig pároljuk, aztán belekeverjük a petrezselyemzöldet, és egy merülőmixerrel kicsit pépesítjük az egészet (de ne homogén péppé, mindenképpen maradjon darabos).
A kenyérkockákat egy tálba szórjuk. Ráöntjük a gombapépet, egy evőkanálnyi szezámmagot (kihagyható), a két tojást, kis őrölt köményt, esetleg utánasózzuk, és jól összekeverjük. Egybegyúrható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá. Ha túl puha, szórjunk bele kis zsemlemorzsát.
A masszából pogácsákat formázunk, és bő forró olajban megsütjük őket.
Van, aki krumplit is reszel bele....
Így hallottam Laci bácsitól is a tv-ben
Kevés igazán zsenge tök vagy cukkini gyalulva, milyen lehet benne?
Lejjebb írt már többi hozzávalókkal. Tejbe áztatott zsemle, tojás, fűszerek, és persze némi morzsa, ami a " fölös " folyadékot felszívja..
Ha jót akartok akkor a kész fasirtot, nem serpenyőben sütiek, hanem a tepsibe.
Kikell olajozni a tepsit és morzsázott fasirtokat,
sorba rakni és megsütni.
De még lehet mindegyikbe az ujjatokat bele nyomni és a lukba egy -egy kis kocka sajtot tegyetek.
Van a göngyölt fasirt is, a kész hús masszát olajozott alufoliára rásimitani, bekenni egy tájással, szendvics sonkát rárakosgatni, erre bármilyen megblazsirozott zöldséget tenni,
vagy gombástojást késziteni azzal tölteni és ovatossan felcsavarni,(vigyázat a fóliát ne tekerd bele.) és tepsibe helyezni és 50-60 percig sütni 180 fokon.
Jó étvágyat!!!!!!!!!!
Jól hangzik és tök egyszerű!
Köszönöm! :)
Vízbe áztatott kenyeret,fokhagyma,só,bors,delikát,
A másik változat van lukrulusz fasírt fűszer só,isteni,azzal is.
A fasírtba szoktam tenni vízben megáztatott kenyeret vagy zsömlét, a vöröshagymát kevés olajon meg dinsztelem és egy kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is adok hozzá.
A másik változatba nem teszek vöröshagymát, helyette zúzott fokhagymával, köménymaggal ízesítem és természetesen pirospaprikával, gondolatnyi őrölt borssal. Tojást minden esetben adok a húshoz.
1 tojás,tejbe áztatott zsömle kicsavarva,fokhagyma,reszelt vöröshagyma,só,bors,színespaprika-ha túl lágy a massza,akkor kis zsemlemorzsát bele,zsemlemorzsába forgatod a kis gombócokat,kisütöd és kész.
De lehet bele tenni ha van apróra vágott gombát is.Fincsi!
Én gondoltam teszek bele tojást, vöröshagymát, pirospaprika, vegeta, bors....
rémlik, hogy valaki kenyeret vagy zsemlét áztat tejbe és azt is beleteszi.
Sziasztok!
Van 60 dkg daráthúsom. Tud nekem valaki egy finom fasírt receptet írni?
Esetleg valami kis pluszt amitől mégjobb lesz? Köszönöm szépen!!
További ajánlott fórumok:
- Tudtok finom süti receptet, amibe zsíradékból is csak nagyon kevés kell?
- Kipróbált, Nagyon Finom sütemény receptek gyűjteménye
- Mondanátok nagyon egyszerű fasírt receptet?
- Tudnátok nekem kenyérsütőgépben készíthető nagyon finom fehér kenyér receptet írni?
- Nagyon finom muffin recept-Cupcake hab?
- Hogy kell gesztenyés bejglit csinálni? Valakinek van valami tuti receptje ami nagyon finom?