Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fasírt recept - ami nagyon finom - fórum

Fasírt recept - ami nagyon finom - (beszélgetés)


28. Ficánka5 (válaszként erre: 8. - Cel)
2012. júl. 28. 13:21

"Mifelénk" soha nem tettünk a fasírtba paprikát, viszont a vörös és fokhagymát meg egyszerre tettük bele. Már úgy értem, hogy mindkettőt használtuk az ízesítéshez.

Tojást annyit tettünk bele, ahány zsemlét.

27. nemmondod (válaszként erre: 14. - 85a4a01a64)
2012. júl. 28. 13:13

Nagyon szívesen,eleinte én is félve fogtam hozzá,de tényleg gyerekjáték:)

Majd írj,hogy sikerült..

26. tixtina (válaszként erre: 18. - Gevi1931)
2012. júl. 28. 12:53

A tepsibe olajat tegyek? Nem fog odaégni?

Mennyi idő kb.,míg megsül?

2012. júl. 28. 12:37

Az "ujhullámos" könyha elveit követve kölessel zöldséggel is szoktam csinálni.

A kölest megfőzöm, csak pár perc kell neki,nagyon hamar elkészül. A főzőlébe 1 leveskockát teszek só helyett.

A darált hús, reszelt hagyma, fokhagyma, tojás, köles keverékhez zöldségnek a franciasaláta mirelit zöldségkeverékét használom. A hús nálam minden esetben cs.mell. Próbáljátok ki, nagyon finom és egészséges, és így felturbózva elég sok is készül belőle.

2012. júl. 28. 12:29

Gombafasírt

1 fej felkockázott vöröshagyma

50 dkg megtisztított és feldarabolt gomba

pirospaprika

pici őrölt kömény

egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld

négy-öt kis kockákra vágott zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kis kockákra vágott kenyér

2 tojás

(aki szereti) szezámmag

esetleg zsemlemorzsa

a kisütéshez olaj


Elkészítés:

A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, aztán azonnal felöntjük egy fél deci vízzel, beleszórjuk a gombát, sózzuk. A gombát 10 percig pároljuk, aztán belekeverjük a petrezselyemzöldet, és egy merülőmixerrel kicsit pépesítjük az egészet (de ne homogén péppé, mindenképpen maradjon darabos).

A kenyérkockákat egy tálba szórjuk. Ráöntjük a gombapépet, egy evőkanálnyi szezámmagot (kihagyható), a két tojást, kis őrölt köményt, esetleg utánasózzuk, és jól összekeverjük. Egybegyúrható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá. Ha túl puha, szórjunk bele kis zsemlemorzsát.

A masszából pogácsákat formázunk, és bő forró olajban megsütjük őket.

23. dobos (válaszként erre: 19. - Ncilány)
2012. júl. 28. 12:28
Én holnap fogok ilyet csinálni cukkiniből, és még reszelt sajtot is teszek bele.
22. a14deb9047 (válaszként erre: 19. - Ncilány)
2012. júl. 28. 12:28

Van, aki krumplit is reszel bele....

Így hallottam Laci bácsitól is a tv-ben

21. zani
2012. júl. 28. 12:25
az én fasírtomba kevés vöröshagyma , fokhagyma, kakukkfű, kevés pirospaprika, só, bors, tojás és zabpehely kerül. nagyon finom, mi ezt jobban szeretjük, mint a hagyományos, magyaros fűszerezésűt.
2012. júl. 28. 12:07
En mindig paprika nelkül csinalom, rengeteg zöld füszerrel es hagyma nelkül. Teszek bele mustart, 2 egesz tojast es a zsemle helyett csak zsemlemorzsat teszek bele, azt sem tul sokat. Kisütni ugyanugy szoktam, mint a masikat. Olajban, de nem tocsogosan.
2012. júl. 28. 11:57

Kevés igazán zsenge tök vagy cukkini gyalulva, milyen lehet benne?

Lejjebb írt már többi hozzávalókkal. Tejbe áztatott zsemle, tojás, fűszerek, és persze némi morzsa, ami a " fölös " folyadékot felszívja..

2012. júl. 28. 11:52

Ha jót akartok akkor a kész fasirtot, nem serpenyőben sütiek, hanem a tepsibe.


Kikell olajozni a tepsit és morzsázott fasirtokat,

sorba rakni és megsütni.


De még lehet mindegyikbe az ujjatokat bele nyomni és a lukba egy -egy kis kocka sajtot tegyetek.


Van a göngyölt fasirt is, a kész hús masszát olajozott alufoliára rásimitani, bekenni egy tájással, szendvics sonkát rárakosgatni, erre bármilyen megblazsirozott zöldséget tenni,

vagy gombástojást késziteni azzal tölteni és ovatossan felcsavarni,(vigyázat a fóliát ne tekerd bele.) és tepsibe helyezni és 50-60 percig sütni 180 fokon.


Jó étvágyat!!!!!!!!!!

2012. júl. 28. 11:46
Kis mustár kegyetlenül meg tudja bolondítani!
16. 85a4a01a64 (válaszként erre: 10. - Nemmondod)
2012. júl. 28. 11:44
Ezt majd legközelebb, de nagyon finoman hangzik!!
15. 85a4a01a64 (válaszként erre: 3. - 9ec59d8582)
2012. júl. 28. 11:43
igen, hogy szép színe legyen :)
14. 85a4a01a64 (válaszként erre: 6. - Nemmondod)
2012. júl. 28. 11:43

Jól hangzik és tök egyszerű!


Köszönöm! :)

2012. júl. 28. 11:41
Mi teszünk bele aprított petrezselymet is.
2012. júl. 28. 11:40

Vízbe áztatott kenyeret,fokhagyma,só,bors,delikát,


A másik változat van lukrulusz fasírt fűszer só,isteni,azzal is.

11. cel
2012. júl. 28. 11:37
fasírozotthoz
2012. júl. 28. 11:37
Csinlhatsz töltött fasírtot is,ugyanígy felfűszerezed,egy réteg szalonnát teszel a tepsi aljára,erre jöhet egy sor darálthús,rá pár főtt tojás,betakarod a maradék masszával,mellédobsz pár meghámozott krumplit,és jól megsütöd...
9. cel
2012. júl. 28. 11:37
Csak sózni szoktam, ételízesítőt nem használok a fasrozotthoz.
8. cel
2012. júl. 28. 11:35

A fasírtba szoktam tenni vízben megáztatott kenyeret vagy zsömlét, a vöröshagymát kevés olajon meg dinsztelem és egy kevés, apróra vágott petrezselyemzöldet is adok hozzá.


A másik változatba nem teszek vöröshagymát, helyette zúzott fokhagymával, köménymaggal ízesítem és természetesen pirospaprikával, gondolatnyi őrölt borssal. Tojást minden esetben adok a húshoz.

2012. júl. 28. 11:33
Én mindig megpírítom egy kis olajon a hagymát és a fokhagymát és úgy kerül a fasírtba, sokkal ízesebb így:)
2012. júl. 28. 11:32

1 tojás,tejbe áztatott zsömle kicsavarva,fokhagyma,reszelt vöröshagyma,só,bors,színespaprika-ha túl lágy a massza,akkor kis zsemlemorzsát bele,zsemlemorzsába forgatod a kis gombócokat,kisütöd és kész.

De lehet bele tenni ha van apróra vágott gombát is.Fincsi!

5. bnedora (válaszként erre: 2. - 85a4a01a64)
2012. júl. 28. 11:31
Igen, ezeket kell beletenni a fasírtba.
2012. júl. 28. 11:31
fokhagyma, bors só
2012. júl. 28. 11:30
Jájj vegetát ne szerintem, de a pirospaprikával ne spórolj ;)
2012. júl. 28. 11:29

Én gondoltam teszek bele tojást, vöröshagymát, pirospaprika, vegeta, bors....

rémlik, hogy valaki kenyeret vagy zsemlét áztat tejbe és azt is beleteszi.

2012. júl. 28. 11:28

Sziasztok!

Van 60 dkg daráthúsom. Tud nekem valaki egy finom fasírt receptet írni?

Esetleg valami kis pluszt amitől mégjobb lesz? Köszönöm szépen!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook