Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban recept
60 perc
A Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban hozzávalói:
50 dkg nyolc tojásos házi készítésű száraz tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
4-6 db nagy gerezd fokhagyma
1 db húsos zöldpaprika
1 nagy szem lédús
érett paradicsom
6 db közepes méretű burgonya
10-15 dkg szalonna (egy jó tenyérnyi)
20 dkg csípős füstölt kolbász (kb. egy szál)
Ízlés szerint: só
őrölt bors
csemege fűszerpaprika.
A Nagykunsági pásztortarhonya bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát is és a vöröshagymát is nagyobb kockára vágjuk, és együtt kezdjük a zsírját kiolvasztani és a vöröshagymát dinsztelni. Erre öntjük a tarhonyát, amit addig keverünk, amíg szép színt kap, majd belekarikázzuk a kolbászt. Következik a zúzott fokhagyma a cikkekre vágott paradicsom és a felkockázott paprika. Miután majdnem készre párolódtak felöntjük forró vízzel és lefedve jó félig megfőzzük. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, és a félig főtt tarhonyához öntjük. A teljes főzésig kevés vízzel pótoljuk az elpárolgó levet a teljes puhulásig. Csípős almapaprika és parasztos uborkasaláta illik hozzá
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. ápr. 1. 14:44
A nagykunsági pásztortarhonya bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.