Műtétek (beszélgetés)
Szia Rozi!
Te most dicsekszel, vagy panaszkodsz?:)
Ez mind nem számít, hiszen élsz és örülsz az életnek, és még kívánok neked is meg nekem is nagyon sok örömteli, unokázós éveket!
Ja, nekem is volt mellműtétem, vakbél, -mandula,-fog.-császár és hiszterektómiám, vagyi kivették a méhem és az egyik petefészkemet!
Jól vagyok, és örülök mindennapnak, utazom, és sokat nevetek, és ilyen barátaim vannak, mint Te! puszi
Egy barátnömnek is volt szív mütétje és neki is heg maradt .
Nem zavartatja magát lazán hord olyat amiböl egy picit killóg a heg és a fiúkat se zavarja.
Szia! Mi az a hiszterektómia? (Csak érdekelne.)
Nekem volt egy áttételes baloldali mellrák-műtétem, a mellbimbómtól a hónaljig húzódik a heg. Már egészen halvány, nem ez zavar... Aztán volt egy nőgyógyászati nagyműtétem, az pont olyan vágás, mint a császármetszés. Nem is látszik szinte. Nekem is van visszerem. De azt hallottam, hiába műteti meg az ember, kiújul. Neked is volt, mik a tapasztalataid?
Ja, és az egyik szívkoronaerembe beültettek egy stentet (kapszula). Ez a legcsúcsabb, semmi vágás, az ágyékomnál az aortán csináltak egy fél cm-es vágás, ott vezették be a katétert, azon keresztül csinálták ezt a beavatkozást.
nekem csak egy császárom volt, aminek látszik a nyoma habár nemrég volt, és nem olyan vészes a heg! De minden csúnyaságért kárpótol a pici fiam!
Tapasztalataitok szerint mennyi idő mire szép lesz, ez tutira nem tünik el?
Nekem csak a császár látszik, de nem érdekel.
Annyira pici vágást csinált az orvosom, hogy nyugodtan tudok bármilyen fürdőruhát felvenni és akkor sem látszik semmi sem.
A vesekövemmel még nem tudom mi van, csak ha 6 hónapos lesz a lányom, mehetek újboli vizsgálatra, de ha vágnának akkor sem érdekelne.
A fájdalom ami van, az jobban és ha már megszűnik, akkor semmi bajom nem lenne. (ezzel a mostani vesetájéki fájdalomra gondoltam)
Nem kell koszonni ha tudok segitek, nekem ez termeszetes!
Kerlek ertesits majd a fejlemenyekrol!
Szia Debora!
Volt egy fiatal munkatarsam akinek elrakosodott az anyajegy es nem tudtak mar megmenteni.
Az anyukaja kert meg,hogy menjek el orvoshoz es nezzesem meg en is magamat!
Eloszor nem akartam mert feltem rosszhirt kapok mivel nekem nagyon sok van a testemen:(
Aztan voltam nyaralni es az eros napsutestol az egyik elkezdet novekedni,megijedtem!
Igyhat akar milyen nehezemre is esett elszantam magam es elmentem egy borgyogyaszhoz,aki egybol 7 anyajegyemet bejelolt! Nekem O ajanlott egy sebeszt!
Ketszeri operacival tavolitottak el,eloszor 3-at utanna 4-et vettek le. Nem altattak csak helyi erzestelenitot kaptam haza is mehettem az nap,szamomra nem voltak fajdalmasak pedig nem a leg kellemesebb helyeken voltak.(4 a hatamon,1 a mellemen,1 a mellem alatt 1 pedig a koldokom mellett kozvetlen)
Oszinte leszek a mai napig nem banom,hogy elmentem es leszedtek oket! Igaz a hegek nem a legszebbek mert izomkotegek felett helyezkednek el es tul sokat mozogtam gyogyulasi ido alatt. De ne aggodj van ra gyogyszer,injekcio ha nem szepek!
Igaz en eddig nem eltem vele mert kulfoldon elek mar egy ideje de gondolkodom a dolgon,hogy utanna jarok a lehetosegeknek.
En biztatni szeretnelek szand ra magad es keress fel egy borgyogyaszt!
Szoritok neked nem lesz semmi baj!!!
Ha van meg kerdesed irj szivesen valaszolok!
pusza,Brigi
Kedves bige! ha a lányodnak azt a három krátert ellehet tüntetni akkor az én hegemet mért nem?
amugy egy évig használtam azt a kenőcsőt minden nap kétszer ahogy kell de még a szine se lett más milyen szoval egy nagy sz.r ! azért kössz !
Szia Brigitta.a Megkérdezhetném, hogy miért vetetted le az anyajegyeidet?
Nekem is van egy nagy a hátamon, ami rettenetesen zavar, és le szeretném szedetni, csak nem tudom, hogy mi fog történni, mivel még soha nem szedtek le ilyet. Félek a fájdalomtól, és attól hogy elrákosodhat. Segítsetek és irjátok le, hogy miből áll ez a folyamat. Sebészetre menjek vele?
szia!
a lányomnak 3 anyajegyet vettek le a hátáról 14 éves korában. mind a 3 heg felszakadt, begennyesedett, és gyakorlatilag 3 hatalmas kráter maradt utána. bikiniben jár, és még senki nem állította meg megkérdezni, hogy miért rongálja a kinézetével a közizlést, senki nem fordult el undorodva tőle. megigértem neki, hogy bármelyik pillanatban azt mondja, hogy szeretné megplasztikáztatni - azonnnal ,mehet. eddig nem szólt.
nekem a nyakamon van heg, ott műtöttek, a hasamon és a mellemen is. igaz, hogy már "öreg vagyok", de azért még nekem sem mindegy. ..de elfogadom magam, és a lányom is magát.
Amelyik fiúnak ez problémát fog okozni, azt nyugodtan küldd el a fenébe, mert csak a külsőségekre utazik, és , mutassa már meg nekem , hogy ő milyen tökéletes! azoknak a pláza cicák kellenek, nem egy értelmes lány. különben meg nem hiszem hogy feltétlenül a divatot kellene követned. lehet Neked egyéni stílusod, amibe belefér a heg eltakarása.
a contraktubex nagyon hatásos, ha rendesen, rendszeresen használod. nem 1 hét. nem 2 , amíg kenegetni kell vele a heget.
Inkébb örülj neki, hogy sikerült a műtéted, és csak ennyi probléma maradt utána.
Sziasztok!
Nekem volt 3 császárom,1 visszérműtétem,most úgy gondolom,hogy csak kéne újra egy visszér műtét,meg nem ártana a hasamat is megplasztikáztatni.Ja!És a melleimre is ráférne egy kis tunningolás:)Igazából a visszér műtétet gondolom a legközelebbinek,a hasplasztika keményebb dió,több pihenést,több segítséget igényel,így ezzel még biztosan várnom kell.
Szia emagdi!
Igen túl vagyok rajta és nagyon élvezem. Bár még mindig nagyon érzékeny a fényre, de alapba is az volt. Tényleg nagyon jó érzés. És a legjobb az volt amikor megkaptam az igazolást, hogy vezethetek szemüveg nélkül...:) ez a pillanat feledtette a fájdalmakat...:)