Munkanélküliség? (beszélgetés)
Valamelyest értem!
Még akkor sem maradnál ha nagyon tetszik, szereted azt a helyet ahol vagy?
Ez is egy ok, de a motiválatlanságtól is tartanak. A túlképzett munkaerő feltehetőleg unni fogja a munkáját és gyorsan keres másikat - nem is érdemes betanítani.
Ez is egy szemnont.
Igazad van! Anno jobb volt! Volt választási lehetősége is az embernek. Ma már semmire nem kell egy érettségivel rendelkező, még ha van szakmája is akkor se. Legalábbis azt tapasztalom:(
Szalag mellé,takarítónőnek túlképzett vagyok,máshova meg kevés a papírom. Saját zsebből meg nem tudok fizetni tanfolyamokat a munkaügyi központ meg nem ad lehetőségeket,csak az elavult szakmásoknak.Meg az ismerősöknek :S
Már arra is gondoltam,hogy letagadom az iskoláimat.:( De hát ezért tanultam????
Ha nincs ismeretséged elvesztél!
"Anno jó volt, mert büntették ha valaki nem dolgozott. Érdekes akkor valahogy mindenkinek jutott meló. . . most miért nem?"
Azért, mert anno volt ipar. Könnyű is nehéz is. Voltak fonodák, textilüzemek, ruha- és cipőgyárak, volt fém- és gépipar. Ezeket felszámolták, helyükön kínai piac, kulturális központ van.
Aki dolgozik az zömmel kereskedik vagy szolgáltat, mert aki termelne (nem kis létszám), az nem tud hol, mert nincs mit...
Na egy jó hir ebben a szar világban:ugy néz ki van melóm:))))
nem akarom elkiabálni,majd meglátjuk ha elolvastam a szerződést!!!
Bevezették a munkaidő keretet, amit elvileg tűzoltók, mentők stb. miatt engednek. Nálunk vissza élnek vele. Az a lényeg, h a munkaidő keret lejártakor ne legyél pluszban. Egy szombati napon, amikor 2x-es bért kellene fizetni nem teszik, hanem elmehetsz helyette hétköznap egy nap szabira, ami ugye nem ér annyit, amennyibe kerülne.
Elsősorban occsóság miatt teszik. Javító cégben dolgozok, azzal indokolják az említett lépést, hogy nem állandó a bejövő termék mennyiség. Ez nem igaz a cég egész területére.
Már sehol sem fizetnek túlórát szinte.
Én egy normális helyen dolgozok, és itt csak 8-16 ig irhatok be munkaidőt, mert egyébként megbüntetik a céget.
:))))
ez tetszik!:))
Én a fiamat mondanám pékdának.
Dolgozott pennyben, ahonnan 1 hónap után elküldték, mert messziről járt volna be, költözés miatt.
Aztán dolgozott gyárba, ahol ugyan túlképzett volt, de 3 hónapig megtartották, utána kirúgták, mert megkapta a munkaerő kölcsönző a pénzt, így új emberek kellettek, akik után ismét kapnak majd.
Aztán jött a tescó, ahol szintén 3 hónapig dolgozott, mert érdekes módon ott is lecserélték az összes munkavállalót szinte, aztán megint 1 hónap penny, ahol ismét 1 hónap, mert a boltvezető kilépése után új emberek kellettek. Erkölcsi mindenhova kellett. És nem keresett túl sokat, amit csökkentettek a kiadások. Hát nagyon megérte legtöbbszőr reggel 4-től talpon lenni és este 6-ig dolgozni, ingyért, mert túlórát ugye nem fizetnek. A délutáni műszak is klassz volt, mert 2 helyett már délre be kellett menni és 11-nél előbb nem végzett. És természetesen erre sem volt túlóra sem és pótlék sem. Mindezt bruttó 75-ért, mert csak 6 órás volt a szerződése. És üvöltöznek az emberrel, nem ehet, nem ülhet le 5 percre sem. Na így szeressenek meg dolgozni a fiatalok. És az én fiamnak lennének kiadásai, amit hurrá fizethetek én, mert 22 évesen nem kell sehova. Vagy alulképzett, vagy túlképzett.