Munkanélkülin vagyok, 4 órás bejelentett munkaviszonyt ajánlottak, de hezitálok, mert babát szeretnénk.... segítsetek! (beszélgetős fórum)
Köszönöm szépen a válaszokat,közben lett 8órás helyem,egész jó és úgy kalkuláltam,hogy az előző mhelyemmel ellentétben,itt maradhatnék legalább 4hónapos "állapotig" is :D :D de hogy ne legyen minden szép és jó:havi szerződést ad..de addig is van valami.
Igen,nagyon szomorú,hogy manapság így kell gondolkodni,ha családot akar! Mindenkinek sok sikert és babát!!! :) :D
De szomorú, hogy az embernek ilyenen kell spekulálni, amikor gyereket szeretne.
Amúgy hogy számolják a gyedet? Még nem állok előtte, csak nem is tudom...
Vállald el a 4 órásat, közben keress 8 órás helyet. Én a baba-projektet sem szüneteltetném, de pár hónapra akár azt is lehet. Előre nem tudhatod, hogy fog alakulni, sem a munkahelyet illetően, sem a fogantatás. A legjobbra törekedj, de ha lejjebb kell adnod, ne keseredj el! Mindig lesz valahogy. A hátteredtől, a párodtól, a korotoktól is függ a gyermekvállalás.
Én speciell bebuktam a munkát, csak gyesem lesz, de 2,5 évig vártunk a + tesztre, ma már 26 hetes vagyok, és nagyon várjuk az első babánkat. :) Nem vagyunk gazdagok, de megoldjuk, spórolunk mindenen, szerencsére a szülők is segítenek, nem sokat, de mégis. Nálunk a baba volt a fontosabb, és a biológiát nem tudtuk irányítani, a munkanélküliség meg külön fejezet. Sok sikert nektek!
További ajánlott fórumok:
- Nem bejelentett munkaviszony?
- 3év GYES után elmehetek munkanélkülire, ha GYES előtt nem volt munkaviszonyom?
- Pénteken mondták, hogy a 4 órában bejelentett munka nem ér semmit. Már, ami a munkaviszonyt illeti. Ez igaz?
- 6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve.
- Tudja valaki, hogy ha babát szeretnék és 1 éve nincs bejelentett munkahelyem, viszont már van közel 10 év munkaviszonyom, jár nekem GYED?
- 3 hónap bejelentett munkaviszony után jár munkanélküli segély, ha csak 4 órásba voltam bejelentve?