Munkanélküli központba benyújtandó iratok, melyek ezek? (tudásbázis)
A munkahelyi kilépő papírok kellenek, meg a személyes iratok.
A munkanélküli összegét pedig a béred alapján sorolják be egy kategóriába. Tehát nem a volt jövedelmed x %-a lesz, hanem egy náluk megállapított kategória szerinti napi díj.
Én jól kerestem (nagyon) és így lett múl évben 2620 Ft/nap a pénzem, amit 3 hónap után 1310-re csökkentettek.
Ha bemész bármelyik munkaügyi központba, adnak egy felsorolást, hogy miket kell bevinned. Telefonon is elmondják, gondolom, de én bementem ide a legközelebbibe (egyébként nem is ide tartozom, de segítettek).
A juttatásról pedig azután kapsz majd egy határozatot, amikor regisztrálnak. Az számít, hogy mennyi volt megelőzőleg a munkaviszonyod, és hogy mennyi volt a béred.
Sziasztok!
Aki munkanélküli lesz,milyen iratokat kell benyújtania a munkaügyi központnak?MI alapján számolják ki,hogy havonta milyen összeget kapsz?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Pár hölggyel arra gondoltunk, benyújtanánk egy petíciót, miszerint legyen legális a béranyaság ill. a dajkaanyaság. Te támogatnád?
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- Nem kapok munkanélkülit akkor is be kell járnom a munkanélküli központba? És ha kihagytam pár hónapot és nem mentem jelentkezni az baj?
- jelentkezhetek-e az ideiglenes lakcímem szerinti munkanélküli központban?
- Alkalmi munkavállalói könyv kiváltásához milyen iratokat vigyek a munkaügyi központba?