Munkajoghoz ki ért?Ha 12 órát dolgozom egy nap, akkor is le kell dolgozni az ebédidőt?Vagy azt már a cégnek kell fizetni!? (tudásbázis)
Szerencsére hamar találtam másikat. A mai világban örülsz, hogy dolgozhatsz, nem lehet panaszkodni. Ezt pedig igyeknek kihasználni a munkaadók. :((
Nekem úgy van, hogy a munkaidő 9:00-18:00, de 1 óra ebédszünettel, viszont a bérelszámolási papíron 8 óra munkát számolnak fel.
Én nem lázadozom, örülök, hogy nem félóra, hanem egy óra a szünet, és nincs is nagyon megszabva, hogy akkor tizenegykor vagy háromkor akarok ebédelni.
De hivatalosan 8 órát dolgozom, a munkaidő mégis 9.
Én napi 8 órát dolgozom de csak 7.5 van elszámolva. De mi korrekten megkapjuk a fél óra szünetet!! Viszont ha úgy alakul hogy 10 órát kell dolgozni akkor 9 van elszámolva mert kétszer fél óra szünetet kapunk! De azt tényleg meg is kapjuk. Én nem panaszkodom.
ez nem oké. nincs szakszervezet vagy üzemi tanács?
Ezzel én is szoktam így lenni.
azért WC-re elmentem :)futva, de mást nem csináltam :(. Ettem dugiba a gép mellett :(
Nekünk az átöltözés se volt benne, kb fél órával hamarabb kellett a munkahelyen lenni, átöltözni..stb. és műszaktól függően vagy 6-ra v 14-re a szalag mellet kellett állni és pont akkor indították be. Mivel a +20percet meg le kellett dolgozni, így a másik műszak meg mellettünk állt és téblábolt, persze akkor már a szalaghoz nem jöhettek, hisz a mi munkánkba meg nem nyúlhattak bele...szó-szó érdekes volt
12 órán át egy szünetet se tartottál? Ez tuti nem normális.
Dolgoztam 12 órát úgy, hogy a kutya se kérdezte meg, akarok- e pisilni vagy enni. Ott igazi 12 óra munka volt.
Az előző munkahelyemen szintén így értelmezték a tv-t, viszont abban igaza van a mukáltatónak, ha valamennyivel többet dolgoztat le, ugyanis az nem számít bele a munkaidőbe: átöltözés, reggeli kávé, stb, portáról a munkahelyre való besátálás és vissza, sorolhatnám. Szóval ezek elég érdekes dolgok, egyénileg lehet megvizsgálni.
Én mikor 12 órát dolgoztam akkor 2-szer 20 perc szünetünk volt amit nem kellett ledolgozni. 8 órában meg 1X20 perc volt, de volt olyan hely ahol ezt a 20 percet ledolgoztatták, a végén 20 perccel tovább kellett bent maradni, aminek semmi értelme nem volt, mert akkor már a másik műszak kezdett dolgozni.
igen, így van ahogy írod, elvileg képernyő előtt hat órától csak indokolt esetben lehet dolgozni (ez a munkavédelmi tv-ben van benne, ha jól tudom, és jár ötven percenkétn a szünet)... egyébként náluk is nagyívben lesz...ják.
Az első hat óra után jár 20 perc szünet, majd három óránként újabb 20 perc, összevonni nem lehet!!!
Nem kell ledolgozni.6 órás munakidőre jár 20 perc szünet,amit nem dolgoztathat le,azon felül 3 óránkét jár a 20 perc szünet.2x20 perc jár,amit nem dolgozathat le,12órás munakrendben.!!!!!
Ha monitor elött ülsz 8 órát akkor még azon felül is jár szünet,óránkét 10 perc,de szerintem nem sok helyen adják meg.(ezt lehet nem tudomm pontosan,ja nekem sem adták meg soha)
Én 12 órát dolgozom, de nincs külön ebédidőm.
Munkajoghoz ki ért?Ha 12 órát dolgozom egy nap, akkor is le kell dolgozni az ebédidőt?Vagy azt már a cégnek kell fizetni!?
További ajánlott fórumok: