Munkahelyi problémák (beszélgetés)
Ismerős a helyzet. Nekünk olyan főnökünk van, aki az "oszd meg és uralkodj" elvet követi.
Pár év alatt sikeresen lerombolta a kollektívát ezzel a módszerrel. A kollégákkal nem lehet egyenesen, őszintén beszélgetni, mert minden visszajut hozzá. Ezen kívül pár bizalmasa a "szemedbe mosoly-hátadba kés" típusúak, tehát marad a csendben végzett munka öröme :(
A hatalmat, már ha itt a vezetőkről beszélünk, nem tisztelni, hanem elfogadni kell. Szerintem. Még nem dolgoztam olyan helyen, ahol a kollektíva választotta volna meg a vezetőjét, azt a megbízatást fentebbről osztják.
Jelenlegi munkahelyemre pályázat útján kerültem, három fordulót követően. A főnököm nem tájékoztatta a kollégákat, hogy milyen pozícióra, milyen feladatokra. Nem azokra a feladatokra, amit a kollégák végeznek, így ők úgy látják, mintha nem csinálnék semmit.:) Úgy érzem, ezzel ki is ki is vagyok rekesztve kissé. Ez által is.
A másik, hogy nem vagyok egy "klikkesedő" típus. Nem szokásom sugdolózni a folyosón, a konyhában. Velem nem lehet jókat pletyizni, nem lehet velem 2 órán át ebédelni, vagy vásárolgatni, nem kapom fel a táskát munkaidő végén.
A munka olyan, ami képzettségemnek és érdeklődési körömnek megfelel, így szeretem. Igyekszem határidőre, a legnagyobb odafigyeléssel elvégezni, és megfelelni az elvárásoknak.
Nem foglalkoztat az, hogy furkálódnak vagy sem, hiszen nem velük kötöttem szerződést.:)
Vannak napok, mikor egész nap fejhallgatóval a fejemen végzem a munkám.
Szóval, sok beszédnek sok az alja.
Lehet így is.
Sziasztok! Az egyik kolléganőm fogyózik, szépen peregnek a kilók lefelé rajta! A másik kolléganőm mindenkinek híreszteli, hogy daganatos betegsége van, azért ilyen sovány!
Hozzám jönnek érdeklődni, hogy tényleg beteg....! Szerintetek mit tegyek? Mondjam el a főnöknek?
Akkor miért szólsz be, ha csak uncsi?
Én ha unok valamit, ellapozok.
Engem frusztrálna ???Ó erről szó sincs.:)
Osszad csak az észt ha jól esik:))
Tudod,én nehezen frusztrálódom:)
Inkább frusztrál téged, nem?
Látod, ezt is jobban tudom! ;-)
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Kisiskolás problémák megoldása
- Szexuális problémák
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- 40-en éven túli nők. Egészség, napi témák, gondok, bajok, problémák, kirándulás, kikapcsolódás, munkahelyi problémák stb...