Mozzarellás polenta recept


25 dkg kukoricadara
30 dkg pizza mozzarella sajt
1 evőkanál vaj vagy margarin
néhány szál friss kakukkfű
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
kevés olaj
A Mozzarellás polenta elkészítési módja:
Egy liter vizet felforralunk és megsózzuk. Beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel alaposan összekeverjük. A hőfokot takarékra állítjuk, és a polentát sűrűn kevergetve kb. 15-20 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint, és egy kevés olajjal lekent üveglapra vagy munkalapra terítjük. Kb. 3 cm vastagságú négyzeformára kinyújtjuk és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk (kb. 7-8 cm) Mindegyik polentanégyzetre 2 szelet mozzarellát helyezünk, megborsozzuk, és 1-1 ágacska kakukkfüvet helyezünk rá. Előmelegített (200 fok) sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején egy kicsit megpirul. Bármilyen szaftos-mártásos hús (pl. osso buco lásd receptek közt) remek körete.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2011. nov. 12. 12:19
A mozzarellás polenta elkészítési módja és hozzávalói.