Mozzarellagolyó recept
30 perc
A Mozzarellagolyó hozzávalói:
kb 25 dkg reszelt mozarella
1 tojás
egy kis vegeta
Panírozáshoz pedig a szokásos.
A Mozzarellagolyó elkészítési módja:
A lereszelt sajthoz hozzáadom a tojást és az ízlés szerinti vegetát, jól összegyúrom, majd kb 10-20 percig pihentetem. Utána golyókat formálok és kipanírozom őket. A tojás, zsemlemorzsát kétszer, mert a sajt könnyen kifolyik sütés közben. Forró olajban, hirtelen sütjük. A gombocok ne legyenek túl nagyok, mert nem sül meg a belseje. Külön sózni nem érdemes, mert a sajt önmagában is sós egy kicsit. Franciasalátával, rizzsel, tartárral rendkívül finom. Sütés után kettévágva a folyékony sajt ömlik kifelé.
Gyors és finom étel. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a sajtokat. Trapista sajtból is ugyanolyan jó!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Medina07, 2008. dec. 27. 11:54
A mozzarellagolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.