Csípős sült uborka recept
A Csípős sült uborka hozzávalói:500 g uborka
4 db szárított chilipaprika
4 ek szezámolaj
20 szem bors
só
A Csípős sült uborka elkészítési módja:
Az uborkákat alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjukat egy kiskanál segítségével kikaparjuk. 5-6 cm-es darabokra vágjuk, melyeket aztán vékonyan felszeletelünk A chilipaprikákat megfelezzük. Az olajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a borsot és a paprikát és erős lángon addig pirítjuk, míg fűszeres illata lesz. Kivesszük a borsszemeket. Az uborkát a wokba tesszük és erős lángon kb. két percig sütjük. Sóval ízesítjük. Tányérra szedjük, kihűtve tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. dec. 18. 20:30
A csípős sült uborka elkészítési módja és hozzávalói.