Mozgássérülten a Nőgyógyásznál. (beszélgetés)
Kedves Margaréta7!
Én kerekesszékes vagyok. A nőgyógyászhoz mindig a férjem jött velem, Ő tett fel az asztalra. A gyerek meg tökéletesen tisztába lesz a helyzeteddel, hiszen bele nő, a "helyzetbe". Ne aggódj!! Minden rendben lesz!!
Kedves Juci köszönöm válaszod megnyugtattál. Ha van kedved még mesélhetsz a terhességedről és a kicsidről privátba. Úgye jól értem hogy háttal állsz a vizsgálószéknek és úgy mész föl? Nekem is a bal lábam beteg, de hál istennek nem mozdulatlan.Büszke lehetsz magadra és én is az vagyok rád, hogy vállaltál gyereket így is.Volt segítséged amikor nagyon kicsi volt a pici amig nem tudtad megértetni vele, hogy pld nem tudod őt emelgetni cipelni.
Üdv
Dóri
Szia margaréta7!
Én is mozgássérült vagyok, bal medencém és lábam teljesen mozdulatlan, 2 mankóval járok. A vizsgálószék előtt lévő fellépőre segítséggel felállok, háttal , ahogy kell, ráülök, az orvos és az asszisztens pedig segít rácsúszni/hátracsúszni/, a jobb lábamat fel tudom tenni a kengyelbe, a bal lábamat ők emelik rá. A terhességem alatt még az utolsó vizsgálatnál nagy pocakkal is meg tudtuk oldani így.
Minden jót neked! juci68
Szia!
Nekem nincs Little kórom, de szerintem a nőgyógyász is segít, hogy könnyebben fel lehessen ülni.
Magára a székre/ágyra először egy kis sámliszerűségről ráülsz és csakutána kell felemelni a lábad.
Biztosan nem egyszerű, de szerintem egy normális orvos segít.
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Szegedi nőgyógyászok! Kit ajánlotok, kit nem, tapasztalatok?
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?