Most olvastam: "Ha van egy kerted és egy könyvtárad, akkor... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az enyem jo välasztäs volt.
Egy fünyiräs nekem Budaörsön kettöezer km tävolsägra van hin und zurück.
Ha a telken voltam, ezzel jártam én is így.
Du. 17 órakor tudatosult bennem, hogy nem is reggeliztem.
Adott a kert gondolom, nekem 100 km-re van.
De a folyosón van 36 cserép virágom, cserjém, a földszinten, kb. 50 db örökzöld és bokor, van paradicsomom stb. Mert kell a lelkemnek. Vannak madarak is a házban.
Ha nyugdíjas leszel, még jobban szeretni fogod a kertet, mert nem leszel időhöz kötve. Nyugodtan belefeledkezhetsz.
Mikor itthon volt tavasszal a fiam, egy nap elfelejtettem főzni. Úgy kimentem a kertbe, hogy kint felejtettem magam. Mikor kezdtem megéhezni, akkor jöttem rá, úr isten, Laci itthon, kaja meg sehol!😄
Judit, nem azért írtam amit, mert savanyú a szőlő. Egyszerűen féligazságnak tartom.
Rengeteg könyvet kiolvastam, olvasok a mai napig, rengeteg magazint vásároltam, ami az érdeklődési körömnek megfelel.Van telkem műveltem is, de távol van.
Viszont, amíg van hozzá erőm belehúzok a munkába, így 2 éve nem veteményezek, pedig jobban esik, mint a kötelezően fix munka.
Van hobbim is, de félő abból nem élnék meg, így felejtős. :/
Bármiről beszélnénk, mindig lenne valaki aki hozná az ellenvéleményeket, vagy kifogásokat.
Had legyek már egy egy kicsit szőrszál hasogató az állatoknál maradva.
Az állatokat nagyon szeretem. A nyugdíj összegem miatt nem tudnék megfelelően gondoskodni se kutyáról se macskáról, a korom miatt pedig nem tudnék felelősséggel vállalni már ha lenne miből akkor se.
Csak a magam nevében írom: A kertet is nagyon szeretem. Még tudom csinálni, bár kicsivel mindig csökkentem a veteményes méretét. Már nem mindig könnyű. De amíg kertészkedek megfeledkezek a problémákról, nem agyalok semmin. Valósággal eggyé válok a kerttel.
Egyedül is lehet a sajátból örömmel főzni. Most gyönyörű retket, zöldhagymát tudok behozni. Ennyire frisshez sehol nem juthatok mint itthon. 12 hónapon keresztül a kertemből van gyümölcs. Olyanok, amik megvásárlásáról nem is álmodhatnék, a kertemből meg zabálásig ehetem.
Aki kertészkedik, nem a 4 fal között punnyad. Egészség megőrző hatása van a mozgással együtt a bio terménynek is.
Természetesen aki tudja és szereti csinálja, aki nem, az nem.😉
Ehhez kell még általában egy szerető család is, ha az nincs, nincs kinek főznöd sem olyan örömmel. Kell hozzá az egészség, egészség nélkül, nem tudsz mit kezdeni a kerteddel, de még olvasni sincs kedve az embernek sokszor, ha nincs jól.
Írhatnék, hogy milyen jó egy kutya, cica is, aki feltétel nélkül szeret, vár haza.
Számomra ez a könyv és kert féligazság.
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A legjobb könyv(ek), ami(ke)t olvastam
- Most olvastam, hogy az ellenkező nemű emberek szeméből kiolvasható, hogy bejövünk-e neki. Állítólag a szem mindig elárulja. Igaz lenne?
- Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a...
- Mennyi mostanság a késedelmi díj a könyvtárakban?
- Van másik ilyen 2 éves is, aki szereti a könyvtárat?