Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Most olvastam: "Ha van egy kerted és egy könyvtárad, akkor... fórum

Most olvastam: "Ha van egy kerted és egy könyvtárad, akkor... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

26. Hansika (válaszként erre: 19. - Enissa)
okt. 1. 08:10

Az enyem jo välasztäs volt.

Egy fünyiräs nekem Budaörsön kettöezer km tävolsägra van hin und zurück.

25. Hansika (válaszként erre: 12. - K-né Zsóka)
okt. 1. 07:47
szunyog, patkäny...
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Enissa)
szept. 30. 18:48
Igen, helyben van a kert. Négy éve. Előtte 30 évig úgy éreztem, nem is hiányzott. Aztán jött egy betegség, költözés és sok minden megváltozott, átértékelődött.
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - 55Judit)
szept. 30. 18:45
Köszi, remélem, így lesz!
22. 55Judit (válaszként erre: 20. - Enissa)
szept. 30. 16:54
😀
21. Enissa (válaszként erre: 18. - 55Judit)
szept. 30. 16:04

Ha a telken voltam, ezzel jártam én is így.

Du. 17 órakor tudatosult bennem, hogy nem is reggeliztem.

20. Enissa (válaszként erre: 17. - 55Judit)
szept. 30. 16:02
A torta helyett gondolom. :D
19. Enissa (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 16:01

Adott a kert gondolom, nekem 100 km-re van.

De a folyosón van 36 cserép virágom, cserjém, a földszinten, kb. 50 db örökzöld és bokor, van paradicsomom stb. Mert kell a lelkemnek. Vannak madarak is a házban.

18. 55Judit (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:59

Ha nyugdíjas leszel, még jobban szeretni fogod a kertet, mert nem leszel időhöz kötve. Nyugodtan belefeledkezhetsz.

Mikor itthon volt tavasszal a fiam, egy nap elfelejtettem főzni. Úgy kimentem a kertbe, hogy kint felejtettem magam. Mikor kezdtem megéhezni, akkor jöttem rá, úr isten, Laci itthon, kaja meg sehol!😄

17. 55Judit (válaszként erre: 15. - Enissa)
szept. 30. 15:55
Nem is gondoltam arra hogy savanyú a szőlő. Én megértelek ha leírod a saját gondolataidat. A sütőtököt is barátságból adtam.🥦 Most meg itt egy brokkoli. Csak neked a kertemből!😉
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Enissa)
szept. 30. 15:47
Én is aktív dolgozó vagyok, munka után hódolok a kert/könyv, egyéb kedvteléseknek.
15. Enissa (válaszként erre: 6. - 55Judit)
szept. 30. 15:25

Judit, nem azért írtam amit, mert savanyú a szőlő. Egyszerűen féligazságnak tartom.

Rengeteg könyvet kiolvastam, olvasok a mai napig, rengeteg magazint vásároltam, ami az érdeklődési körömnek megfelel.Van telkem műveltem is, de távol van.

Viszont, amíg van hozzá erőm belehúzok a munkába, így 2 éve nem veteményezek, pedig jobban esik, mint a kötelezően fix munka.

Van hobbim is, de félő abból nem élnék meg, így felejtős. :/

14. Sirga (válaszként erre: 5. - Enissa)
szept. 30. 15:14
A vallomás olvasása utáni első gondolatom az volt, hogy hiányoznának a cicáim, de be kell látnom, hogy Te pontosabban megfogalmaztad. :)
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - K-né Zsóka)
szept. 30. 14:34
Cicám is van, egy igazi kis családtag!
szept. 30. 13:17
És ez így is van. Mondjuk én kiegészíteném háziállattal a sort.
11. Görögtánc (válaszként erre: 9. - 55Judit)
szept. 30. 12:33
Élvezd, amikor teheted!🤗
10. tumbo2 (válaszként erre: 5. - Enissa)
szept. 30. 12:32
én magamnak ritkán főzök,de ha a gyerekek jönnek,akkor igen.tele van a szekrény a könyvekkel,amit még néha olvasok,a többit elviszik.még fiatalabb koromban fél napot kapáltam,de már nem megy.igaz akkor sem sem örömmel,csak,mert muszáj volt.
9. 55Judit (válaszként erre: 8. - Görögtánc)
szept. 30. 12:19
Hát persze hogy van. Szerintem csak így emeli ki a lehető legjobban az idézet, hogy ez a kettő mennyire boldogság, ha van. Biztos ő is úgy rajong a könyvekért és a kertért mint én. Vagyunk így páran. Bár mióta nagyon romlik a szemem kevesebbet olvasok, de még ez a kettő elsőszámú örömforrás az életemben.
szept. 30. 12:14
Azért nekem másra is szükségem van de ez a 2 életmentő😄😄😄😄
7. 55Judit (válaszként erre: 2. - Boldogzokni)
szept. 30. 12:09
Korunk, igényeink, van akinek ekkorra születik meg a lehetősége.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Enissa)
szept. 30. 12:09

Bármiről beszélnénk, mindig lenne valaki aki hozná az ellenvéleményeket, vagy kifogásokat.

Had legyek már egy egy kicsit szőrszál hasogató az állatoknál maradva.

Az állatokat nagyon szeretem. A nyugdíj összegem miatt nem tudnék megfelelően gondoskodni se kutyáról se macskáról, a korom miatt pedig nem tudnék felelősséggel vállalni már ha lenne miből akkor se.

Csak a magam nevében írom: A kertet is nagyon szeretem. Még tudom csinálni, bár kicsivel mindig csökkentem a veteményes méretét. Már nem mindig könnyű. De amíg kertészkedek megfeledkezek a problémákról, nem agyalok semmin. Valósággal eggyé válok a kerttel.

Egyedül is lehet a sajátból örömmel főzni. Most gyönyörű retket, zöldhagymát tudok behozni. Ennyire frisshez sehol nem juthatok mint itthon. 12 hónapon keresztül a kertemből van gyümölcs. Olyanok, amik megvásárlásáról nem is álmodhatnék, a kertemből meg zabálásig ehetem.

Aki kertészkedik, nem a 4 fal között punnyad. Egészség megőrző hatása van a mozgással együtt a bio terménynek is.

Természetesen aki tudja és szereti csinálja, aki nem, az nem.😉

5. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 11:47

Ehhez kell még általában egy szerető család is, ha az nincs, nincs kinek főznöd sem olyan örömmel. Kell hozzá az egészség, egészség nélkül, nem tudsz mit kezdeni a kerteddel, de még olvasni sincs kedve az embernek sokszor, ha nincs jól.

Írhatnék, hogy milyen jó egy kutya, cica is, aki feltétel nélkül szeret, vár haza.

Számomra ez a könyv és kert féligazság.

szept. 30. 10:52
A korral és az egészségi állapotom változásával jött a kert iránti szeretetem. Boldoggá tesznek a virágaim, zöldségeim, gyümölcseim. Örömmel főzök a családomnak a magam termelte alapanyagokból.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 10:18
A kert relaxál és mozgásban tart. Sokunknak van igénye erre az idő múlásával.
szept. 30. 10:11
Fiatal koromban én sem gondoltam volna, hogy a kert szerelmese leszek. Ez valahogy a korral változik szerintem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook