Molylepkék - sok repked a lakásban! Mit tudtok rá ajánlani? Ötletek? (tudásbázis)
Köszi!
Attól félek, hogy a varráson belül vannak, de ki fogom próbálni.
Úgy néz ki, betelepítettem Anyukám lakásába a molyokat! Ugyanis vettem neki egy kanapét használtan, és azóta molylepkék repkednek a szobában. Tüzetesebben megvizsgáltam a kanapét, és apró lyukakat látok rajta. Végignéztem a szekrényeket is, és ott is találtam a lepedők között lárvát. Olvastam itt már levendulás párnáról, és ragasztóról. Ezek eltávolítják a molyok eredetét is, ha mondjuk a kanapé belsejében van a góc?
Segítség! Mit tegyek?
Levendula illóolaj? Az tömény...
Amúgy ettől az illattól megdöglenek, vagy csak csak menekülnek?
Az a gyanum, ruha vagy könyv moly lehet...
Azt a ragasztósat kipróbálom...amúgy ma vettem levendulás gömböket....úgy fest tényleg nem bírják, mert előjöttek a rejtekhelyükről,csapkodom is őket rendesen....
Tettem ruhásszekrénybe is,de majd még veszek.
Levendulás légfrissítő? Az is jó,vagy csak az eredeti levendula?
Attól függ, hogy milyen molyok vannak. Az élelmiszer molyok jellemzően a konyhában röpködnek, és bele veszik magok minden liszt, rizs, apró mag, aszalt gyümölcs, stb. közé. Úgy jársz a legjobban, ha minden ilyesmit kidobsz, vagy legalábbis alaposan átválogatod, és amiben látszanak azt kidobod, amit pedig úgy ítélsz, hogy molymentes, azt pár napra a fagyasztóba teszed. A konyhaszekrényt alaposan fertőtleníteni kell utánuk.
A ruhamolyok pedig a ruhásszekrények környékén tanyáznak. Minden ruhát át kell mosni, vasalni, a szekrényt kifertőtleníteni és levendulát tenni bele, ezt ugyanis nagyon utálják:)
További ajánlott fórumok:
- Tudtok hatásos házi praktikát a lakásban lévő legyek ellen?
- Honnan jöhet a molylepke? (Nem ruha moly)
- Hogyan írtsam ki a molylepkéket a spájzból? Egyre csak szaporodnak:(
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mézeskalács teli van molylepkével. Mit lehet ez ellen tenni?
- Mi az igazán jó megoldás a lakásban szúnyogok és tv előtt repkedő bogarak ellen?